Armurariu, Silymarin Milk Thistle-Top 14 beneficii pentru sanatate

Armurariu, Silymarin Milk Thistle - Top 14 beneficii pentru sanatate

Armurariu, Silymarin Milk Thistle-Top 14 beneficii pentru sanatate

Armurariu sau laptele ciulinului este un supliment minunat, care este blând cu un profil redus de efecte secundare. Este grozav pentru ficat, detoxifiere, scaderea inflamatiei si este un antioxidant bun. Poate chiar ajuta cu scaderea in greutate.

Laptele de ciulin este denumit stiintific Silybum marianum. Este o planta anuala sau bienala din familia Asteraceae. Initial, un nativ din Europa de Sud pâna în Asia, se gaseste acum în întreaga lume.

Laptele de ciulin este una dintre cele mai frecvente si utilizate terapii non-traditionale, în special în Germania. Cel mai mare producator de lapte ciulin este Madaus (Germania). Comisia germana a recomandat utilizarea acesteia pentru tulburari dispeptice si afectiuni hepatice, inclusiv leziuni hepatice induse de toxine si ciroza, de asemenea o terapie de sustinere a afectiunilor hepatice cronice inflamatorii.

Laptele de ciulin (Silymarin Milk Thistle) au fost descrise ca "elixir hepatic" timp de mai multe milenii.

Beneficiile de sanatate ale Armurariul

1) Armurariu protejeaza ficatul

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) sa dovedit a avea activitate anti-fibrogena, împreuna cu capacitatea sa de a ajuta la regenerarea celulelor hepatice.

O combinatie de tratament cu Armurariu (Silybin) si fosfatidilcolina a aratat o îmbunatatire semnificativa a enzimelor hepatice, a rezistentei la insulina si a tesutului hepatic la pacientii cu maladii hepatice nealcoolice (NAFLD).

Laptele de ciulin (Silymarin Milk Thistle) într-un complex a fost gasit a fi eficient în scaderea parametrilor anormal de biochimici hepatice la pacientii cu boala hepatica alcoolica.

Laptele de ciulin (Silymarin Milk Thistle) a produs o crestere mica a glutationului si o scadere a peroxidarii lipidelor în celulele sanguine periferice la pacientii cu ciroza hepatica alcoolica.

Utilizarea Armurariului la transplantul de ficat, destinatarii umani s-au dovedit a proteja sanatatea ficatului.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) se poate dovedi a fi un medicament util pentru protectia hepatica în bolile asociate cu ficatul, plus vezica biliara si în toxicitatea hepatica datorata medicamentelor la om.

La animale, Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a redus leziunile hepatice cauzate de Tylenol (acetaminofen), tetraclorura de carbon, radiatiile, suprasolicitarea cu fier, fenilhidrazina, alcoolul, ischemia rece si Amanita palloide. Acesta a fost, de asemenea, utilizat pentru a trata bolile hepatice induse de alcool si toxine.

Studiile au aratat ca Armurariul a fost utilizat în tratamentul toxicitatii hepatice induse de chimioterapie.

Mecanism:

Studiile sugereaza ca Armurariul (Silymarin Milk Thistle Milk thistle) creste sinteza proteinelor hepatice.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) actioneaza ca un agent de blocare a toxinelor prin inhibarea legarii toxinelor de receptorii de membrana celulara a celulelor hepatice.

Armurariul are o activitate moderata de inhibare a lipazei pancreatice.

2) Armurariul este un antioxidant

Armurariul  (Silymarin Milk Thistle) a îmbunatatit indicii antioxidanti, incluzând SOD (superoxid dismutaza), GPX (peroxidaza de glutation), capacitatea antioxidanta totala si scaderea hs-CRP la pacientii cu diabet zaharat de tip 2.

Mecanism:

Activarea Nrf2 este probabil principala forta motrice a actiunii antioxidante (AO) a Armurariului.

Armurariu inhiba, de asemenea, calea NF-kB.

Armurariul activeaza si proteinele de caldura (HSP), tioredoxinele si sirtuinele, oferind o protectie suplimentara în conditii de stres.

Ciulinul de lapte scuteste direct radicalii liberi si chelati liberi de fier si cupru.

Armurariul  împiedica formarea radicalilor liberi prin inhibarea enzimelor specifice producatoare de ROS sau prin îmbunatatirea integritatii mitocondriilor în conditii stresante.

