Armurariu, Silymarin Milk Thistle-Top 14 beneficii pentru sanatate

Armurariu, Silymarin Milk Thistle-Top 14 beneficii pentru sanatate

Armurariu, Silymarin Milk Thistle-Top 14 beneficii pentru sanatate

Armurariu sau laptele ciulinului este un supliment minunat, care este blând cu un profil redus de efecte secundare. Este grozav pentru ficat, detoxifiere, scăderea inflamației și este un antioxidant bun. Poate chiar ajuta cu scaderea in greutate.

Laptele de ciulin este denumit științific Silybum marianum. Este o plantă anuală sau bienală din familia Asteraceae. Inițial, un nativ din Europa de Sud până în Asia, se găsește acum în întreaga lume.

Laptele de ciulin este una dintre cele mai frecvente si utilizate terapii non-tradiționale, în special în Germania. Cel mai mare producător de lapte ciulin este Madaus (Germania). Comisia germană a recomandat utilizarea acesteia pentru tulburări dispeptice și afecțiuni hepatice, inclusiv leziuni hepatice induse de toxine și ciroză, de asemenea o terapie de susținere a afecțiunilor hepatice cronice inflamatorii.

Laptele de ciulin (Silymarin Milk Thistle) au fost descrise ca "elixir hepatic" timp de mai multe milenii.

Beneficiile de sănătate ale Armurariul

1) Armurariu protejează ficatul

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) sa dovedit a avea activitate anti-fibrogenă, împreună cu capacitatea sa de a ajuta la regenerarea celulelor hepatice.

O combinație de tratament cu Armurariu (Silybin) și fosfatidilcolină a arătat o îmbunătățire semnificativă a enzimelor hepatice, a rezistenței la insulină și a țesutului hepatic la pacienții cu maladii hepatice nealcoolice (NAFLD).

Laptele de ciulin (Silymarin Milk Thistle) într-un complex a fost găsit a fi eficient în scăderea parametrilor anormal de biochimici hepatice la pacienții cu boală hepatică alcoolică.

Laptele de ciulin (Silymarin Milk Thistle) a produs o creștere mică a glutationului și o scădere a peroxidării lipidelor în celulele sanguine periferice la pacienții cu ciroză hepatică alcoolică.

Utilizarea Armurariului la transplantul de ficat, destinatarii umani s-au dovedit a proteja sănătatea ficatului.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) se poate dovedi a fi un medicament util pentru protecția hepatică în bolile asociate cu ficatul, plus vezica biliară și în toxicitatea hepatică datorată medicamentelor la om.

La animale, Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a redus leziunile hepatice cauzate de Tylenol (acetaminofen), tetraclorura de carbon, radiațiile, suprasolicitarea cu fier, fenilhidrazina, alcoolul, ischemia rece și Amanita palloide. Acesta a fost, de asemenea, utilizat pentru a trata bolile hepatice induse de alcool și toxine.

Studiile au arătat că Armurariul a fost utilizat în tratamentul toxicității hepatice induse de chimioterapie.

Mecanism:

Studiile sugerează că Armurariul (Silymarin Milk Thistle Milk thistle) crește sinteza proteinelor hepatice.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) acționează ca un agent de blocare a toxinelor prin inhibarea legării toxinelor de receptorii de membrana celulară a celulelor hepatice.

Armurariul are o activitate moderată de inhibare a lipazei pancreatice.

2) Armurariul este un antioxidant

Armurariul  (Silymarin Milk Thistle) a îmbunătățit indicii antioxidanți, incluzând SOD (superoxid dismutaza), GPX (peroxidază de glutation), capacitatea antioxidantă totală și scăderea hs-CRP la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Mecanism:

Activarea Nrf2 este probabil principala forță motrice a acțiunii antioxidante (AO) a Armurariului.

Armurariu inhibă, de asemenea, calea NF-kB.

Armurariul activează și proteinele de căldură (HSP), tioredoxinele și sirtuinele, oferind o protecție suplimentară în condiții de stres.

Ciulinul de lapte scutește direct radicalii liberi și chelați liberi de fier și cupru.

Armurariul  împiedică formarea radicalilor liberi prin inhibarea enzimelor specifice producătoare de ROS sau prin îmbunătățirea integrității mitocondriilor în condiții stresante.

3) Armurariul este un anti-inflamator

La șoareci, lapte (Silibinin) a exercitat activități antiinflamatorii puternice și a redus inflamația indusă de naștere pretermică.

