Beneficii Horny Goat Weed (Iarba Tapului, Iarba Caprei Nebune, Epimedium)

Beneficii Horny Goat Weed (Iarba Tapului, Iarba Caprei Nebune, Epimedium)

Beneficii Horny Goat Weed (Iarba Tapului, Iarba Caprei Nebune, Epimedium).

În medicina tradițională chineză (TCM), planta este denumită în mod obișnuit buruiană de capră iar în Occident este cunoscută sub numele de Yin-Yang-Huo. Practicanții TCM au folosit iarba caprei pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății sexuale și pentru tratarea diferitelor probleme cum ar fi bolile de rinichi sau boli oase din cele mai vechi timpuri.

Potrivit unui articol publicat de Acupuncture Today, "În medicina tradițională chineză, se consideră că epimediul (Iarba Caprei Nebune) tonifică rinichiul prin întărirea yangului rinichiului, eliminând umezeala." Medicina occidentala descrie mecanismele ale plantei iarba de capră avand urmatoarele acțiuni precum: restabilirea circulației, sprijinirea echilibrului hormonal și contribuția la combaterea diferitelor efecte ale îmbătrânirii prin combaterea stresului oxidativ (distrugerea radicalilor liberi).

Ce este Iarba Caprei?

Iarba Caprei este o plantă cunoscută ca un " afrodiziac natural ", așa cum sa demonstrat în unele studii pe animale că are efecte pozitive asupra producției de hormoni și asupra libidoului. Planta din care se produce Iarba caprei este specia numită Epimedium, membru al familiei de plante Berberidaceae, care crește mai ales în China, în alte părți ale Asiei și în Marea Mediterană. Epimedium păstrează   Ingredientul activ numit icariin, care este responsabil pentru majoritatea efectelor sale de promovare si sustinere a sănătății.

Dacă te gândești că Iarba caprei sau Iarba Tapului au un nume ciudat, atunci exista o poveste. Povestea din spatele numelui este că a apărut atunci când agricultorii au observat că caprele și oile care au mâncat epimediul, au devenit mai emoționate în jurul animalelor de sex opus. Oamenii de stiinta nu au demonstrat ca Iarba Caprei creste functia sexuala la oameni. Cu toate acestea, dovezile împreună cu anumite studii pe animale, sugerează că au unele dintre următoarele beneficii:

- Ajută la creșterea producției de tes-tosteron

- Ajută la creșterea nivelului de estrogen, în special la femeile aflate la menopauză

- Îmbunătățirea libidoului

- Stimularea circulației

- Ajută la tratarea unor condiții cum ar fi impotența (disfuncție erectilă, sau ED) sau uscăciunea vaginală

- Normalizarea nivelurilor de cortizol

- Ajută la creșterea masei musculare slabe

- Prevenirea pierderii osoase

Compoziția chimică a plantei Iarba Caprei

Potrivit unui producător de suplimente cu Iarba Caprei (icariin), Shanghai Natural Bio-Engineering Company, au fost identificate peste 60 de specii de Epimedium. Cu toate acestea, doar cinci dintre aceste specii sunt înregistrate în manualul chinezesc Farmacopeia și se utilizează pentru a face suplimente de icariin pe bază de plante disponibile publicului. Acestea includ următoarele specii epimedium:

- Epimedium wushanense

- Epimedium brevicornum

- Epimedium sagittatum

- Epimedium koreanum

- Epimedium pubescens

- Epimedium grandiflorium

Odata ce a fost ingerat, cum actioneaza iarba caprei pentru a produce efectele de mai sus mentionate?

Icariin este ingredientul activ din Iarba Caprei. Este un compus flavonoid prenylat. Flavonoidele sunt tipuri de antioxidanți care s-au dovedit a avea multe proprietăți anti-îmbătrânire. Aceștia sunt aceiași compuși găsiți în unele dintre cele mai sănătoase alimente de pe Pământ. Aceste alimente includ afine și alte fructe de pădure, ceaiuri inclusiv ceai verde sau oolong, cacao crud și ierburi proaspete cum ar fi patrunjelul. Diferite specii de plante epimedium conțin zeci de flavonoide (unele specii până la 37 de compuși flavonoizi diferiți). Cele mai mari proporții sunt de prenylflavonoidele.

