Ginseng rosu, beneficii si efecte

Ginseng rosu, beneficii si efecte

Ginseng rosu, beneficii si efecte

Ginsengul roșu este un nume frecvent utilizat pentru ginsengul din Asia (Panax ginseng). Ginsengul roșu conține bioactivi benefice precum ginsenosidele, saponinele și flavonoidele. Ginsengul asiatic a fost folosit în medicina tradițională chineză timp de mii de ani.

În anumite culturi, se numește adapogen. Adaptogeni sunt agenți naturali care ajută la reducerea stresului oxidativ și inversează efectele îmbătrânirii.

Suplimentele adaptogenice, cum ar fi Ginsengul rosu, se spune că promovează homeostazia în organism. Acestea se crede că activează numeroase căi de supraviețuire și sporesc sănătatea pe mai multe nivele.

Utilizările uzuale pentru ginsengul roșu includ stimularea libidoului, îmbunătățirea functiei erectile, creșterea funcției de memorie, îmbunătățirea funcționării cognitive și reducerea riscurilor pentru anumite tipuri de cancer. Multe dintre aceste utilizări se bazează pe tradiția istorică și nu au fost validate științific pentru tratamentul stărilor de sănătate.

Ce este Ginsengul Rosu?

Ginseng "roșu" se referă tehnic la rădăcina coreeană de ginseng, care a fost aburată înainte de uscare. Nu este curățată. Ginsengul Alb este decojit și nu aburit înainte de uscare.

Ginsengul Rosu Coreean (KRG) este cultivat în peninsula coreeană și se crede că are cele mai puternice proprietăți din toate soiurile de ginseng cultivate în întreaga lume. Potrivit unei surse, ginsengul coreean conține de două ori conținutul de ginsenoside și saponine comparativ cu ginsengul nord-american.

Ginsengul roșu este cultivat timp de 6 ani înainte de a fi recoltat, deoarece planta matură are un conținut mai mare de substanțe nutritive benefice și fitochimice. Rădăcinile sunt apoi aburite la o temperatură scăzută pentru a conserva constituenții bioactivi.

Potrivit unui producător, "substanțele anticanceroase unice și antioxidanții care ne pot proteja corpul de radicalii liberi nocivi sunt produse în timpul procesului de aburire și se găsesc numai în [ginseng roșu coreean]".

Cu toate acestea, se pare că există mult suprapunere în nomenclatură. Potrivit bazei de date privind suplimentele naturale, ginsengul roșu este pur și simplu un alt termen folosit pentru ginsengul Panax în general. Există, de asemenea, multe produse contrafăcute de ginseng roșii vândute astăzi, care nu îndeplinesc standardele KRG.

Beneficii ale extractului de Ginseng Roșu

Nu a fost o cantitate semnificativă de cercetari în beneficiile medicinale de Panax Giseng.

Ginsengul roșu este evaluat ca posibil pentru tratarea bolii Alzheimer, BPOC, disfuncției cognitive, disfuncției erectile, ejaculării premature, oboselii legate de Sindromul Menopauzei și gripa. Este de asemenea posibil pentru creșterea excitării sexuale.

Cu toate acestea, ginsengul nu a fost aprobat de FDA pentru tratamentul oricărei boli.

Boala Alzheimer:

Studiile multiple au arătat că panax ginseng poate ajuta la îmbunătățirea performanței cognitive la cei cu boala Alzheimer.

Într-un studiu efectuat pe oameni din 2008, ginsengul roșu coreean a fost utilizat ca terapie adjuvantă eficientă împreună cu medicamente antidementice la pacienții cu Alzheimer. Dozele între 4,5 și 9 grame au fost administrate zilnic timp de 12 săptămâni.

BPOC:

O meta-analiză a studiilor clinice au raportat beneficii la BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică) prin administrarea de ginseng roșu coreean.

Funcția pulmonară a fost semnificativ crescută comparativ cu cele de control după evaluările de la 3 la 6 luni. Unele cercetări au arătat că ginsengul roșu îmbunătățește simptomele BPOC cu cel puțin 53%.

Funcția cognitivă:

Cel puțin 6 studii au concluzionat că ginsengul roșu Panax poate ajuta la îmbunătățirea mai multor markeri ai cunoașterii eficiente.

La persoanele de vârstă mijlocie, s-au observat îmbunătățiri si timpii de reacție, atenția, gândirea aritmetică mentală și abstractă. În mod special, aceste efecte nu au putut fi replicate la tineri.

Folosit singur, ginsengul asiatic nu pare să sporească memoria. Cu toate acestea, atunci când se utilizează în asociere cu extracte de frunze de ginkgo biloba, ameliorarea memoriei pare probabilă la adulții sănătoși cu vârste cuprinse între 38 și 66 de ani.

