Puterea Fosfolipidelor din uleiul de Krill Oil

Puterea Fosfolipidelor din uleiul de Krill Oil

Puterea Fosfolipidelor din uleiul de Krill Oil

Spre deosebire de uleiul de peste, uleiul de krill vine in forma de fosfolipide. Fosfolipidele se dizolva cu usurinta in grasimi si in apa, care ajuta cu digerarea lor.

Fosfolipidele merg de asemenea direct la membranele celulare. De fapt, fiecare membrana celulelor din corpul uman se face din forma de fosfolipide de grasime.

Cele mai multe la uleiul de peste vin in „forma de trigliceride“ solubile in grasime - in esenta trei siruri paralele de grasimi (EPA, DHA, si, uneori, alte grasimi, cum ar fi Omega 6) insirate de-a lungul, o coloana vertebrala moleculara.

Ulei de krill este diferit. El vine in „forma de fosfolipide.“ Asta inseamna ca a facut dintr-o coloana vertebrala solubila in apa legata de doua siruri de acizi grasi, pe de o parte si un pachet de alti compusi de sustinere a sanatatii, inclusiv stimularea creierului cu ajutorul colinei.

„Aceasta structura unica face o mare diferenta“, spune Tina Sampalis, MD, PhD, un cercetator canadian si Neptune’s Medical Science Liaison care a identificat ca legatura aceasta molecula in krill si a participat la aducerea ulei de krill pe piata in 2003. „Inainte de Neptune Krill Oil, ulei de krill nu exista nicaieri in lume“, spune Sampalis.

Deoarece fosfolipidele se dizolva cu usurinta in grasimi si apa, acestea sunt digerate mai usor decat trigliceridele, care nu se dizolva in apa.

Spre deosebire de trigliceride, care organismul navaleste pentru a stoca in tesutul gras (lasand mai putin Omega 3 in organism care indeplineste functii benefice), dupa absorbtie, fosfolipidele sunt folosite direct ca blocuri de constructie pentru membranele celulare unde acestea faciliteaza transportul acizilor grasi prin tot corpul precum si prin bariera hematoencefalica la creier.

De fapt, fiecare membrana celulara din corpul uman este formata din fosfolipide.

Cand vom manca, „celula il recunoaste ca fiind propria sa astfel incat sa-l poata utiliza mai eficient“. Cantitatea de acizi grasi absorbita din suplimentele fosfolipide este intotdeauna mai mult decat cantitatea absorbita de alte suplimente cu niveluri mai ridicate de acizi grasi liberi sau trigliceride.

De asemenea, este foarte important de remarcat faptul ca omega-3 asupra fosfolipidelor va ajuta la schimbarea raportului de acizi grasi a membranei celulare la un omega-3 predominant mai sanatoasa versus omega-6 sau cu lant scurt si grasimi saturate.