7 Beneficii ale Lithium Orotat (Orotat de Litiu)

7 Beneficii ale Lithium Orotat (Orotat de Litiu)

7 Beneficii ale Lithium Orotat (Orotat de Litiu)

Îmbunătățește gândirea,

Protejează creierul de toxine,

Ridică starea de spirit și

Scade anxietatea și iritabilitatea sistemului nervos.

În boala Alzheimer cauzată de infecția cronică cu Lyme, aceasta încetinește și progresia bolii.

Litiul, mineralul cunoscut pentru eficacitatea sa față de tulburarea bipolară, a devenit unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru sănătatea mintală. Ceea ce mulți nu știu însă este că litiul oferă o serie de alte beneficii mai puțin cunoscute, dintre care multe depășesc cu mult sănătatea creierului. Litiu orotat, un supliment popular de litiu, este probabil cel mai biodisponibil litiu.

Ce este Litiu?

Litiul este un mineral de urmărire în aceeași clasă ca și mineralele electrolitice esențiale, cum ar fi sodiul și potasiul. Multe autorități consideră că aceasta este un mineral vital și un nutrient esențial și există o indemnizație zilnică recomandată pentru adulți la o doză de 1 mg pe zi. Orotatul de litiu, care diferă de prescripția de carbonat de litiu, este litiul combinat cu acidul orotic. Acesta a fost dezvoltat de Dr. Hans Nieper.

Cele șapte beneficii pentru sănătate ale litiului

Mai jos este o scurtă listă a celor șapte beneficii de sănătate puțin cunoscute ale litiului. În timp ce această listă nu este în nici un caz exhaustivă, ea oferă un pic de înțelegere.

1. Promovează sănătatea normală a creierului

Studiile au arătat că litiul poate crește volumul de materie cenușie în regiunea cortexului prefrontal al creierului, cel mai probabil prin generarea de noi celule stem. Acest proces se numește neurogeneză sau crearea de celule noi ale creierului. Cercetările demonstrează, de asemenea, potențialul neuroprotector al litiului și capacitatea de a descuraja contracția cerebrală neurodegenerativă legată de vârstă. Cercetările arată că in cantități mai mici de orotat de litiu pot fi utilizate pentru a susține nivelurile terapeutice ale litiului pentru perioade mai lungi de timp comparativ cu carbonatul de litiu. Aceste descoperiri ar putea revolutiona domeniul cercetarii creierului si a bolilor neurodegenerative.

2. Sprijină sănătatea oaselor

Efectele calciului și fosforului, două minerale integrate în formarea osoasă, pot fi îmbunătățite prin suplimentarea cu litiu. Unele cercetări indică potențialul litiului de a susține rezistența osoasă. Litiul poate stimula de asemenea formarea osoasă.

3. Sustine Focusarea și atenția

Într-un studiu randomizat, dublu-orb, in care a fost comparat cu un medicament cu litiu populațional, sa constatat că litiul a fost comparabil pentru a aborda cele mai frecvente simptome de scurtă atenție și chiar simptome secundare, cum ar fi dezechilibrul de dispoziție.

4. Sprijin terapeutic pentru sindromul Tourette?

Sindromul Tourette este o tulburare a sistemului motor, cu simptome care includ mișcări musculare involuntare și sunete vocale incontrolabile. Un studiu preliminar, dar promițător, a constatat că litiul a avut un rezultat mai bun decât un medicament prescris de obicei. În plus, grupul administrat cu litiu a cunoscut o scădere semnificativă și dramatică a numărului de ticuri și a sunetelor vocale involuntare. Nu s-au raportat efecte secundare în studiu și reapariția simptomelor în grupul de litiu au fost încă clare cateva luni mai târziu.

5. Sprijină sănătatea imunitara

Cercetările recente au arătat că litiul poate avea efecte puternice de întărire a imunității, exercitând simultan proprietăți de stimulare a imunității și acțiune împotriva organismelor dăunătoare. Un mecanism major este prin scăderea nivelului de activitate a prostaglandinei. Prostaglandinele sunt semnale mici în fiecare celulă a corpului, modularea unei varietăți de acțiuni metabolice. Activitatea excesivă de prostaglandină poate reduce funcția imunității. Totuși, litiul poate juca un rol în prevenirea supraproducției sale și a efectelor de suprimare a imunității.

6. Încurajează longevitatea

Studiile incitante din Japonia au demonstrat o corelatie puternica intre consumul de litiu si longevitate. Studiul a implicat analizarea a 18 municipalități de apă care au constat din peste 1,2 milioane de cetățeni. Rezultatele au arătat rate mai scăzute de mortalitate din toate cauzele în grupurile de populație care au primit niveluri mai ridicate de litiu în aprovizionarea cu apă. Cercetările sugerează că litiul poate acționa ca un antioxidant, oferind eventual beneficii anti-îmbătrânire, de extindere a vieții.

7. Ajută la echilibrarea comportamentelor obsesiv-compulsive

Tulburarea compulsivă obsesivă (OCD) este un subgrup al tulburărilor de anxietate caracterizat prin gânduri și comportamente obsesive. Cauza exactă a acestei tulburări rămâne necunoscută. Totuși, oamenii de știință cred că o combinație de factori biologici, psihologici și chiar de mediu pot provoca boala.

 

O reducere a simptomelor comune la TOC clasic a fost asociată cu suplimentarea cu litiu. Jucătorii compulsivi și patologi au arătat, de asemenea, răspuns pozitiv la suplimentele de litiu, posibil prin modularea dezechilibrelor dopaminei din creier.

Concluzie

În afară de a ajuta pacienții cu tulburare bipolară și probleme similare legate de sănătatea mintală, litiul are o listă largă și în continuă creștere a beneficiilor pentru sănătate. Cercetătorii continuă să investigheze potențialul acestui mineral vital.

Referinta: https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/7-benefits-lithium/

Vezi produs pe site: Orotat de Litiu, 5 mg, 60 capsule, Oemine Franta

Mergi