Red Yeast Rice 7 Beneficii Uimitoare

Red Yeast Rice 7 Beneficii Uimitoare

Red Yeast Rice 7 Beneficii Uimitoare

Ce este Red Yeast Rice?

Drojdia de orez roșie este o formă de orez care a fost supraaglomerată de o specie specifică de mucegai, Monascus purpureus, care are culoare roșie. În timp de peste 2000 de ani, acest tip de orez a fost popularizat în China și Japonia și rămâne în continuare disponibil în primul rând în aceste regiuni. Este adesea folosit pentru colorarea preparatelor alimentare diferite și are un număr de efecte unice asupra sănătății, așa că uneori este administrat numai ca tratament medicamentos.

Din punct de vedere al siguranței, mulți oameni se tem de consum, dar această tulpină nu reprezintă o amenințare pentru oameni când este consumată cu moderare. Acest tip de orez rămâne în unele părți ale lumii, iar popularitatea continuă să crească în America și în alte națiuni cu populații mari de imigranți chinezi și japonezi.

Beneficiile Red Yeast Rice

Există multe beneficii pentru consumul de drojdie de orez roșu, inclusiv capacitatea acestuia de a scădea colesterolul, de a preveni cancerul, de a stimula creșterea oaselor și de a preveni inflamația, printre altele.

Reduce nivelurile de colesterol

Red Yeast Rice conține monacolin K, de asemenea cunoscuta sub numele de lovastatină, care scade nivelul de colesterol și la rândul său, vă va reduce riscul de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și ateroscleroză.

Îmbunătățește funcția inimii

Prin reducerea nivelului de colesterol, puteți echilibra tensiunea arterială și puteți elimina tulpina excesivă a sistemului cardiovascular. Acest lucru poate duce la un risc mult mai scăzut de boli cardiace coronariene.

Împiedică cancerul

Această formă de orez a fost legată de reducerea nivelurilor de trigliceride, care au fost, de asemenea, legate de niveluri mai scăzute de cancer în trecut. Cu toate acestea, cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a consolida această legătură potențial vitală între orezul de drojdie roșie și activitatea anti-cancer.

Calmează inflamația

Compușii asemănători statinelor găsiți în aceste produse de orez nu numai că sunt cunoscuți pentru scăderea colesterolului, ci și pentru a calma reacțiile inflamatorii din sistemul imunitar. Acest lucru va ajuta la prevenirea bolilor cronice și la scăderea riscului de infecții obișnuite.

Îmbunătățește densitatea osoasă

Există corelații între consumul de orez de drojdie roșie și nivelurile de densitate osoasă, precum și factorii de risc pentru osteoporoză . Acesta poate ajuta la îmbunătățirea sănătății osoase și prevenirea bolilor.

Previne sindromul metabolic

Sindromul metabolic afectează oamenii din întreaga lume și este adesea un set cuprinzător de afecțiuni care includ diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, obezitatea și colesterolul ridicat. Cercetările au arătat că Red Yeast Rice este capabil să prevină unii dintre factorii cheie de risc pentru acest sindrom.

Obezitatea

Consumul oricărui tip de orez vă poate ajuta să pierdeți în greutate, deoarece este plin de notorietate, dar drojdia de orez roșie este deosebit de eficienta, deoarece poate stimula metabolismul și de asemenea, reduce nivelul de colesterol. Excesul de colesterol poate crește riscul de obezitate, deoarece este adesea asociat cu o viață sedentară și alte alegeri de stil sărace.

Utilizare Red Yeast Rice

Există destul de puține utilizări pentru Red Yeast Rice, atât în ​​mod tradițional, cât și în perioada modernă. Cele două forme principale sunt totuși în aplicații culinare și în medicamentele tradiționale.

Culinar

Dacă gătiți cu drojdie de orez roșu, puteți face multe mese și băuturi, cum ar fi rață Peking, oțet roșu de orez, sake și vin de orez. Aroma nu este deosebit de diferită de orezul obișnuit, dar va afecta culoarea acestor alimente și lichide.

Medicament

Red Yeast Rice este foarte căutat din cauza anumitor compuși care scad colesterolul în urma adăugării drojdiei de orez. Cele trei tipuri principale de orez de drojdie roșie includ zhitai, cholestin (HypoCol) și xuezhikang. Substanța pe care drojdia o produce atunci când este combinată cu orezul se numește monacolin K, care a fost popularizat în lumea farmaceutică ca lovastatin. Acesta este un ingredient foarte obișnuit de scădere a colesterolului si trigliceridelor în medicamente. Cu toate acestea, de mii de ani, această substanță a fost folosită înainte ca oricare dintre aceste detalii chimice să fie cunoscute!

 Vezi produs pe site: Cholesteril, Drojdie de orez rosu Red Yeast Rice, 90 capsule

Vezi produs pe site: Colestrol, Drojdie de orez rosu+Policosanol, 60-180 capsule

Vezi produs pe site: Levure de riz rouge, Drojdie de orez rosu, Red Yeast Rice, 60-200 capsule

Sursa Articol

Mergi