Drojdie de orez rosu (Red Yeast Rice) efecte, beneficii, doze, contraindicatii

Drojdie de orez rosu (Red Yeast Rice) efecte, beneficii, doze, contraindicatii

Drojdie de orez rosu (Red Yeast Rice) efecte, beneficii, doze, contraindicatii

Ce este drojdia de orez roșie (Red Yeast Rice)?

 

Drojdia de orez rosu este un produs de drojdie cultivată pe orez. Este comercializat ca Cholestin, Monascus, Zhi Tai, hong qu, koji roșii, drojdie orez roșu, red rise yeast, Xue Zhi Kang și alte denumiri comerciale.

 

Drojdia de orez rosu a fost utilizata cu dieta, exercițiul fizic și îngrijirea medicală pentru scăderea nivelului colesterolului și a trigliceridelor. Ea poate reduce nivelurile de colesterol "rau" (lipoproteine cu densitate scăzută sau LDL) și trigliceride în sânge și poate crește nivelurile de colesterol "bun" (lipoproteine cu densitate mare sau HDL).

 

Nu toate utilizările pentru drojdia de orez roșu au fost aprobate de către FDA. Drojdia de orez roșie nu trebuie utilizata în locul medicamentelor prescrise pentru dumneavoastră de către medicul dumneavoastră personal.

 

Drojdia de orez roșie este adesea vânduta ca un supliment pe bază de plante. Nu există standarde de producție reglementate în vigoare pentru mulți compuși pe bază de plante și unele suplimente comercializate s-au dovedit a fi contaminate cu metale toxice sau alte medicamente. Suplimentele pe bază de plante / ierburi ar trebui achiziționate dintr-o sursă sigură pentru a reduce la minimum riscul de contaminare.

Drojdia de orez roșie poate fi, de asemenea, utilizata în alte scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid al produsului.

 

Care sunt posibilele efecte secundare ale drojdiei de orez roșie (Red Rice Yeast)?

Luați asistență medicală de urgență dacă aveți oricare dintre aceste semne de reacție alergică: urticarie; respiratie dificila; Umflarea feței, a buzelor, a limbii sau a gâtului.

Opriți utilizarea orezului de drojdie roșie și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți oricare dintre aceste reacții adverse grave:

Durere musculară, sensibilitate sau slăbiciune cu febră  oboseală neobișnuită și urină colorată la culoare; sau

Urinari mai puține decât de obicei sau deloc.

 

Efectele secundare mai puțin grave pot fi mai frecvente, cum ar fi:

Stomac deranjat;

Arsuri la stomac;

Gaze, balonare;

Ușoară durere de cap sau amețeli.

 

Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare, iar altele pot apărea. Spuneți medicului dumneavoastră, farmacistului, medicului nutritionist sau altui furnizor de asistență medicală despre orice efect secundar neobișnuit sau deranjant.

 

Doze si recomandari de administrare ale Drojdiei de orez rosu - Red Yeast Rice

Doza tipică de drojdie de orez roșu este de 600 mg. Doze luate de două ori până la patru ori zilnic. Cel mai bun moment pentru a lua drojdia de orez rosu este la culcare sau la cina. Studiile clinice au fost efectuate cu 2400 mg. Pe zi (4 × 600) cu extract standardizat. O altă considerație este că atât medicamentele statine, cât și drojdia de orez roșie inhibă producția de CoQ10, precum și colesterolul. Deci, oricine folosește această strategie ar trebui să completeze cu cel puțin 100 mg de Coenzima Q10. Deoarece atât statinele cât și orezul de drojdie roșie solicita ficatul, trebuie să aveți teste de funcții hepatice și să luați măsuri pentru a proteja funcția hepatică.

