Ce este Krill Oil? O sursă puternică de Omega-3

Ce este Krill Oil? O sursă puternică de Omega-3

Ce este Krill Oil? O sursă puternică de Omega-3.

Ulei de krill este științific dovedit a fi o sursa importanta de acizi grași de Omega-3. Dar de unde provine? Ce este krill oil?

Pentru a spune mai simplu: Krillii sunt crustacee mici, creveti care trăiesc în oceanele din întreaga lume. Ele pot fi mici, dar ele constituie cea mai mare biomasă din lume. (Biomasa totală a speciei cântărește un uimitor număr de 420 de milioane de tone metrice!).

Pe lanțul alimentar, krilli se gasesc la baza acestuia, Krillii se hrănesc cu fitoplanctonul-bogat in omega 3, precum și diferite tipuri de alge.

Numit pentru cuvântul norvegian Kril („prăjește tineri de pește“), krill aparțin aceleiași familii de crustaceu ca si creveții, homari și crabi. Acestea joacă un rol esențial în sistemul alimentar al oceanului. Acestea sunt o sursă principală de hrană pentru sute de animale marine, inclusiv balene, pinguini, păsări de mare și mulți pești. Ei tind să trăiască cinci până la zece ani și se găsesc în apa inghetață a oceanelor adânci, iar  zona de hrănire în apropierea suprafeței oceanului mai cald de obicei in timpul noptii.

In special in jurul Antarcticii, Krillul tinde să trăiască în ape adânci, cu acumulări mici de toxine și a altor contaminanți.

Din cele opt-cinci specii de krill din jurul lumii, krill Antarctica (Euphausia Superba) este cel mai mare și cel mai dominant. La fel ca toate krill, ei călătoresc în „bancuri“, pentru a evita să fie izolati de pradatori. Uneori, aceste grupuri de krill sunt atât de mari încât acestea să poată fi văzute din spațiu! Atunci când depun icre, krill de sex feminin va depune pana la 10.000 de ouă la un moment dat. Aceste ouă se scufunda la fundul oceanului, unde pot ecloza în condiții de siguranță.

Uleiul provine din aceste krill antarctic este este pur și practic lipsite de toxine din mediu. Aceasta este una dintre calitatile-cheie care fac din krill o sursa cea mai dorita de Omega 3. In plus, acizii grași de omega-3 din uleiul de kril sunt în formă de fosfolipide, astfel încât acestea sunt mai biodisponibile decât cele din uleiul de pește.

Începând cu anii 1990, Krill a fost recoltat din ce în ce mai mul si in mod durabil și pentru uleiul de krill.

Conservarea florei marine din Antarctica (CCALMR) a lucrat cu limite de recoltare de krill. Să dezvolte și să mențină practici care sunt responsabile de mediu și durabile. În plus, două organizații independente - Prietenii Mării (FOS) și Marine Stewardship Council (MSC) - să monitorizeze și să certifice pescuitul. Doar un mic procent (aproximativ 0,5%) din biomasa totală de kril este deschisa pentru a fi recoltata în fiecare an. Aceasta promite o abundență de krill disponibila pentru viitor.

Oamenii din întreaga lume sunt tot mai multi care iubesc krillul: un crustaceu mic, dar puternic și o sursă durabilă si biodisponibila de Omega 3.

 

Referințe

http://thethrillofkrill.com/

http://animals.nationalgeographic.com/animals/invertebrates/krill/

https://en.wikipedia.org/wiki/Krill

https://www.dailynutra.com

Mergi