- -10,00 lei

Referinta: Nutrisan-Krill60
Marca: Nutrisan
Nutrisan Krill Oil - Ulei de Krill Omega 3. Ameliorator colesterol rau si trigliceride marite. Ulei de Krill Oil este de 48 de ori mai puternic decat Omega 3. Scade Colesterolul Total si Colesterolul Rau - LDL, creste Colesterolul Bun - HDL. Vezi oferta: Nutrisan Krill Oil 180+15 capsule CADOU Vezi oferta: Neptune Krill Oil 360+30 capsule CADOU Vezi...
Referinta: OstroVit-GlucosamineMSM
Marca: OstroVit
Beneficii Glucosamine + MSM + Chondroitin: trei compusi de sustinere in comun, intr-o formula cu potenta ridicata, sustin tesuturile si cartilajele sanatoase, sustin confortul articulatiei, libertatea de rigiditate si usurinta de miscare, sustin mobilitatea, amelioreaza durerea, reduce inflamatia.
Referinta: Foligain-5003
Marca: Foligain
FOLIGAIN MINOXIDIL 2% Tratament pentru regenerarea parului pentru femei, Eficient si Ultra Pur 2% Minoxidil Tratament Regenerare par cu rezultate clinice dovedite, recomandat pentru femei, 3 luni tratament. Dovedit clinic pentru a ajuta parul sa creasca din nou. Regenereaza cresterea parului rezistent si plin de viata. Reactiveaza foliculii pilosi pentru...
Referinta: ITEM-RE-005571
Marca: Swanson
Benefecii Berberina: creste imunitatea si ajuta in caz de infectii cauzate de bacterii si fungi, sprijina sanatatea gastrointestinala, protejeaza inima, ajuta la reglarea nivelurilor de colesterol, sprijina sanatatea impotriva gutei, este un anti-depresiv, imbunatateste echilibrul zaharului din sange, sprijina nivelurile sanatoase ale glicemiei (intr-o...
Beneficii Zinc: reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism, intarirea sistemului imunitar bacterian, efect antioxidant, pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii, ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta, accelerarea diminuarii ranilor si arsurilor, reglarea ciclului menstrual.
In sistem ramburs sau cu cardul
Produse premium si livrare rapida
In 24-48 ore de la comanda plasata online
Beneficii Zinc
- reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism,
- intarirea sistemului imunitar bacterian,
- efect antioxidant,
- pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii,
- ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta,
- accelerarea ameliorarii ranilor si arsurilor,
- reglarea ciclului menstrual.
Rolul si beneficiile zincului pentru organism
Zincul, un mineral ce se regaseste in multe enzime ale organismului uman – in rinichi, muschi, prostata, ficat, oase – are mai multe functii in organism. Acesta poate fi obtinut atat din alimente, cat si din suplimente alimentare.
Reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism
Zincul se regaseste in toate tesuturile si fluidele corporale – in tot organismul se regaseste o concentratie de pana la 2 grame de zinc. Acesta este o componenta esentiala a unui numar mare de enzime care participa la sintetizarea si metabolizarea carbohidratilor, lipidelor, proteinelor si acizilor nucleici. Zincul este cel care stabileste structura moleculara a componentelor celulare, mentinand astfel buna functionare a organismului. Procesele metabolice sunt reglate de zinc.
Rolul zincului in dezvoltarea celulelor din organism
Zincul contribuie, de asemenea, si la dezvoltarea si multiplicarea celulelor din organism. De aceea, persoanele care sufera de deficit de zinc sunt predispuse imbolnavirii.
Rolul zincului in sinteza insulinei si tes-tosteronului
Zincul contribuie la producerea, stocarea si utilizarea insulinei – hormonul care reduce nivelul de zahar din sange.
De asemenea, zincul este un mineral esential implicat in fertilitatea barbatului, asta pentru organismul nu poate produce tes-tosteron decat in prezenta zincului. Zincul inhiba totodata si enzima care converteste tes-tosteronul in estrogen, mentinand astfel tes-tosteronul la cote ridicate in organism.
Intarirea sistemului imunitar bacterian
Organismul are nevoie de zinc pentru a activa celulele T, adica limfocitele folosite de sistemul imunitar. Aceste celule nu numai ca sunt responsabile pentru reglarea raspunsului imun, insa totodata ataca si celulele infectate, protejand astfel organismul. Studiile facute in domeniu arata ca zincul intervine in procesele moleculare care determina acumularea de bacterii la nivelul cavitatii nazale. Astfel, acesta are abilitatea de a actiona precum o bariera care impiedica aceasta acumulare.