- Potrivit anumitor studii, icariin poate ajuta la creșterea nivelului de tes-tosteron, deși este corect că majoritatea cercetărilor efectuate până în prezent au fost efectuate pe animale (în special la șobolani sau iepuri) și nu la om.

- Cercetările sugerează că icariin are, de asemenea, proprietăți inhibitoare ale PDE5 (fosfodiesterază tip 5), ceea ce înseamnă că funcționează în moduri similare cu anumite medicamente utilizate pentru tratamentul disfuncției erectile, cum ar fi Sildenafilul (care este denumit Viagra). Inhibitorii PDE5 pot ajuta la tratarea disfuncției sexuale (sau ED) deoarece sporesc efectele oxidului nitric (NO). Prin creșterea nivelurilor de oxid nitric, icariin ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin (circulație) prin relaxarea mușchilor netezi ai arterelor, permițând mai mult sânge să ajungă la organele reproductive.

- Un alt beneficiu al plantelor care conțin prenylflavonoide este că ele servesc ca fitoestrogeni naturali, ajutând la imitarea efectelor estrogenului în organism.

Mai mulți alți compuși remarcabili sunt de asemenea prezenți în iarba caprei, incluzând:

Compuși numiți Epimedium A, B și C au fost identificați în iarba caprei, care au avantaje similare cu icariin.

Desmetliclicitina, care sugerează studii, prezintă beneficii pentru sănătatea reproductivă a femeilor și libidoului în timpul sau după menopauză. Deși icariin și desmeticicaritina funcționează în mod similar, cele două metode diferite de îmbunătățire a excitației sexuale și a producerii de hormoni la bărbați și femei.

- Anhidricaritina, care are efecte similare cu desmetliclicitina.

- Quercetin, un antioxidant bioflavonoid care are beneficii pentru sănătatea inimii, sănătatea ochilor, imunitatea și prevenirea cancerului. Quercetin se găsește în multe "super-alimente" cunoscute pentru a combate bolile degenerative și simptomele asociate cu îmbătrânirea, cum ar fi ceaiul verde, vinul roșu, frunze verzi, fructele,  citrice, strugurii, cacao și altele.

- Ikariozida A și B

- Sagittatozida B

- Diphilozida A și B

6 Beneficii ale Iarba Caprei

1. Este considerat un afrodisiac natural

Iarba caprei poate fi capabila să ajute la normalizarea nivelurilor de cortizol și să reducă unele efecte negative ale stresului asupra corpului, care pot include scăderea frecvenței sexuale, oboseală mentală și diverse probleme legate de echilibrul hormonal sau performanța sexuală. Ajutând la normalizarea nivelurilor de tes-tosteron și estrogen, poate fi util pentru combaterea simptomelor precum scăderea energiei, ejacularea involuntară și uscăciunea vaginală.

Icariin este, de asemenea, un vasodilatator, ajutând la creșterea fluxului sanguin și are unele abilități antiinflamatorii. Un alt efect pe care studiile sugerează că icariin poate inhiba o anumita enzima numita acetilcolinesterază (AChE), care are efecte asupra sinapsei neurotransmițătorului și diferitelor funcții neuromusculare. Utilizarea icariinei a fost asociată cu schimbări pozitive în compoziția corporală - cum ar fi creșterea masei musculare, rezistența și creșterea osoasă - care pot spori performanța, energia și chiar încrederea.

2. Poate ajuta la tratarea disfuncției erectile

Așa cum am menționat mai sus, un mecanism de acțiune al iarbei de capră, atunci când este vorba de tratamentul ED, ajută la creșterea circulației vaselor de sânge care leagă penisul. După stimularea sexuală, se eliberează oxid de azot (NO) pentru a dilata vasele de sânge ale corpului cavernos (țesutul care formează penisul) pentru a produce o erecție. În timp ce se întâmplă acest lucru, se acumulează un compus denumit guanozin monofosfat ciclic (cGMP), care poate fi defalcat de substanța PDE5. Deoarece icariin are capacitatea de a opri PDE5 de a face acest lucru, crește efectele oxidului nitric chiar mai mult, ajutând la menținerea erecției.

