De ce toata lumea are nevoie de Omega-3?

De ce toata lumea are nevoie de Omega-3?

De ce toata lumea are nevoie de Omega-3

Cu peste 8000 de participanti la studiile clinice, acizii grași de Omega-3 din Krill Oil se numără printre cei mai cercetați compuși nutriționali din lume.

De ce toată lumea este entuziasmata despre acest compus particular?

Acizi grași de Omega 3 găsiți în ulei de krill au fost asociate cu o mare varietate de beneficii pentru sănătate. Aflați mai multe despre motivul pentru care atât oamenii de știință curioși cât și persoanele sănătoase sunt la fel de interesați de acest compus special.

Starea de spirit și sănătatea cognitivă

În mai 2014, o revizuire a 19 studii privind persoanele care aveau nevoie să se ocupe de starea de spirit și starea de sănătate emoțională a constatat că cei care au luat EPA / DHA în monoterapie sau alături de medicamente s-au simțit semnificativ mai bine decât cei care au luat un placebo.

Un alt studiu pilot a analizat 30 de persoane care se adresau deficitului de atenție, vârsta cuprinsă între 10 și 32 de ani, și a constatat că cei care au luat zilnic 500 mg de ulei de krill au arătat o "îmbunătățire semnificativă" în ceea ce privește măsurile de auto-control și funcția executivă.

Sănătatea zahărului din sânge

Stiinta este tanara, dar unele cercetari sugereaza ca, din cauza capacitatii sale de a afecta in mod pozitiv nivelul zaharului din sange, uleiul de krill ar putea juca un rol in normalizarea dezechilibrelor zaharului din sange.

Un studiu mic, recent, a constatat că pacienții care au luat 1-1,5 grame de ulei de krill au observat că nivelul zahărului din sânge scade cu 6,3% - de două ori mai mult decât cei care iau 3 grame de ulei de pește.

Un alt studiu din 2013, de 2200 de bărbați urmat timp de 19 ani, a constatat că cei cu cele mai ridicate niveluri sanguine din EPA / DHA au avut un risc de 33% mai mic de a obține diabet.

Sănătatea pielii

Omega 3 hidratează celulele pielii, atenuează roșeața și poate îmbunătăți vindecarea rănilor.

Un studiu realizat în 2014 de 45 de participanți cu acnee a constatat că cei care au luat 2000 mg EPA / DHA timp de 10 săptămâni au văzut leziuni reduse semnificativ.

Un altul a examinat pielea de 2.919 de persoane și a constatat că cei cu cea mai mare cantitate de EPA au avut semnificativ mai puține semne de îmbătrânire.

Astaxantinul, prezent în uleiul de krill, a demonstrat că protejează împotriva daunelor provocate de soare.

Ciclu menstrual sănătos

Omega-3, EPA și DHA declanșează secreția de prostaglandine antiinflamatorii și hormoni relaxanți ai mușchilor și reduc contracțiile uterine care pot provoca dureri menstruale.

Un studiu publicat in revista Alternative Medicine a analizat 70 de femei care sufera de PMS si a descoperit ca cei care au luat ulei de krill inainte si in timpul menstruatiei au redus consumul de medicamente pentru durere la jumatate - o reducere semnificativ mai mare decat cei care iau ulei de peste. Uleiul Krill a lucrat mai bine pentru a gestiona simptomele emoționale și sensibilitatea sânilor.

Referinta: https://www.dailynutra.com/blog/everyone-needs-omega-3s/

Mergi