Top 7 beneficii de sănătate ale chitosanului

Top 7 beneficii de sănătate ale chitosanului

Top 7 beneficii de sănătate ale chitosanului

Chitosanul este o polizaharidă liniară, compusă în principal din D-glucozamină (unitate deacetilatată) și N-acetil-D-glucozamină (unitate acetilată) distribuită aleatoriu. Este un zahăr obișnuit obținut din scheletul dur al crustaceelor, inclusiv homar, crab și creveți. Beneficiile chitosanului sunt utilizate pe scară largă pentru medicamente. Chitosanul este o formă prelucrată chimic a chitinei. Chitina poate fi găsită și în drojdii și ciuperci. Cojile sau crustele sunt produsele secundare ale procesării calmarului și sunt o sursă ieftină și regenerabilă de chitosan. Chitosan este o sursă excelentă de fibre care ajută foarte mult să slabiti si sa pierdeti în greutate datorită conținutului său ridicat de fibre insolubile. Ele sunt disponibile și ca pastile sau capsule de chitosan.

Proprietăți benefice ale chitosanului

Chitosanul are o gamă largă de proprietăți care il fac o zonă foarte interesantă în diverse domenii:

- Este biocompatibil: acest produs nu are un comportament antigenic.

- Este biodegradabil.

- Prezintă antitrombotice (previne cheagurile de sânge) și hemostatice (menținerea echilibrului intern).

- Este un produs care scade colesterolul si trigliceridele.

- Are o activitate remarcabilă de vindecare.

- Ca toate polizaharidele, este un agent hidratant excelent datorită capacității sale de reținere a apei.

- Are proprietăți imunologice și antitumorale.

- Chitosanul poate inhiba dezvoltarea unui număr de paraziți și germeni (printre altele E.coli, Pseudomonas, Candida albicans).

- Este activă împotriva mucegaiurilor și a drojdiei.

Beneficii de sănătate ale chitosanului

Există mai multe beneficii pentru sănătate ale chitosanului. Aici am prezentat câteva beneficii comune pentru sănătate.

Îmbunătățește eficacitatea insulinei

S-a constatat cum chitosanul ajută la prevenirea diabetului, în special la forma de diabet care este legată de obezitate. Capsulele de chitosan scad nivelul zahărului din sânge și cu cât se utilizează mai mult chitosanul, cu atât mai mult scăde zahărul din sânge. Chitosanul beneficiază de echilibrul acțiunilor celulelor care produc insulină, ceea ce face ca insulina să acționeze mai eficient în reducerea zahărului din sânge.

Îmbunătățește nivelul de colesterol din sânge

Colesterolul este definit ca un compus ceros, gras, care se găsește în majoritatea țesuturilor corpului, incluzând sângele și nervii. Colesterolul ajută foarte mult la acoperirea exterioară a diferitelor celule, alcătuiesc acizii biliari care acționează în mod continuu pentru a digera alimentele din intestin și de asemenea, permite corpului uman să producă vitamina D și hormoni. Colesterolul ridicat mărește șansele de accident vascular cerebral și boli cardiovasculare.

Există două tipuri de colesterol - LDL (colesterol rău) și HDL (colesterol bun). Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sunt cunoscute sub numele de colesterol rău, deoarece pot transporta conținutul de molecule de grăsime în pereții arteriali ai inimii, având ca rezultat arterele înfundate și pot spori șansele de a dezvolta boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

Boala cardiovasculară este o afecțiune care implică blocarea sau reducerea vaselor de sânge care pot duce la atacuri de inimă, dureri toracice și accidente vasculare cerebrale. S-a demonstrat că chitosanul ajută la reducerea nivelurilor de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL). Chitosan ajută foarte mult la menținerea unui metabolism sănătos scăzut în colesterol și promovează și metabolismul lipidic sănătos.

Ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale ridicate

Presiunea sangelui ridicata sau hipertensiunea arterială, așa cum este cunoscută mai des - afectează peste 2 milioane de adulți din India. Tensiunea arterială ridicată este una dintre condițiile critice medicale care pot provoca un accident vascular cerebral, infarct miocardic, boală coronariană, insuficiență cardiacă, insuficiență renală și alte probleme grave de sănătate. Semnele comune de tensiune arterială ridicată includ dureri de cap severe, greață, vărsături, confuzie, modificări ale vederii și sângerări ale nasului. Boala cardiovasculară atinge proporții epidemice în cadrul națiunii.

Dintre factorii de risc controlați, hipertensiunea ar trebui să se concentreze în mod special, deoarece afectează atât de multe persoane. Beneficiile semnificative se găsesc printre persoanele cu tensiune arterială crescută, care consumau regulat suplimente de chitosan. Consumul regulat de chitosan ajută la scăderea tensiunii arteriale sistolice. Când inima bate, împinge și contractează sânge prin arterele inimii către restul corpului uman. Această forță creează presiune asupra arterelor. Aceasta se numește tensiune arterială sistolică.

Vă ajută să pierdeți în greutate

Cele mai bune sfaturi pentru a pierde în greutate trebuie să includă suplimente pe bază de chitosan. Greutatea corporala excesiva imbunatateste sansele de infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet, guta, calculi biliari si cancer. Dacă sunteți foarte supraponderal, vă puteți simți obosit, puteți experimenta problemele de respirație, dezvoltați iritații ale pielii și în mod frecvent vă simțiți dureri de spate și dureri articulare care vă pot afecta grav mobilitatea.

Chitosan este o sursă excelentă de fibre care ajută la scăderea în greutate din cauza concentrației sale mari de fibre insolubile. Fibrele insolubile vor fi combinate cu apă pentru a se extinde în stomac și pentru a face să vă simțiți plini mai mult timp, ofera senzatia de satietate si taie pofta de mancare.

Reduce boala Chrons

S-a constatat că nivelurile crescute de chitosan pot preveni boala Crohn prin reducerea nivelurilor de homocisteină din organism. Boala Crohn este o boală cronică a intestinului subțire. Motivul bolii Crohn este necunoscut. Boala Crohn poate cauza ulcere severe în intestinul subțire, în colon sau în ambele cazuri. Diareea, durerile abdominale, vărsăturile, febra și scăderea în greutate sunt principalele simptome ale bolii Crohn.

Boala Crohn a intestinului poate provoca obstrucție severă a intestinului subțire. Boala Crohn este asociată cu noduli de piele roșii și inflamație a articulațiilor, ochilor, coloanei vertebrale și ficatului. S-a constatat frecvent că, cu fiecare îmbunătățire picomolară a nivelului chitosanului activ, riscul de boală Crohn se reduce cu trei procente.

Reduce riscul de anemie

Deficitul de chitosan este atașat direct anemiei. Anemia este o afecțiune în care chitosanul nu este absorbit în mod corespunzător de organismul uman, ducând la efecte nefaste ale deficienței. Simptomele comune ale anemiei sunt - simt slab și obosit, amorțeală și furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor și o limbă strălucitoare, lină și roșie.

Cu toate acestea, cu vitamine și suplimente de chitosan, există o bună oportunitate ca organismul să poată fi protejat împotriva anemiei.

Reduce șansele de infectare

Infecția este cauzată în primul rând de invazia țesuturilor organismului gazdă de către bolile care provoacă microorganisme care conduc clinic la boli evidente. Semnele de infecție includ pierderea apetitului, oboseală, pierderea în greutate, transpirații nocturne, febră și dureri. Chitosan protejează organismul de atacul infecțiilor bacteriene. Îmbunătățește funcțiile sistemului digestiv și promovează, de asemenea, creșterea organismelor benefice.

Suplimentele pe bază de chitosan se vând în principal ca arzator de grăsime și pentru scaderea colesterolului rau. Acestea blochează o cantitate imensă de absorbție a grăsimilor și provoacă scăderea în greutate fără restricția alimentelor.

Referinta: https://www.inlifehealthcare.com/2015/02/21/health-benefits-of-chitosan/

Vezi produs pe site: Chitosan 60-200 capsule, Dieti-Natura Franta

Mergi