MACA, REMEDIU PENTRU SIMPTOMELE MENOPAUZEI

MACA, REMEDIU PENTRU SIMPTOMELE MENOPAUZEI

MACA, REMEDIU PENTRU SIMPTOMELE MENOPAUZEI

Menopauza este un eveniment pe cat de neasteptat, pe atat de natural in viata oricarei femei, care vine la pachet cu  transformari complexe pentru corpul femeilor. Grija menstruatiei este inlocuita atunci de multe altele, trairi si simptome care pot parea coplesitoare si frustrante- anxietate, depresie, scaderea drastica a libidoului, labilitatea psihica si schimbari de dispozitie, kilograme in plus, bufeuri sau frisoane, insomnie, dureri articulare, pierderea masei osoase.

Cum menopauza se instaleaza ca urmare a deficientei naturale de hormoni sexuali feminini (estrogen și progesteron), tratamentul clinic conventional pentru consecintele acesteia este bazat pe terapii hormale ce adreseaza carantele estrogenice.

Natura, la randul sau, ne ofera varii remedii pentru simptomele suparatoare ale menopauzei. Una dintre cele mai renumite si utilizate plante in tratamentele naturale este Maca. Maca  creste la altitudini mari in America Latina si este foarte populara printre bastinasi datorita proprietatilor sale terapeutice. Radacina de maca a fost utilizata de secole in tratarea disfunctiilor sexuale atat la femei cat si barbati, infertilitatii, atenuarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei.

Popularitatea ei a depasit granitele autohtone si maca si-a facut loc pe agenda de lucru a cercetatorilor si producatorilor de suplimente alimentare din toata lumea, intrand, cu timpul, in topul celor mai agreate ingrediente naturale folosite in remediile dezechilibrelor hormonale si consecintelor acestora.

Experientele femeilor care au utilizat suplimente alimentare pe baza de maca in contextul menopauzei indica faptul ca aportul de maca poate stimula organismul sa produca singur estrogen si progesteron in timp ce contribuie la scaderea nivelului hormonilor de stres, cum este cortizolul. Astfel, studiile de caz au condus la recunoasterea stiintifica a proprietatilor radacinei de maca in stimularea si mentinerea balantei hormonale, sursa a tuturor manifestarilor neplacute traite de femei odata cu menopauza. Cu precadere, maca s-a remarcat in atenuarea simptomelor psihice ce deriva din acestea, inclusiv depresie si anxietate.

Maca este disponibila sub forma de suplimente alimentare, pudra sau capsule si inclusa in complexele nutritive recomandate pentru diverse afectiuni ce rezulta din dezechilibrele hormonale. Doza zilnica usuala pentru obtinerea de efecte optime este 10-15 g, iar efecte adverse semnificative nu au fost documentate.

Surse:

10 Herbs and Supplements for Menopause, https://www.healthline.com/nutrition/menopause-herbs

A Melatonin/Maca Menopause Miracle?Could these natural remedies help your hot flashes and other symptoms?https://www.healthcentral.com/article/melatonin-maca-menopause-symptom-relief

Beneficial effects of Lepidium meyenii (Maca) on psychological symptoms and measures of sexual dysfunction in postmenopausal women are not related to estrogen or androgen content, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18784609/

 

 

Belle&Bio Maca Bio 120 capsuleRaw Powders Maca Radacina Extract 10:1 5000mg 120 CapsuleOstroVit Maca VEGE 60 Capsule
Mergi