Beneficiile Mucuna pruriens pentru sanatatea creierului

Beneficiile Mucuna pruriens pentru sanatatea creierului

Beneficiile Mucuna pruriens pentru sănătatea creierului

Cu mult înainte ca produsele chimice, laboratoarele și autoritățile sanitare desemnate, plantele naturale și cunoștințele practice să constituie temelia medicinei. Medicina ayurvedică indiană, una dintre cele mai vechi modalități medicale holistice, a catalogat proprietățile terapeutice pentru mii de plante. În timp ce marketingul farmaceutic ne-ar putea face să ne întrebăm cum am supraviețuit vreodată fără medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, cunoștințele antice au revenit în viata noastra. Mai mult decât înainte, cercetarile încep să se concentreze asupra plantelor vechi, plantelor, florilor și rădăcinilor.

Mucuna pruriens, o leguma tropicala, cunoscută și sub numele de fasole de catifea, a fost folosită de vindecătorii vechi și face valuri în comunitatea științifică. Medicina pe bază de plante ayurvedice sa bazat pe Mucuna pruriens începând cu anul 1500 î.Hr. pentru a susține afecțiunile cum ar fi tulburările intestinale, sanatatea sexuala și starea melancolică. Să aruncăm o privire asupra studiilor recente care au evaluat modul în care această plantă neobișnuită poate sprijini sănătatea creierului și gestionarea stresului.

Care sunt compușii activi din Mucuna pruriens?

Magia fiecărei plante terapeutice se găsește în compușii săi activi. Interacțiunea dintre acești compuși este de obicei responsabilă pentru efectele benefice ale plantei. La Mucuna pruriens, levodopa sau L-dopa este unul dintre acești compuși. Această substanță bioactivă este un precursor al câtorva neurotransmițători, incluzând adrenalina, noradrenalina și dopamina.

Mucuna pruriens are o acțiune antioxidantă semnificativă care funcționează în tandem cu L-dopa pentru a sustine sănătatea creierului. Când L-dopa traversează bariera hemato-encefalică, ajută la creșterea nivelului creatina al dopaminei, un neurotransmițător esențial asociat cu reglarea stării de spirit și a cunoașterii. Cercetările sugerează, de asemenea, că antioxidanții sunt utili pentru apărarea împotriva daunelor oxidative produse de radicalii liberi

Cum Mucuna pruriens influențează sănătatea creierului?

Cercetările sugerează că Mucuna pruriens protejează creierul prin menținerea unor funcții cognitive și neuronale sub control, încurajând chiar activitatea neuronală. Studiile asupra animalelor au reflectat acest lucru, concentrându-se asupra acțiunii sale antioxidante. Mecanismul din spatele acestui lucru este simplu - toți radicalii liberi au un electron nepermanent care le face instabili în organism. Antioxidanții dau un electron radicalului liber pentru a-și neutraliza efectele, în special asupra creierului. Mucuna are un beneficiu suplimentar prin faptul că luptă împotriva eretemilor roșii sistemice în creier, care este adesea un factor de degradare a creierului.

Mucuna pruriens anuleaza efectele stresului?

Tradiția ayurvedică folosește Mucuna pruriens pentru a promova pozitiv sănătatea mintală și răspunsul la stres . Un studiu care a implicat 120 de bărbați care au suferit de stres psihologic a arătat că suplimentarea cu Mucuna a atenuat semnificativ stresul. Cercetătorii au concluzionat de asemenea că Mucuna pruriens reactivează sistemul de apărare antioxidant, un mecanism biologic esențial necesar pentru menținerea homeostaziei în organism.

Este o terapie buna pentru boala Parkinson?

Boala Parkinson este parțial caracterizată prin scăderea producției de dopamina, un neurotransmițător important. Deoarece Mucuna pruriens influențează pozitiv nivelurile de dopamină, a fost o terapie ayurvedică de secole. Studiile preliminare indică faptul că forma naturală a L-dopa la Mucuna pruriens oferă rezultate echivalente (sau mai bune) comparativ cu levodopa sintetică; Și fără efectele secundare frecvente de greață, vărsături și mișcări musculare involuntare. Acum, ar trebui să se deducă faptul că Mucuna pruriens este un tratament sau tratament pentru Parkinson? Nu in ultimul rand. Este acest studiu interesant într-un sens plin de speranță? Absolut.

Suplimentarea cu Mucuna pruriens

Mucuna pruriens are o istorie bogată de utilizare pentru promovarea sănătății mintale. Cercetarea actuală sprijină aplicarea sa tradițională și sperăm că cercetările suplimentare vor obține o perspectivă asupra utilizării viitoare.

 

Mucuna este disponibil în formă completă, fie ea însăși, fie combinată cu alte plante medicinale.

Sursa: https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/mucuna-pruriens-and-brain-health/

Vezi produs pe site: Mucuna Pruriens L-Dopa

Mergi