3) Armurariul este un anti-inflamator

La soareci, lapte (Silibinin) a exercitat activitati antiinflamatorii puternice si a redus inflamatia indusa de nastere pretermica.

Armurariul (silibinina) a exercitat un efect antiinflamator prin inhibarea eliberarii peroxidului de hidrogen si a producerii de TNF-alfa în monocitele umane obtinute de la indivizi sanatosi.

Mecanismul anti-inflamator:

A scazut expresia stimulata de LPS a IL-6, IL-8, COX-2 si a prostaglandinelor PGE2 si PGF2alpha, MMP9.

4) Armurariul impotriva infectiilor

Ciulinul de lapte (Silibinin) a fost bine tolerat si a aratat un efect substantial antiviral împotriva virusului hepatitei C la pacientii care nu raspundeau medicatiei (pacienti care nu raspund conform asteptarilor).

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) între pacientii cu boala hepatica avansata asociata hepatitei C a fost asociat cu o progresie redusa de la fibroza la ciroza.

Armurariul (compusi derivati din Silymarin Milk Thistle) asigura protectia celulara prin suprimarea infectiilor virale, activarea imunitatii si inflamatia si ca atare, poate fi relevant atât pentru pacientii infectati cu HIV, cât si pentru cei cu hepatita C.

Administrarea de Armurariu (Silibrinin), chiar si dupa ingestia de ciuperci timp de 48 de ore, pare a fi o masura eficienta pentru a preveni deteriorarea hepatica severa în otravirea cu Amanita phalloides la om.

Armurariul este un antidot de alegere la pacientii cu toxicitate acuta hepatica din cauza otravirii cu amatoxine. Riscul general de a muri la pacientii tratati cu un supliment de Armurariu este mai mic de 10% în aproape 1500 de cazuri documentate în America de Nord.

Cercetarea la animale / în laborator:

Ciulinul de lapte (Silybin) si derivatul sau au inhibat infectia cu virusul gripal A si au redus în mod semnificativ replicarea virusului si moartea asociata la soarecii infectati.

Armurariul (silibinina) a avut o buna activitate împotriva izolatelor de Staphylococcus Aureus rezistent la meticilina (MRSA).

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a inhibat bacteriile gram-pozitive si a prezentat activitate anti-biofilm împotriva anumitor tulpini bacteriene.

Armurariul (silibinina) a aratat o activitate semnificativa împotriva E. coli.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a fost un agent terapeutic promitator în tratamentul fibrozei hepatice schistosomale. Aceasta a determinat o scadere partiala a încarcaturii de viermi, încarcarea oualor cu tesut hepatic, cu o crestere a procentului de oua moarte la soarecii infectati cu Schistosoma mansoni.

Mecanism:

Armurariul (silybin) a inhibat ARN si sinteza proteinelor în bacterii gram pozitive.

Extractele de ciulin de lapte s-au dovedit a interactiona cu proteine ​​specifice de transfer hepatic care blocheaza reabsorbtia celulara a amatoxinei si astfel întrerupe circulatia toxinei din ficat în bila si astfel în intestinul subtire

5) Armurariul este neuroprotector

Experimentele de laborator indica un efect protector pe baza de armurariu (silibinina) asupra leziunilor cerebrale induse de infectie pe un model de soarece.

Ciulinul de lapte (Silibinin) a redus semnificativ deteriorarea memoriei cauzate de tratamentul cu lipopolizaharid (LPS) la sobolani.

Armurariul (Silibinin) a crescut, de asemenea, generarea de specii reactive de oxigen (ROS) în hipocampul sobolanilor.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a prelungit durata de viata si reducerea agregarii proteinei amiloid intr-un model al Alzheimer. Functioneaza prin mecanisme hormonale.

Mecanisme:

Reduce NF-kB.

Creste factorul BDNF (factorul neurotrofic derivat din creier).

Creste receptorul tirozin kinaza B (TrkB).

Întârzie activarea factorilor de transcriptie proinflamatori NF-kB si STAT-1.

6) Armurariul este anti-diabetic

Studiile clinice umane au demonstrat ca extractul de Armurariul are proprietati antidiabetice semnificative.

Tratamentul pe termen lung cu lapte de ciulin (Silymarin Milk Thistle) a redus insulina si necesarul de insulina la diabetici. De asemenea, a redus nivelul malondialdehidelor (un marker al stresului oxidativ) la pacientii cu diabet zaharat cirotic.

