Artrita inflamatorie si Krill Oil

Artrita inflamatorie si Krill Oil

Artrita este boala care afecteaza un numar important de oameni, in Australia 1 din 5 persoane sufera de artrita. Rezulta ca 1,4 milioane de australieni sufera de o forma de artrita pe care incearca sa o calmeze. Cele mai frecvente metode presupun miscarea zilnica, activitatea fizica, terapia fizica si exercitiile fizice, medimentele si alimentatia sanatoasa.

Toate cele scrise mai sus pot reduce cauzele artritei si pot ameliora nivelul durerilor in artrita reumatoida si osteoartrita. Persoanele care au incercat metodele traditionale si nu au avut rezultate mereu au cautat si alte metode pentru a ameliora starea lor de sanatate. O alternativa din in ce mai populara este admnistrarea de Ulei de Krill Oil.

Uleiul de Krill Oil este produs din crustacee mici, la fel cum sunt crevetii si se gasesc in apele din Oceanul Antarctic. Krill-ul supravietuieste in apele foarte reci datorita continutului ridicat de acizi grasi Omega-3 din membranele lor. Acizii grasi Omega-3 au o multime de beneficii asupra sanatatii si in special asupra reducerii inflamatiei asociate cu artrita.

De asemenea uleiul de Krill Oil este diferit ca compozitie si structura fata de uleiul de peste dar care contin ambele acizii grasi de Omega-3 si acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA). Rezulta ca uleiul de krill oil este mult mai usor de absorbit de catre organism fata de uleiul de peste iar dozele devin mult mai mici.

Uleiul de Krill trebuie combinat cu precautie cu alte medicamente cum ar fi anticoagulante sau anti-plachetare. Atunci când este testat la om, suplimentarea de ulei de krill la 300 Mg pe zi timp de 30 zile a fost capabil de a îmbunatati în mod semnificativ ratingul WOMAC în intervalul de 20.3 - 28.9% (în functie de subscala) la persoanele cu artrita reumatoida.