Desmodium Adscendens pentru un ficat sanatos

Desmodium Adscendens pentru un ficat sanatos

Desmodium Adscendens pentru un ficat sanatos

Studiile farmacologice au aratat ca Desmodium are un efect hepato - protector, în special o acțiune pozitivă asupra evoluției transaminazelor.

Indicațiile sale principale sunt hepatitele virale și toxicitatea ficatului.

- Chiar și în faza cronică, utilizarea adscendens Desmodium încă oferă rezultate foarte interesante.

- O altă indicație preferată a Desmodium Adscendens este prevenirea efectelor secundare ale chimioterapiei hepatice. De asemenea, utilizarea sa este recomandată în special în timpul chimioterapiei cancerului dar, de asemenea, mai general, ori de câte ori putem anticipa un risc potențial de afectare a ficatului.

Desmodium: În detaliu

Numele latin: Desmodium Adscendens

Familie: Fabaceae

Partile plantei folosite: părțile aeriene

Descrierea botanică a Desmodium Adscendens

- perena, 50 cm inaltime

- flori ușor violet

- frunze cu trei pliante ovale.

Principalele elemente constitutive ale părților aeriene ale Desmodium Adscendens

- saponine triterpenoide: soyasaponines I și III, am dehydrosoyasaponine

- Flavonoidele: izoflavone, compus flavonic derivați din flavonol și flavone

- Antocianinele: pelargonidin-3-0-rhamnoside, cyanidin-3-0-sophoroside

- Alcaloizii în urmă

Detalii despre Desmodium adacendens proprietăți si beneficii

Proprietăți hepatoprotectoare

Studiile pe animale au aratat că Desmodium Adscendens limiteaza nivelul de toxicitate hepatică indusă de tetraclorură de carbon: scade nivelul de aminotransferază, un marker al durerii hepatice. Un efect benefic asupra transaminazei care a fost demonstrată: administrarea orală timp de 4 zile de un decoct de Desmodium Adscendens (echivalent cu 100 mg de plantă uscată per kg) a indus o scădere semnificativă a alanin transferaza.

Desmodium este folosit în Franța de către unii medici în tratamentul hepatitei virale. Când Desmodium este administrat înainte de a treia zi de icter, revenirea la culoarea normală a tegumentului și a urinei are loc după 5 zile de tratament. După această perioadă, transaminazele GOT și GPT revin la nivelul care a fost înainte de începerea tratamentului, în medie, respectiv, la 730 și 640 de unități, a scăzut la 65 și 58 (standardul este 30 și 25). Pentru efecte maxime trebuie administrat, în acest caz, douăzeci de zile pentru a obține o standardizare perfectă.

Când vom începe să administreze Desmodium între 3 și a 10-a zi după debutul de icter, transaminazele scad sub o treime din valoarea lor între 1 și 10-a zi de tratament. În cazurile în care tratamentul este început mai târziu, rezultatele sunt variabile și nivelul de standardizare nu se întâmplă în toate cazurile, unele transformându-se în hepatita cronică autoimună. Când standardizarea se face, este nevoie de două până la patru luni.

Efecte asupra plămânilor

Vindecătorii tradiționali din Ghana au folosit mult timp frunzele de Desmodium pentru a trata astmul bronșic. Acest tratament a fost atât de eficient încât a atras atenția comunității științifice. În 1977, un studiu clinic observational a fost realizat. Acesta a arătat că două linguri de pudra de ceai zilnic de frunze uscate de Desmodium a produs o imbunatatire si remisie la majoritatea pacienților cu astm.

Pentru a încerca să înțeleagă proprietățile Desmodium asupra astmului, oamenii de stiinta au efectuat diverse studii pe animale. În zece studii diferite, au observat că Desmodium interferează cu producerea multor substanțe chimice eliberate în mod normal, în timpul unui atac de astm. Noi numim aceste substanțe spasmogeni, deoarece acestea provoacă contracții în plămâni. Histamina este, care declanșează răspunsul alergic și leucotrienele, cunoscut pentru a stimula bronhoconstricția și creșterea producției de mucus in caile respiratorii. Desmodium nu acționează ca un antihistaminic, dar inhibă acțiunea histaminei asupra mușchilor netezi și prin urmare, reduce constricția căilor respiratorii și a plămânilor.

Activitatea antialergică a Desmodium nu se manifestă doar în contracția mușchilor netezi în căile respiratorii ale sistemului respirator superior, ci și asupra contracției musculare și în alte părți ale corpului. Acest lucru ar putea explica de ce Desmodium este în mod tradițional, de asemenea, utilizat pentru a trata dureri de spate și spasme musculare.

Dozări adscendens Desmodium așa cum este indicat

 

a. Hepatita / hepatita toxica

În toate indicațiile în cazul în care celula de ficat este într-adevăr deteriorate (valori crescute ale transaminazelor)

Doza uzuală zilnică pentru adulți (70 kg): 10 g de adscendens Desmodium de plante uscate (decoct preparat prin fierberea 1 litru de apă);

Acest tratament trebuie continuat până când simptomele și revenirea la factorii biologici normali, adică 2 până la 4 săptămâni în faza acută și 6 până la 8 săptămâni în fază cronică.

b. Prevenirea modificărilor hepatice legate de chimioterapie

Doza poate fi redusă la 1/3 în comparație cu doza standard

6 la 7 g de adscendens Desmodium de plante uscate (decoct preparat prin fierberea 1 litru de apă);

Fiecare tratament va fi de 7 zile (2 zile înainte și cinci zile după chimioterapie).

Tratamentul trebuie continuat intre tratamente de chimioterapie, dacă este necesar, în funcție de starea hepato digestivă a pacientului.

c. Alergii / astm (sau atunci când doza tipică nu este tolerată)

Doza zilnică poate fi redus la jumătate comparativ cu doza standard, 5 g de adscendens Desmodium de plante uscate (decocție preparate prin fierbere cu VA litru de apă).

d. Sub forma de capsule si tincturi de Desmodium

Exista si tincturi pe baza de alcool si capsule, acestea fiind extrase din planta Desmodium si avand alte doze de administrare in functie de producator si studiile clinice care stau la baza.

Referinta: https://www.mon-herboristerie.com/blog/desmodium-regenerateur-foies/

Vezi produs pe site: Desmodium Bio 60-200 capsule, Dieti-Natura

Vezi produs pe site: Desmodium Adscendens 60-200 capsule, Dieti-Natura

Vezi produs pe site: Desmodium Bio 60-180 tablete, 400mg, Oemine Franta

Vezi produs pe site: Desmodium 60-180 capsule, Oemine Franta

Vezi produs pe site: Desmodium Forte, contine Vitexin, Oemine Franta

     

Mergi