Armurariul (silibinina) a exercitat un efect antiinflamator prin inhibarea eliberării peroxidului de hidrogen și a producerii de TNF-alfa în monocitele umane obținute de la indivizi sănătoși.

Mecanismul anti-inflamator:

A scăzut expresia stimulată de LPS a IL-6, IL-8, COX-2 și a prostaglandinelor PGE2 și PGF2alpha, MMP9.

4) Armurariul impotriva infecțiilor

Ciulinul de lapte (Silibinin) a fost bine tolerat și a arătat un efect substanțial antiviral împotriva virusului hepatitei C la pacienții care nu răspundeau medicatiei (pacienți care nu răspund conform așteptărilor).

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) între pacienții cu boală hepatică avansată asociată hepatitei C a fost asociat cu o progresie redusă de la fibroză la ciroză.

Armurariul (compuși derivați din Silymarin Milk Thistle) asigură protecția celulară prin suprimarea infecțiilor virale, activarea imunității și inflamația și ca atare, poate fi relevant atât pentru pacienții infectați cu HIV, cât și pentru cei cu hepatită C.

Administrarea de Armurariu (Silibrinin), chiar și după ingestia de ciuperci timp de 48 de ore, pare a fi o măsură eficientă pentru a preveni deteriorarea hepatică severă în otrăvirea cu Amanita phalloides la om.

Armurariul este un antidot de alegere la pacienții cu toxicitate acută hepatică din cauza otrăvirii cu amatoxine. Riscul general de a muri la pacienții tratați cu un supliment de Armurariu este mai mic de 10% în aproape 1500 de cazuri documentate în America de Nord.

Cercetarea la animale / în laborator:

Ciulinul de lapte (Silybin) și derivatul său au inhibat infecția cu virusul gripal A și au redus în mod semnificativ replicarea virusului și moartea asociată la șoarecii infectați.

Armurariul (silibinina) a avut o bună activitate împotriva izolatelor de Staphylococcus Aureus rezistent la meticilină (MRSA).

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a inhibat bacteriile gram-pozitive și a prezentat activitate anti-biofilm împotriva anumitor tulpini bacteriene.

Armurariul (silibinina) a arătat o activitate semnificativă împotriva E. coli.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a fost un agent terapeutic promițător în tratamentul fibrozei hepatice schistosomale. Aceasta a determinat o scădere parțială a încărcăturii de viermi, încărcarea ouălor cu țesut hepatic, cu o creștere a procentului de ouă moarte la șoarecii infectați cu Schistosoma mansoni.

Mecanism:

Armurariul (silybin) a inhibat ARN și sinteza proteinelor în bacterii gram pozitive.

Extractele de ciulin de lapte s-au dovedit a interacționa cu proteine ​​specifice de transfer hepatic care blochează reabsorbția celulară a amatoxinei și astfel întrerupe circulația toxinei din ficat în bilă și astfel în intestinul subțire

5) Armurariul este neuroprotector

Experimentele de laborator indică un efect protector pe baza de armurariu (silibinină) asupra leziunilor cerebrale induse de infecție pe un model de șoarece.

Ciulinul de lapte (Silibinin) a redus semnificativ deteriorarea memoriei cauzate de tratamentul cu lipopolizaharid (LPS) la șobolani.

Armurariul (Silibinin) a crescut, de asemenea, generarea de specii reactive de oxigen (ROS) în hipocampul șobolanilor.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a prelungit durata de viata si reducerea agregarii proteinei amiloid intr-un model al Alzheimer. Funcționează prin mecanisme hormonale.

Mecanisme:

Reduce NF-kB.

Creste factorul BDNF (factorul neurotrofic derivat din creier).

Creste receptorul tirozin kinaza B (TrkB).

Întârzie activarea factorilor de transcripție proinflamatori NF-kB și STAT-1.

6) Armurariul este anti-diabetic

Studiile clinice umane au demonstrat că extractul de Armurariul are proprietăți antidiabetice semnificative.

Tratamentul pe termen lung cu lapte de ciulin (Silymarin Milk Thistle) a redus insulina si necesarul de insulina la diabetici. De asemenea, a redus nivelul malondialdehidelor (un marker al stresului oxidativ) la pacienții cu diabet zaharat cirotic.

Tratamentul cu Armurariu (Silymarin Milk Thistle) la pacienții cu diabet zaharat tip 2 timp de patru luni a avut un efect benefic asupra ameliorării echilibrului glucozei din sânge.