Tratamentul cu Armurariu (Silymarin Milk Thistle) la pacientii cu diabet zaharat tip 2 timp de patru luni a avut un efect benefic asupra ameliorarii echilibrului glucozei din sânge.

Mecanism: inhiba Lipaza pancreatica (PL).

7) Armurariul protejeaza inima

Studiile clinice umane au demonstrat ca extractul de ciulin de lapte este cardioprotector.

Armurariul (Silibinin) protejeaza celulele musculare ale inimii împotriva leziunilor induse de izoproterenol la animale.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a prezentat o influenta protectoare asupra inimii împotriva toxicitatii induse de doxorubicina la sobolani.

Mecanism: Armurariul (silibinina) a reluat functia mitocondriala si a marit expresia membrilor familiei SIRT-1 si Bcl-2.

8) Armurariul protejeaza de substante chimice si toxine

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) poate fi utilizat ca element de sustinere în terapia otravirii cu Amanita phalloides.

Armurariul (silybin) poate avea efecte protectoare împotriva toxicitatii Microcystin la soareci.

Ciulinul de lapte poate oferi protectie împotriva aflatoxinelor la puii de gaina.

9) Armurariul poate ajuta la prevenirea si tratarea cancerului

Armurariul a fost asociat cu o tendinta de reducere semnificativa a toxicitatii hepatice la copiii cu leucemie acuta limfoblastica (ALL).

O combinatie de ciulin de lapte (Silymarin Milk Thistle) si seleniu a redus în mod semnificativ doi markeri ai metabolismului lipidic, cunoscuti a fi asociate cu progresia cancerului de prostata, LDL si colesterolul total în sânge la barbati dupa ce si-au îndepartat prostata.

Crema pe baza de Armurariul (Silymarin Milk Thistle) poate fi un tratament promitator si eficient pentru prevenirea leziunilor cutanate acute cauzate de radioterapie (RT) la pacientii cu cancer mamar.

Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a ajutat o femeie de 34 de ani cu leucemie promilocitara. În timpul tratamentului de 4 luni, pacientul a avut nivele normale de transaminaza hepatica si nu a existat o întrerupere suplimentara a chimioterapiei.

Pacientii cu metastaze cerebrale care au primit radioterapie cu acizi grasi omega-3 si Armurariul (Silymarin Milk Thistle) au avut timpi de supravietuire mai lungi si un numar scazut de deces de tesuturi de la radioterapie.

Armurariul poate suplimenta favorabil protectia solara si poate oferi o protectie suplimentara împotriva cancerului.

Câteva studii au demonstrat ca Armurariul (Silymarin Milk Thistle) poate juca un rol alaturi de terapia conventionala a cancerului.

 

Cercetarea în animale / în laborator:

Armurariul (Silibinin) a inhibat cresterea tumorilor prostatice stabilite, progresia, invazia si raspândirea într-un model de prostata de soarece.

Armurariul (Silibinin) a întârziat dezvoltarea tumorilor de sân spontane si a redus numarul maselor de tumori mamare la anumite modele genetice de soarece.

Armurariul (Silibinin) a inhibat în mod semnificativ proliferarea si a favorizat stoparea ciclului celular a celulelor cancerului de colon uman.

Extractele de ciulin de lapte (isosilibina B) ar putea avea potenta imbunatatita in prevenirea si tratamentul cancerului de prostata. Extractele au jucat un rol protector prin distrugerea celulelor umane de cancer de prostata.

Ciulinul de lapte (Silibinin) a inhibat invazia celulelor canceroase orale.

Armurariul (silibinina) a suprimat celulele canceroase ale oaselor umane (osteosarcom).

Autofagia indusa de armurariu (Silibinina) care a contribuit la capacitatea sa antimetastatica in cancerul de rinichi.

Armurariul (Silibinin) a indus distrugerea celulelor cancerului laringian.

Armurariul este eficient în prevenirea cancerului de vezica indus de N-butil-N- (4-hidroxibutil) nitrosamina (OH-BBN) la soareci.

Mai multe studii clinice sunt necesare pentru a determina daca ciulinul de lapte poate ajuta la tratarea cancerului.

Mecanism:

Armurariul induce oprirea cresterii la punctele de control G1 si G2.

La doze mai mari de Armurariu (Silymarin Milk Thistle) duce la apoptoza prin calea kinazei protein-kinazice activate de mitogen (MAPK) / c-Jun kinazei N-terminale (JNK).

