MELANINA AUTOBRONZANT SI PROTECTOR UV NATURAL

MELANINA AUTOBRONZANT SI PROTECTOR UV NATURAL

MELANINA AUTOBRONZANT SI PROTECTOR UV NATURAL

Melanina ce este si cum ne ajuta ?

         Melanina este pigmentul responsabil pentru varietatea de tonuri si culori ale pielii, ochilor si parului. In plus, melanina ne protejeaza  corpul de efectele nocive ale radiatiilor ultraviolete.

         Cantitatea naturala de melanina din organism este in primul rand hotarata genetic si determina culoarea pielii, parului si unghilor. Insa, exista si alti factori care pot influenta productia naturala de melanina printre care : expunerea la razele UV, hormonii, inflamatiile, varsta, diverse tulburari ale pigmentarii pielii.

Melanina beneficii :  Melanina par & melanina piele

-          Pigmentare

-          Fotoprotectie

         Melanina este cel mai bine cunoscuta pentru proprietatea de a pigmenta pielea si parul, insa aceasta joaca un rol important pentru sanatate, protejandu-ne de radiatiile solare daunatoare.

         Astfel, melanina nu doar ne coloreaza frumos pielea, oferind un broz natural, sanatos si uniform ci si protejeaza celulele epidermei sau stratul exterior al pielii de lumina UV. Protectia UV se extinde la toate formele de lumina UV (UVC, UVB si UVA) si la lumina albastra. Melanina realizeaza acest lucru prin absortia luminii UV inainte de a ajunge sa deterioreze celulele pielii.

         Totodata melanina s-a demonstrate a avea actiune antioxidanta deoarece combate radicalii liberi nocivi rezultati din radiatiile UV care pot cauza stres oxidativ si deteriorarea celulelor.

Avem toti acelasi nivel natural de melanina?

         Productia de melanina incepe in celulele mari numite melanocite, care se regasesc in tot corpul. Melanocitele sunt responsabile cu productia organitelor celulare numite melanozomi.

         Melanozomii sintetizeaza melanina care apoi este distribuita catre varii celule.

         In ciuda multiplelor diferente de culoare ale pielii, parului si ochilor, oamenii au in general acelasi nivel de melanocite.

         Cu toate acestea, persoanele cu un ton mai inchis al pielii au un numar mai mare de melanozomi si mai pigmentanti decat cei cu pielea deschisa.

Ce se intampla cand exista melanina deficit in corp

Ce se intampla cand exista melanina deficit in corp ?

         Cum am precizat mai sus, in general, genetica este cea care decide cantitatea de melanina din piele, par si ochi, insa exista doua afectiuni care se pot instala daca corpului nostru ii lipseste melanina:

-          Vitiligo: afectiune autoimuna care apare atunci cand corpul nostrum nu produce melanocite suficiente. Aceasta cauzeaza depigmentarea care apare sub forma unor pete albe la nivelul pielii si parului.

-          Albinismul : afectiune genetica mai rara cauzata de lipsa melaninei din organism. In aceasta situatie, corpul nu produce melanina fie pentru ca are un numar redus de melanocite, fie din cauza ca melanozomii nu sintetizeaza suficienta melanina. Tipurile de albinism pot varia, insa majoritatea cazurile sunt moderate sau severe. Afectiunea se manifesta prin lipsa pigmentului la nivelul pielii, parului si ochilor.

Putem creste productia naturala de melanina ?

         Natural, productia de melanina poate fi crescuta prin bronzare, melanina bronze, insa este important sa tinem cont de functiile biologice ale melaninei si de ce radiatiile solare pot fi periculoase.

         In timpul expunerii la soare, razele UV penetreaza pielea si pot deteriora celulele pielii. Ca raspuns la afectarea celulara, corpul incearca sa produca mai multa melanina pentru a proteja celulele. Astfel, cresterea productiei de melanina este responsabila cu bronzul pielii odata cu expunerea la soare. Insa, acest fapt inseamna ca atunci cand pielea incepe sa se bronzeze, de fapt corpul ne semnaleaza o afectare a celulelor care deja s-a produs.

         Din pacate, cantitatea de melanina produsa prin bronzarea de la soare sau alte surse de lumina UV nu este suficienta pentru a proteja corespunzator celulele de daune suplimentare.

Astfel cum putem benefia de proprietatiile melaninei si obtine un bronz natural, sanatos

Astfel cum putem benefia de proprietatiile melaninei si obtine un bronz natural, sanatos, uniform fara riscuri si complicatii ?

         Aici intervine suplimentul alimentar Belle&Bio Melanina capsule, produs organic, fabricat in Franta, unul din putinele suplimente naturale disponibile pe baza de melanina.

         Suplimentul Belle&Bio este obtinut din ingredientul activ MELALINE®, hidrolizat de keratina, sursa abundenta de melanina, provenit din lana oii negre.

         Cercetarile efectuate au evidentiat faptul ca o doza de 500mg/zi creste nivelul de melanina prezenta pe suprafata epidermei, iar dupa melanina tratament /cura de 30 de zile, bronzul devine vizibil.

         In acest mod, putem sa ne bronzam natural si totodata sa ne protejam de riscurile expunerii la radiatii UV.

Melanina Vitiligo

         Cum am vazut mai sus, vitiligo este o afectiune care se manifesta prin depigmentare, concret prin pete albe pe piele si par. Aceasta se instaleaza cand organismul uman nu poate produce melanocite suficiente. Belle&Bio Melanina este utilizat cu succes in tratamentul Vitiligo.

Belle&Bio Melanina unde se gaseste si melanina pret

Melanina supliment de la Belle&Bio sub forma de melanina 90 capsule este disponibil in Romania la pret promotional  pe KrillOil.ro, magazin online care comercializeaza din 2009 suplimente alimentare premium din import.

Produse recomandate