Disfuncția erectilă:

Mai multe studii la om au arătat îmbunătățiri ale simptomelor ED prin suplimentarea cu Panax Ginseng.

Ginsengul asiatic a fost utilizat pe cale orală pentru a îmbunătăți disfuncția erectilă în doze între 1400 și 2700 mg zilnic. De asemenea, s-au observat îmbunătățiri cu 3 doze zilnice de 1000 mg de pulbere de ginseng roșu coreean.

Gripă

Studiile preliminare sugerează că ginsengul roșu poate fi eficient pentru prevenirea și tratarea simptomelor de gripă. Un extract specific de Ginseng P. numit G115 a arătat rezultate pozitive în acest domeniu.

Administrarea a 200 mg zilnic timp de 4 săptămâni înainte de a primi o vaccinare antigripală a redus riscul de contractare a gripei cu 65% în comparație cu vaccinarea în monoterapie.

Oboseală la persoanele aflate la menopauza:

500 mg doze zilnice de ginseng roșu pe o perioadă de 3 luni au îmbunătățit simptomele la pacienții de sex feminin cu RRMS (scleroză multiplă recurent-remisivă). Subiecții din lotul de tratament într-un studiu la om au scăzut obezitatea asociată cu SM în medie cu 75%.

În comparație, subiecții de control nu au avut niciun fel de îmbunătățiri. De asemenea, scorurile privind calitatea vieții pentru subiecții de tratament au crescut cu 19,9 puncte față de o creștere a scorului mediu de 4,2 puncte în cazul controalelor.

Excitare sexuală:

Ginseng roșu coreean pare să fi creat rate de excitare sexuală și satisfacție sexuală.

Într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, studiul transplantat, femeile la menopauza care au primit Panax Ginseng au îmbunătățit în mod semnificativ scorurile sexuale ale femeilor (FSFI) și ale chestionarului global de evaluare (GAQ) comparativ cu subiecții de control.

Beneficiile suplimentare ale ginsengului roșu coreean:

Condițiile enumerate mai sus sunt în prezent singurele pentru care ginsengul roșu este clasificat ca potențial eficient de baza de date privind medicamentele naturale.

Unele dintre celelalte zone de sănătate care pot beneficia de ginseng roșu includ pielea încrețită, calitatea vieții, afecțiunile postmenopauzale, afectarea memoriei și infertilitatea masculină.

Se crede, de asemenea, că este util pentru prevenirea și / sau tratarea prediabetelor, hipertensiunii, HIV / SIDA, pierderii auzului și a mahmurelii.

Mulți oameni folosesc, de asemenea, ginseng roșu pentru oboseală, bronșită, fibromialgie, diabet, insuficiență cardiacă congestivă și cancer.

Siguranța administrarii de Ginseng Rosu

NMCD afirmă că ginsengul roșu este probabil sigur în cazul adulților sănătoși pentru o utilizare pe cale orală, pe termen scurt, adecvată orală, timp de până la 6 luni. Atunci când este aplicată și îndepărtată în mod corespunzător, Panax ginseng sub formă de cremă SS este evaluat ca fiind posibil pentru utilizare pe termen scurt la bărbații cu disfunctie erectila.

Ginsengul roșu este probabil nesigur pentru utilizarea orală pe termen lung la adulții sănătoși. Utilizarea repetată prelungită poate produce efecte secundare asemănătoare hormonilor. Utilizarea trebuie să fie limitată la 6 luni consecutive înainte de ciclism sau sporturi.

Panax ginseng nu este recomandat pentru utilizare la copii. Este considerat probabil nesigur, provocând eventual intoxicație și / sau deces.

Ginsengul roșu este posibil nesigur în cazul femeilor însărcinate. Un constituent bioactiv numit ginsenosid Rb1 este asociat cu anomalii de dezvoltare la modelele animale. Nu se știe suficient despre efectele Panax ginseng asupra lactației. Utilizarea trebuie evitată.

Excesele de ginseng roșu pot interacționa cu anumite boli, medicamente eliberate pe bază de rețetă, ierburi și suplimente alimentare. Discutați cu medicul dumneavoastră despre siguranța și posibilele beneficii ale suplimentelor de ginseng roșu.

Referinta: https://nootriment.com/red-ginseng/

Vezi produs pe site: Ginseng Rosu Bio 60-200 capsule, Dieti-natura, Franta

Vezi produs pe site: Oemine Energy Elixir, 125 ml, Franta

Vezi produs pe site: L-Carnitina cu Ginseng, 500 ml, Dieti-Natura, Franta

  

Mergi