Mecanism: inhibă Lipaza pancreatică (PL).

7) Armurariul protejează inima

Studiile clinice umane au demonstrat că extractul de ciulin de lapte este cardioprotector.

Armurariul (Silibinin) protejează celulele musculare ale inimii împotriva leziunilor induse de izoproterenol la animale.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a prezentat o influență protectoare asupra inimii împotriva toxicității induse de doxorubicină la șobolani.

Mecanism: Armurariul (silibinina) a reluat funcția mitocondrială și a mărit expresia membrilor familiei SIRT-1 și Bcl-2.

8) Armurariul protejează de substanțe chimice și toxine

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) poate fi utilizat ca element de susținere în terapia otrăvirii cu Amanita phalloides.

Armurariul (silybin) poate avea efecte protectoare împotriva toxicității Microcystin la șoareci.

Ciulinul de lapte poate oferi protecție împotriva aflatoxinelor la puii de găină.

9) Armurariul poate ajuta la prevenirea și tratarea cancerului

Armurariul a fost asociat cu o tendință de reducere semnificativă a toxicității hepatice la copiii cu leucemie acută limfoblastică (ALL).

O combinație de ciulin de lapte (Silymarin Milk Thistle) și seleniu a redus în mod semnificativ doi markeri ai metabolismului lipidic, cunoscuți a fi asociate cu progresia cancerului de prostată, LDL și colesterolul total în sânge la bărbați după ce și-au îndepărtat prostata.

Crema pe bază de Armurariul (Silymarin Milk Thistle) poate fi un tratament promițător și eficient pentru prevenirea leziunilor cutanate acute cauzate de radioterapie (RT) la pacienții cu cancer mamar.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a ajutat o femeie de 34 de ani cu leucemie promilocitară. În timpul tratamentului de 4 luni, pacientul a avut nivele normale de transaminază hepatică și nu a existat o întrerupere suplimentară a chimioterapiei.

Pacientii cu metastaze cerebrale care au primit radioterapie cu acizi grasi omega-3 si Armurariul (Silymarin Milk Thistle) au avut timpi de supravietuire mai lungi si un numar scazut de deces de tesuturi de la radioterapie.

Armurariul poate suplimenta favorabil protecția solară și poate oferi o protecție suplimentară împotriva cancerului.

Câteva studii au demonstrat că Armurariul (Silymarin Milk Thistle) poate juca un rol alături de terapia convențională a cancerului.

 

Cercetarea în animale / în laborator:

Armurariul (Silibinin) a inhibat creșterea tumorilor prostatice stabilite, progresia, invazia și răspândirea într-un model de prostată de șoarece.

Armurariul (Silibinin) a întârziat dezvoltarea tumorilor de sân spontane și a redus numărul maselor de tumori mamare la anumite modele genetice de șoarece.

Armurariul (Silibinin) a inhibat în mod semnificativ proliferarea și a favorizat stoparea ciclului celular a celulelor cancerului de colon uman.

Extractele de ciulin de lapte (isosilibina B) ar putea avea potenta imbunatatita in prevenirea si tratamentul cancerului de prostata. Extractele au jucat un rol protector prin distrugerea celulelor umane de cancer de prostată.

Ciulinul de lapte (Silibinin) a inhibat invazia celulelor canceroase orale.

Armurariul (silibinină) a suprimat celulele canceroase ale oaselor umane (osteosarcom).

Autofagia indusa de armurariu (Silibinina) care a contribuit la capacitatea sa antimetastatica in cancerul de rinichi.

Armurariul (Silibinin) a indus distrugerea celulelor cancerului laringian.

Armurariul este eficient în prevenirea cancerului de vezică indus de N-butil-N- (4-hidroxibutil) nitrosamină (OH-BBN) la șoareci.

Mai multe studii clinice sunt necesare pentru a determina dacă ciulinul de lapte poate ajuta la tratarea cancerului.

Mecanism:

Armurariul induce oprirea creșterii la punctele de control G1 și G2.

La doze mai mari de Armurariu (Silymarin Milk Thistle) duce la apoptoză prin calea kinazei protein-kinazice activate de mitogen (MAPK) / c-Jun kinazei N-terminale (JNK).

Creierul de lapte (Silibinin) a scăzut expresia antigenului specific prostatic (PSA) și, de asemenea, a scăzut activitatea telomerazei în celulele cancerului de prostată.

Alte mecanisme anti-cancer:

Controlează expresia polimerazei riboză Caspase-3 și Poly ADP (PARP).