Creierul de lapte (Silibinin) a scazut expresia antigenului specific prostatic (PSA) si, de asemenea, a scazut activitatea telomerazei în celulele cancerului de prostata.

Alte mecanisme anti-cancer:

Controleaza expresia polimerazei riboza Caspase-3 si Poly ADP (PARP).

Inhiba semnalizarea receptorului factorului de crestere epidermal (EGFR).

Suprima expresia kinazei dependente de ciclina (CDK).

Creste inhibitorii CDK p21 (C1P1) si p27 (K1P1).

Inhiba kinazele reglate de semnal extracelular (ERK1 / 2).

Inhiba factorul de crestere transformant (TGF) -alfa.

Reduce ciclinul B1 si cdc2.

Mareste expresia p21.

Activeaza calea SIRT1.

10) Armurariul îmbunatateste sanatatea oaselor

Suplimentul de Armurariul (Silymarin Milk Thistle) a îmbunatatit vindecarea osoasa cu valori crescute ale DMO (densitatea minerala osoasa), nivelurile serice ale ALP (fosfatazei alcaline osoase) si osteocalcinului în modelul de vindecare a fracturilor de soarece.

Ciulinul de lapte (silibinina) a fost un potential agent terapeutic care promoveaza osteoblastogeneza formând oase si obstructioneaza resorbtia osoasa osteoclastica la macrofage si celule osoase de soareci.

Dozarea orala a extractului de Armurariul (silibinina) în setarea preclinica a fost eficienta în prevenirea pierderii osoase indusa de estrogen indusa de soareci la soareci.

Mecanism: oprirea fosfatazei acide rezistente la tartrat, inducerea catepsinei K si activitatea metaloproteinazei matrice-9.

11) Armurariul este un secretor de lapte eficient

Extrasul de ciulin (Silymarin Milk Thistle) poate fi considerat un produs pe baza de plante sigur si eficient care poate fi administrat pe cale orala pentru a îmbunatati productia zilnica de lapte la femeile sanatoase dupa nastere, fara a afecta calitatea laptelui.

12) Armurariul protejeaza împotriva leziunilor pulmonare induse de radiatii

Tratamentul cu Armurariul (Silibina) a redus leziunile pulmonare induse de radiatii la soarecii purtatori de tumori pulmonare. Ar putea fi un agent util pentru pacientii cu cancer pulmonar ca o abordare complementara netoxica pentru a atenua efectele secundare prin iradierea toracelui.

Mecanism: Armurariul a scazut leziunea indusa de radiatii prin reducerea inflamatiei si a fibrozei, care ar putea fi asociata cu rata de supravietuire îmbunatatita.

13) Armurariul reduce absorbtia de fier

Ciulinul de lapte (Silybin) a avut potentialul de a reduce absorbtia de fier la pacientii cu hemocromatoza ereditara (o tulburare de fier în care organismul pur si simplu încarca prea mult fier).

Ciulinul de lapte (Silymarin Milk Thistle) este eficace în reducerea supraîncarcarii cu fier la pacienti atunci când este utilizat în asociere cu desferrioxamina si reducerea încarcaturii de fier în organism în beta-talasemie.

14) Armurariul inhiba celulele grase

Armurariul (silibinina) inhiba diferentierea celulelor adipoase în culturi prin cresterea insig-1 si insig-2 la o faza timpurie a procesului de diferentiere a celulelor adipoase

Doze si efecte secundare ale armurariu

Dozele orale de ciulin de lapte (Silymarin Milk Thistle) de pâna la 2,1 g pe zi au fost sigure si bine tolerate.

Într-o forma orala standardizata pentru a contine 70-80% Silymarin Milk Thistle, ciulinul de lapte pare sa fie în siguranta pentru pâna la 41 de luni de utilizare.

Creierul de lapte este considerat un supliment foarte sigur pe baza de plante.

Efectele secundare asociate cu administrarea Armurariului includ:

-Tulburari gastro-intestinale dar rare (de exemplu, greata, diaree, dispepsie, flatulenta, balonare abdominala, plinatati sau dureri abdominale, anorexie si modificari ale obiceiurilor intestinale).

-Cefalee.

-Reactii cutanate (prurit, eruptie cutanata, urticarie si eczeme).

-Evenimente neuropsihologice (de exemplu, astenie, stare generala de rau si insomnie).

-Artralgia (durere articulara).

-Rinoconjunctivita (congestie nazala, nas curbat, stranut, etc.).