 

Beneficii ale Drojdiei de orez rosu - Red Yeast Rice

 

Reduce nivelul de colesterol si trigliceride

 

Drojdia de orez roșie conține monacolin K, care interzice producerea de reductază HMG-CoA. HMG-CoA reductaza este partea lipicioasă a colesterolului. Se lipeste de interiorul vaselor de sange si de multe ori duce la blocaj care duce la accident vascular cerebral sau atac de cord. Drojdia de orez roșie a fost studiat la om începând cu anii 1970 în S.U.A., cu rezultate care indică scăderea nivelurilor în sânge a trigliceridelor sau colesterolului rău. Nu există o determinare a efectelor pe termen lung, potrivit Medline Plus a Institutului Național de Sănătate.

 

Digestie

 

Generații de chinezi au luat drojdie de orez roșie pentru a calma stomacul supărat, diaree și indigestie. Produsul este popular in terapia acupuncturala a splinei, a ficatului si a intestinului gros sau a colonului, afirma doctorul John Chen, scriind pentru "Acupunctura Astazi" in articolul sau, "Red Yeast Rice: redescoperirea unei plante vechi". Cu toate acestea, acest lucru nu este un supliment recomandat pentru cei cu afecțiuni hepatice acute.

 

Circulația sanguină îmbunătățită

 

Îmbunătățirea circulației sângelui este unul dintre beneficiile potențiale ale administrarii drojdiei din orez roșie, deși nu s-au efectuat studii aprofundate pentru a demonstra această afirmație, potrivit Medline Plus a Institutului Național de Sănătate.

 

Tratamentul diabetului

 

Există unele afirmații potrivit cărora drojdia din orez roșu poate oferi beneficii celor cu diabet zaharat, afirmă Medline Plus de la Institutele Naționale de Sănătate. Cu toate acestea, departamentul recomandă studii suplimentare pentru a determina eficacitatea acestuia.

 

Analgezic

 

Atunci cand este combinata cu o varietate de plante cum ar fi Yan Hu Suo, cunoscuta si sub numele de rhizoma corydalis sau Hong Hua, cunoscuta sub denumirea flos carthami, orezul de drojdie rosie poate oferi o scutire de durere din cauza traumatismelor, potrivit Dr. John Chen. Un articol din 2004 in "Acupunctura Astazi".

 

Cercetari si studii clinice ale Drojdiei de orez rosu - Red Yeast Rice

 

Drojdia din orez roșu este obținut prin cultivarea orezului cu diferite tulpini de drojdie Monascus purpureus. Unele studii au arătat că anumite suplimente de drojdie de orez rosu pot reduce colesterolul LDL "rău".

 

De exemplu, o revizuire din 2015 în Journal Atherosclerosis, a concluzionat că o doză zilnică de orez de drojdie roșie care conține 10,4 mg de ingredient activ monacolin K, administrată timp de cel puțin patru săptămâni, a redus colesterolul LDL mai mult decât un placebo și a fost la fel de eficace Medicamentul cu prescripție de reducere a colesterolului lovastatină (Mevacor și altele).

 

De fapt, nu este chiar atat de surprinzator: monacolinul K este identic din punct de vedere chimic cu lovastatina, spune Pieter Cohen, MD, profesor asistent la Harvard Medical School, care studiaza suplimentele alimentare.

 

De ce, atunci, aceste pastile sunt considerate a fi un supliment alimentar și nu un medicament? Produsele ddin drojdie de orez rosie au fost pe piață înainte ca Legea privind sănătatea și educația suplimentului alimentar (DSHEA) - care reglementează suplimentele libere - a fost adoptată în 1994, spune Cohen. "Ca și în cazul tuturor suplimentelor de pe piață în acel moment, au fost incluse la suplimente", spune el.

 Vezi produs pe site: Cholesteril, Drojdie de orez rosu, 90 capsule, 600mg, Nutrisan Belgia

Vezi produs pe site: Colestrol, Drojdie de orez rosu+Policosanol, 60-180 capsule, Oemine Franta

Vezi produs pe site:Levure de riz rouge, Drojdie de orez rosu, 60-200 capsule, 300mg, Dieti-Natura Franta

  

Mergi