Inhibă semnalizarea receptorului factorului de creștere epidermal (EGFR).

Suprimă expresia kinazei dependente de ciclina (CDK).

Crește inhibitorii CDK p21 (C1P1) și p27 (K1P1).

Inhibă kinazele reglate de semnal extracelular (ERK1 / 2).

Inhibă factorul de creștere transformant (TGF) -alfa.

Reduce ciclinul B1 și cdc2.

Mărește expresia p21.

Activează calea SIRT1.

10) Armurariul îmbunătățește sănătatea oaselor

Suplimentul de Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a îmbunătățit vindecarea osoasă cu valori crescute ale DMO (densitatea minerală osoasă), nivelurile serice ale ALP (fosfatazei alcaline osoase) și osteocalcinului în modelul de vindecare a fracturilor de șoarece.

Ciulinul de lapte (silibinina) a fost un potențial agent terapeutic care promovează osteoblastogeneza formând oase și obstrucționează resorbția osoasă osteoclastică la macrofage și celule osoase de șoareci.

Dozarea orală a extractului de Armurariul (silibinină) în setarea preclinică a fost eficientă în prevenirea pierderii osoase indusă de estrogen indusă de șoareci la șoareci.

Mecanism: oprirea fosfatazei acide rezistente la tartrat, inducerea catepsinei K și activitatea metaloproteinazei matrice-9.

11) Armurariul este un secretor de lapte eficient

Extrasul de ciulin (Silymarin Milk Thistle) poate fi considerat un produs pe bază de plante sigur și eficient care poate fi administrat pe cale orală pentru a îmbunătăți producția zilnică de lapte la femeile sănătoase după naștere, fără a afecta calitatea laptelui.

12) Armurariul protejează împotriva leziunilor pulmonare induse de radiații

Tratamentul cu Armurariul (Silibina) a redus leziunile pulmonare induse de radiații la șoarecii purtători de tumori pulmonare. Ar putea fi un agent util pentru pacienții cu cancer pulmonar ca o abordare complementară netoxică pentru a atenua efectele secundare prin iradierea toracelui.

Mecanism: Armurariul a scăzut leziunea indusă de radiații prin reducerea inflamației și a fibrozei, care ar putea fi asociată cu rata de supraviețuire îmbunătățită.

13) Armurariul reduce absorbția de fier

Ciulinul de lapte (Silybin) a avut potențialul de a reduce absorbția de fier la pacienții cu hemocromatoză ereditară (o tulburare de fier în care organismul pur și simplu încarcă prea mult fier).

Ciulinul de lapte (Silymarin Milk Thistle) este eficace în reducerea supraîncărcării cu fier la pacienți atunci când este utilizat în asociere cu desferrioxamină și reducerea încărcăturii de fier în organism în beta-talasemie.

14) Armurariul inhibă celulele grase

Armurariul (silibinina) inhibă diferențierea celulelor adipoase în culturi prin creșterea insig-1 și insig-2 la o fază timpurie a procesului de diferențiere a celulelor adipoase

Doze și efecte secundare ale armurariu

Dozele orale de ciulin de lapte (Silymarin Milk Thistle) de până la 2,1 g pe zi au fost sigure și bine tolerate.

Într-o formă orală standardizată pentru a conține 70-80% Silymarin Milk Thistle, ciulinul de lapte pare să fie în siguranță pentru până la 41 de luni de utilizare.

Creierul de lapte este considerat un supliment foarte sigur pe bază de plante.

Efectele secundare asociate cu administrarea Armurariului includ:

-Tulburări gastro-intestinale dar rare (de exemplu, greață, diaree, dispepsie, flatulență, balonare abdominală, plinătăți sau dureri abdominale, anorexie și modificări ale obiceiurilor intestinale).

-Cefalee.

-Reacții cutanate (prurit, erupție cutanată, urticarie și eczeme).

-Evenimente neuropsihologice (de exemplu, astenie, stare generală de rău și insomnie).

-Artralgia (durere articulară).

-Rinoconjunctivită (congestie nazală, nas curbat, strănut, etc.).

Referinta: https://selfhacked.com/blog/milk-thistle/

Vezi produs pe site: Armurariul (Silybum marianum) 60-200 capsule

Vezi produs pe site: Armurariul (Silybum marianum) BIO 60-200 capsule

Vezi produs pe site: Oemine Hepatic - 60 capsule

Vezi produs pe site: Hepatic+ 60-200 capsule

   

Mergi