Ashwagandha Istorie antica si putere indelungata

Ashwagandha Istorie antica si putere indelungata

Ashwagandha Istorie antica si putere indelungata

Oamenii folosesc Ashwagandha sau i se mai spune si Ginseng Indian de peste 2000 de ani. Deci, trebuie să vă opriți și să vă întrebați: care este povestea cu această plantă puternică?

Ashwagandha - științific cunoscut sub numele de Withania somnifera - este descrisă în medicina ayurvedică ca o plantă puternică de întinerire, adăugând la viață longevitate. Acesta a fost folosita în India, Orientul Mijlociu și în unele părți ale Africii de Nord pentru mai mult de două milenii.

Ashwagandha este descris pentru prima dată în textele ayurvedice sacre: Charaka și Sushruta Samhitas.

Ayurveda este sistemul tradițional de medicină practicat în India. Poate fi urmărită până în 6000 î.Hr. În această tradiție de vindecare, ashwagandha este recunoscută ca fiind una dintre cele mai puternice plante medicinale. Acesta a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru o mare varietate de boli - cele mai cunoscute pentru beneficiile sale de insanatosire.

De fapt, folosirea ashwagandei în medicina ayurvedică se extinde în timp la învățăturile celor mai apreciați înțelepți hinduși (rishis), Punarvasu Atreya. Se crede că el a lucrat ca medic personal al regelui. Învățăturile sale au constituit fundamentul pentru Charaka.

În sanscrită, termenul "ashwagandha" se traduce prin "mirosul unui cal".

E adevarat! Această planta puternică și-a câștigat numele, deoarece rădăcina plantei miroase de fapt ca un cal. (Din fericire, cele mai multe forme pe care le veți folosi astăzi nu au miros.) În plus, consumând-o, veți avea "vigoarea și puterea unui armăsar".

De asemenea, are o reputație de a oferi "virilitatea unui cal" - o referire la utilizarea sa ca afrodiziac, care sprijină funcția sexuală sănătoasă atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

De milenii, oamenii au avut multe beneficii de sănătate ale acestei plante puternice și eficiente.

De-a lungul timpului, rădăcina lui Ashwagandha a fost considerată tonic, afrodiziac, antistress, calmant, diuretic, antihelmintic, astringent, termogenic și ca un stimulent. Pentru cea mai mare parte a istoriei sale ayurvedice, ea a fost folosită ca o "rasayana". Un rasayana este un tratament care eliberează tensiune emoțională și disconfortul fizic și creează o bază pentru sănătate și stabilitate în organism.

Ashwagandha a fost folosit de mii de ani pentru a viza totul, de la efectele negative pe care le poate avea stresul asupra corpului, la întărirea sistemului imunitar pe tot parcursul anotimpurilor. În Africa, utilizările tradiționale ale Ashwagandha printre popoarele tribale includ febra și afecțiuni inflamatorii. În Yemen, frunzele uscate sunt măcinate într-o pastă care este utilizată pentru tratarea arsurilor și a rănilor, precum și pentru protecția solară. Pentru vindecarea externă, boabele și frunzele au fost aplicate tumorilor, glandelor tuberculoase, carbunelor și ulcerelor.

Într-adevăr, Ashwagandha a devenit coloana vertebrală a multor compoziții ayurvedice și a altor formule de complexe care au fost folosite pentru un sortiment larg de afecțiuni.

 

Cu o bogata sa istorie de vindecare, ashwagandha și puterile sale medicinale au fost folosite și sărbătorite de culturile din întreaga lume de milenii.

Referinta: https://www.dailynutra.com/blog/ashwagandha-ancient-history/

Vezi produs pe site: Ashwagandha (Ginseng Indian) 60 capsule, Dieti-Natura Franta

Vezi produs pe site: RelaForte, Ashwagandha, 60 capsule, OrthoPhyt Belgia

 

Mergi