Într-un studiu care a implicat șobolani, când icariin a fost administrat ca supliment zilnic la șobolanii sănătoși de 12 săptămâni care au suferit o leziune a nervilor cavernoși în zona genitală, suplimentarea a îmbunătățit semnificativ rezultatele funcționale ale penisului comparativ cu grupul martor. În grupul tratat cu icariin, au fost observate nivele crescute de oxid nitric și efecte asupra mușchilor netezi care au dus la reducerea simptomelor ED cauzate de leziuni ale nervilor.

3. Poate crește nivelul de tes-tosteron

Icariin sa dovedit a avea proprietăți naturale de imitare a tes-tosteronului, un motiv care ajută la îmbunătățirea dorinței sexuale, a forței și chiar a performanțelor sportive. Într-un studiu care a implicat șobolani cărora li sa administrat extract de icariin, cercetătorii au descoperit că icariin a îmbunătățit starea generală a organelor reproducătoare și a crescut nivelele circulante ale tes-tosteronului comparativ cu șobolanii cărora nu li sa administrat extractul.

4. Pot ajuta la echilibrarea hormonilor în timpul sau după menopauză

În TCM, Yin Yang Huo este considerat a contribui la promovarea energiei "yin", restabilirea nivelurilor energetice și a echilibrului. Cu proprietățile sale "picante, dulci și calde", este util pentru persoanele care se simt obosite sau "deficitare yin", în special cele care trec prin modificări hormonale, cum ar fi menopauza.

Deoarece prenylflavonoidele acționează ca fitoestrogeni, au fost demonstrate în unele studii pentru a ajuta la creșterea nivelului de estrogen și a reduce simptomele menopauzei la femei. Iarba de capră conține o multitudine de compuși diferiți care au fost asociate cu scăderea simptomelor menopauzei, cum ar fi scăderea libidoului și pierderea osoasă, cele mai puternice fiind icariin.

5. Pot ajuta la creșterea rezistenței musculare

În unele studii icariin a avut efecte pozitive asupra producției musculare slabe. Cercetarile publicate in Journal of Sexual Medicine afirma ca ICA (icariin) poate avea efecte neurotrofice in plus fata de efectele cunoscute de inhibare a fosfodiesterazei de tip 5. Neurotrofinele sunt tipuri de proteine ​​care ajuta la dezvoltarea, cresterea si functionarea neuronilor. Se suspectează că icariin ajută organismul să proteineze secrețiile care permit celulelor să crească și să contribuie la repararea țesuturilor.

Nu este neobișnuit pentru cei care doresc să "creasca masa musculara", cum ar fi sportivii și culturisti, să folosească icariin ca ingredient activ în suplimente. Utilizarea sa a fost, de asemenea, legată de o recuperare îmbunătățită în urma exercițiilor fizice și a performanțelor sportive mai bune. Deși nu este considerat un stimulent și nu funcționează în același mod ca și cazul cofeinei, unii descoperă că administrarea de suplimente care conțin icariin poate ajuta la îmbunătățirea rezistenței, anduranței și staminei.

6. Pot ajuta la îmbunătățirea sănătății osoase

Cercetările efectuate de Departamentul de Chimie și Biotehnologie de la Universitatea din Tokyo au găsit dovezi căiarba caprăei are efecte pozitive asupra restabilirii densității osoase și, prin urmare, pot ajuta la prevenirea simptomelor legate de osteoporoză , cum ar fi fracturile sau scăderea densității osoase a coloanei vertebrale. Rezultatele studiilor efectuate pe animale efectuate la universitate au arătat că "icariin este un candidat puternic pentru un compus osteogenic pentru utilizarea în ingineria țesutului osos". Cercetatorii au observat o formare semnificativa a oaselor noi la sobolanii tratati cu icariin dupa patru saptamani si cresteri ulterioare ale grosimii oaselor dupa sase saptamani.

