Siliciu, surse, deficiente, beneficii

Siliciu, surse, deficiente, beneficii

Siliciu, surse, deficiente, beneficii

Siliciul este cunoscut ca mineral de înfrumusețare și există, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate asociate cu acesta. Nu numai că ajuta la întărirea țesuturilor conjunctive și a oaselor, ci este util și în îngrijirea unghiilor, a părului și a pielii. Acest mineral joacă un rol vital în prevenirea aterosclerozei, a insomniei, a afecțiunilor cutanate și a tuberculozei.

Silicoiul este cel de-al doilea cel mai accesibil element din scoarța pământului și este unul dintre cele mai importante elemente utilizate în dispozitivele de înaltă tehnologie și în semiconductori. Este un mineral vital necesar organismului pentru articulații puternice și flexibile, piele strălucitoare și oase mai puternice. Este practic prezent în corpul uman sub formă de derivat de silanat sau de acid silicic. Este, de asemenea, necesar în alimentație deoarece crește beneficiile globale ale vitaminei D, glucozominei și calciului.

Simptomele deficienței de Siliciu

Simptomele deficienței sunt destul de evidente deoarece sunt strâns asociate cu țesuturile conjunctive. Împreună cu dezvoltarea slabă a oaselor, această deficiență cauzează, de asemenea, subțierea părului, fragilitatea unghiilor, formarea ridurilor și îmbătrânirea generală a pielii.

Importante surse de Siliciu

Cele mai importante surse de siliciu sunt merele, cerealele, varza cruda, arahidele, morcovii, ceapa, castravetele, dovleacul, peștele, boabele nerafinate, ovăzul, migdalele și portocalele. Cantități mai mari se găsesc în apă tare și relativ mai puțin în apă moale.

Beneficii importante pentru sănătate ale Siliciului

După oxigen, siliciul este cel mai abundent element prezent în scoarța pământului. Este prezent în lut și nisip și de asemenea, există ca o parte majoră a rocilor, cum ar fi cuarțul și granitul.

Anterior, în istoria omenirii, nu a fost considerat un element important din punct de vedere fiziologic datorită prezenței sale substanțiale în țesuturile animalelor și plantelor. Cu toate acestea, cu cercetarea în curs de desfășurare, beneficiile pentru sănătate ale siliciului au fost clar demonstrate.

Previne deformările în oase: Siliciul a fost găsit a juca un rol vital în asistarea calciului pentru creșterea și menținerea articulațiilor și a oaselor. Induce flexibilitatea în oase prin creșterea cantității de colagen, care este componenta proteică a oaselor. De asemenea, crește rata de vindecare a dislocărilor osoase și a fracturilor.

Previne Alopecia: Alopecia sau subțierea părului este cauzată de aportul unei diete rafinate care nu are nutrienți, în special siliciu. Beneficiile de sănătate ale acestui mineral încurajează creșterea părului gros și sănătos. De asemenea, crește luciul și strălucirea părului.

Menține aspectul pielii: siliciul împiedică pielea să devină fara viata (moale sau care atarna) și restabilește strălucirea naturală a pielii. Ajută la strălucirea ochilor. De asemenea, previne mai multe probleme grave ale pielii.

Ajută la procesul de vindecare: Siliciul joacă un rol-cheie în protecția împotriva multor boli cum ar fi tuberculoza și celelalte care sunt legate de membranele mucoase. De asemenea, ajută la creșterea ratei de vindecare în timpul fracturilor.

Previne toxicitatea aluminiului: S-a constatat că in cantități mai mari de aluminiu se găsesc în leziunile cerebrale ale pacienților care suferă de boala Alzheimer. S-a descoperit că siliciul, prin legarea sa cu aluminiu, împiedică absorbția acestuia din urmă în tractul gastrointestinal și poate reduce semnele și simptomele toxicității aluminiului.

Reface mucoasa: Beneficiile de sanatate ale siliciului includ restaurarea mucoasei tractului respirator daca organismul sufera de deshidratare.

Previne unghiile fragile: Siliciul joacă un rol foarte important în menținerea sănătății unghiilor. Ajută la îmbunătățirea calității unghiilor și la protejarea acestora împotriva mai multor infecții ale unghiilor, astfel încât degetele să rămână atractive și puternice.

Ajută la întărirea oaselor: siliciul este necesar pentru menținerea sănătății scheletice. El ajuta la depunerea de minerale diferite precum calciul în țesuturile osoase.

Previne ateroscleroza: Formarea plăcii dure în arterele provoacă ateroscleroză. Aceasta conduce, de asemenea, la obstrucția fluxului sanguin, deoarece țesutul cicatricial și colesterolul oxidat inhibă circulația sângelui. Cercetările recente efectuate pe iepuri au arătat că suplimentele de siliciu scad formarea plăcii și în consecință, reduc riscul diferitelor boli cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

 

Referinta: https://www.organicfacts.net/health-benefits/minerals/health-benefits-of-silicon.html

 

Vezi produs pe site: Siliciu Organic, 60-200 capsule, Dieti-Natura Franta

Vezi produs pe site: Siliciu Marin, 60-180 capsule, Oemine Franta

Vezi produs pe site: Siliciu natural lichid, 500-1000 ml, Dieti Natura Franta

Vezi produs pe site: Siliciu G1000, 500-1000 mg, Dieti-Natura Franta

   

Mergi