Puterea Fosfolipidelor din uleiul de Krill Oil

Puterea Fosfolipidelor din uleiul de Krill Oil

Puterea Fosfolipidelor din uleiul de Krill Oil

Spre deosebire de uleiul de pește, uleiul de krill vine în formă de fosfolipide. Fosfolipidele se dizolvă cu ușurință în grăsimi și in apă, care ajută cu digerarea lor.

Fosfolipidele merg de asemenea direct la membranele celulare. De fapt, fiecare membrana celulelor din corpul uman se face din forma de fosfolipide de grăsime.

Cele mai multe la uleiul de pește vin în „formă de trigliceride“ solubile în grăsime - în esență trei șiruri paralele de grăsimi (EPA, DHA, și, uneori, alte grăsimi, cum ar fi Omega 6) insirate de-a lungul, o coloană vertebrală moleculară.

Ulei de krill este diferit. El vine în „formă de fosfolipide.“ Asta înseamnă că a făcut dintr-o coloană vertebrală solubila în apă legată de două șiruri de acizi grași, pe de o parte și un pachet de alți compuși de sustinere a sănătății, inclusiv stimularea creierului cu ajutorul colinei.

„Această structură unică face o mare diferență“, spune Tina Sampalis, MD, PhD, un cercetator canadian si Neptune’s Medical Science Liaison care a identificat ca legatura această moleculă în krill și a participat la aducerea ulei de krill pe piata in 2003. „Inainte de Neptune Krill Oil, ulei de krill nu exista nicaieri in lume“, spune Sampalis.

Deoarece fosfolipidele se dizolvă cu ușurință în grăsimi și apă, acestea sunt digerate mai ușor decât trigliceridele, care nu se dizolvă în apă.

Spre deosebire de trigliceride, care organismul navaleste pentru a stoca în țesutul gras (lăsând mai puțin Omega 3 in organism care îndeplinește funcții benefice), după absorbție, fosfolipidele sunt folosite direct ca blocuri de construcție pentru membranele celulare unde acestea facilitează transportul acizilor grași prin tot corpul precum și prin bariera hematoencefalică la creier.

De fapt, fiecare membrana celulara din corpul uman este formata din fosfolipide.

Când vom mânca, „celula îl recunoaște ca fiind propria sa astfel încât să-l poată utiliza mai eficient“. Cantitatea de acizi grași absorbita din suplimentele fosfolipide este întotdeauna mai mult decât cantitatea absorbită de alte suplimente cu niveluri mai ridicate de acizi grași liberi sau trigliceride.

De asemenea, este foarte important de remarcat faptul că omega-3 asupra fosfolipidelor va ajuta la schimbarea raportului de acizi grasi a membranei celulare la un omega-3 predominant mai sanatoasa versus omega-6 sau cu lanț scurt și grăsimi saturate.

Referinta:

https://www.dailynutra.com/blog/power-of-phospholipids/

Mergi