Cercetări similare efectuate la Institutul de Ortopedie din cadrul Spitalului General din Lanzhou din China au arătat că icariin poate ajuta la prevenirea osteoporozei prin creșterea densității osoase și a formării osoase, scăderea resorbției osoase și îmbunătățirea microstructurii osoase." Luând extract de buruiană de capră timp de 24 de luni, a ajutat la stoparea pierderii osoase a coloanei vertebrale și a șoldurilor la femeile aflate la menopauză.

Cum să găsești și să folosești Iarba Caprei

Căutați un produs de iarba caprei care afișează numele ingredientului activ Icariin sau numele de specie Epidemium . Cele mai multe suplimente de buruieni de capră sunt în formă de extract sau capsulă, umplute cu o pulbere galben-maro deschis. Alte denumiri pe care buruienile caprelor pot provoca pot include:

Herba Epimdii

Yin-Yang-Huo

Fairy Wings

Radacina de miel

Barrenwort

Șapca episcopului

Iarba Tapului

Iarba Caprei Nebune

IArba Caprei Agitate

Uneori, un produs poate fi pur și simplu etichetat cu ingredientul activ, Icariin.

Concentrațiile de extracte de epimediu pot varia substanțial, de la aproximativ 10-98 procente la icariin, ceea ce va afecta recomandările de dozare. În prezent, nu există o singură doză unificată. Rețineți că poate dura câteva săptămâni de administrare a suplimentelor de iarba caprei înainte de a începe să observați orice efecte. Doza recomandată de iarba caprei depinde de motivul pentru care o utilizați. Persoanele cu o greutate corporală mai mică au nevoie de o doză mai mică. Citiți întotdeauna instrucțiunile de dozare ale produsului achiziționat, deoarece procentele de ingrediente active diferă de la produs la produs, ceea ce va modifica doza necesară.

Doze si administrarea Iarba caprei

În funcție de sex și dimensiunea corpului, în prezent, doza recomandată pentru Iarba Caprei este următoarea:

180-900 de miligrame pe zi pentru majoritatea femeilor aflate în post-menopauză sau pentru persoanele cu efecte reduse

Aproximativ 900-1,500 de miligrame pe zi pentru majoritatea bărbaților adulți

În unele studii, dozele mai mici au demonstrat beneficii ușoare, variind de la 60-100 miligrame pe zi. Dacă nu sunteți sigur de cât de mult să luați, luați în considerare discuția cu un specialist pe bază de plante sau cu un medic specialist.

Posibile efectele secundare ale produsului Iarba Caprei Nebune

Deoarece buruienile de capră sunt un remediu pe bază de plante și nu un medicament, calitatea suplimentelor de icariin sau epimediu de pe piață nu este controlată strict de FDA. Achiziționați întotdeauna produse pe bază de plante de la o companie de renume și citiți etichetele ingredientelor pentru a vă asigura că obțineți produsul corect. Când sunt administrate în doze mari, există unele efecte secundare posibile ale epimediului. Deși este de obicei bine tolerat, acestea includ simptome temporare, cum ar fi setea crescută, amețeli, greață și sângerări nazale.

Potrivit practicanților de plante TCM, nu există interacțiuni medicamentoase cunoscute cu epimediul. O face în general sigur pentru majoritatea adulților de a consuma. Totuși, deoarece poate afecta nivelurile hormonale, femeile care sunt însărcinate sau alăptează nu trebuie să utilizeze iarba caprei fără a vorbi cu un medic. Pentru oricinine cu antecedente de cancer, boli de inima, boli de ficat, boli de rinichi sau alte probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul care necesită medicamente pentru controlul simptomelor, vor vorbi întotdeauna cu un medic înainte de a începe orice tratament pe bază de plante. Cei cu tulburări de sângerare sau care se vindecă dupa operatie nu trebuie, de asemenea, să ia suplimente de epimediu, deoarece pot interfera cu circulația și coagularea sângelui.

Sursa: https://draxe.com/horny-goat-weed/

Vezi produs pe site:

Vezi pe site: Iarba Tapului cu Maca 120 capsule

 

Mergi