Efect antioxidant
Zincul actioneaza si precum un agent antioxidant care reduce stresul oxidativ din organism, anuland efectele radicalilor liberi. Carenta de zinc este adesea asociata cu daune majore provocate de stresul oxidativ. Se stie ca stresul oxidativ favorizeaa imbolnavirea si slabeste organismul.
Pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii
Zincul este responsabil si cu mentinerea sanatatii parului, unghiilor, sistemului osos si pielii. De pilda, zincul joaca un rol important in mentinerea structurii pielii, stimuland totodata regenerarea pielii. De aceea, zincul este adesea folosit pe post de ingredient in cremele care diminueaza iritatiile si eruptiile cutanate. Zincul fortifica totodata si parul, oasele si unghiile. Persoanele care sufera de deficit de zinc pot observa ca au de-a face cu par fragil, unghii casante si piele mai aspra.
Ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta
Zincul este un mineral care se regaseste in cantitati mari la nivelul glandei prostate. Medicii sunt de parere ca deficitul de zinc poate creste incidenta bolilor prostatei, insa totodata banuiesc si ca suplimentarea aportului de zinc ar putea ameliora unele afectiuni precum prostatita.
Disfunctiile erectile pot fi si ele ameliorate cu ajutorul zincului. Suplimentarea aportului de zinc poate ameliora impotenta – studiile facute in domeniu pana la acest moment indica o legatura intre aportul marit de zinc si ameliorarea disfunctiilor erectile.
Accelerarea ameliorarii ranilor si arsurilor
Atunci cand ai o rana sau arsura la nivelul pieli, zincul stimuleaza enzimele si proteinele, care protejeaza pielea de infectii, mentin inflamatia sub control si totodata produc celule noi, care regenereaza pielea. Astfel, leziunile cutanate sunt diminuate mai repede.
Normalizarea functiilor cerebrale
Zincul este esential pentru dezvoltarea creierului, dar si pentru mentinerea in echilibru a functiilor cerebrale. Neuronii, adica celulele din creier, interactioneaza prin eliberarea neurotransmitatorilor care transmit informatii de la o celula la cealalta. Pentru eliberarea eficienta a neurotransmitatorilor in creier, este necesar zincul. Mai mult decat atat, concentratiile mari de zinc mentin functiile cognitive eficiente. Zincul contribuie la zeci de reactii biochimice in creier.
Mentinerea vederii normale
Zincul este esential pentru mentinerea vederi. Acesta se regaseste in macula – parte a retinei. Zincul, impreuna cu vitamina A, produce pigmentul denumit melanina, care are si rol protector pentru ochi. Deficitul de zinc accelereaza procesul de degenerescenta maculara, care afecteaza ochiul pe masura ce trec anii. Totodata, deficitul de zinc afecteaza vederea pe timp de noapte.
Reducerea depunerilor de colesterol
Studiile facute in ultimii ani arata ca suplimentarea aportului de zinc are capacitatea de a reduce depunerile de colesterol din organism.
Reglarea ciclului menstrual
Nivelul de zinc din organism fluctueaza in functie de nivelul de estrogen. Acesta creste pe masura ce estrogenul creste, facilitand ovulatia, iar apoi scade dupa ce ovulul este eliberat. Zincul poate regla functiile ovariene, regland totodata si ciclul menstrual. Mai mult decat atat, consumand zilnic zinc, putem ameliora simptomele din timpul menstruatiei, mai ales crampele.
Imbunatatirea motricitatii musculare
Zincul este benefic si pentru musculatura. Acesta mareste rata de conversie a androstendionului in tes-tosteron, sporind astfel motricitatea musculara. Este foarte important sa sporim aportul de zinc consumat daca practicam exercitii fizice foarte intense. Sportivii de performanta au nevoie de un aport mai mare de zinc, in comparatie cu persoanele care practica sport in scopuri recreative.
Asimilarea zincului si deficienta de zinc
Organismul uman nu poate produce, dar nici nu poate depozita zincul, de aceea acesta trebuie furnizat in permanenta prin alimentatie. Organismul asimileaza zinc atat din alimente, fie ele de provenienta vegetala sau animala, cat si din suplimente alimentare. Deficitul de zinc poate avea o serie de efecte negative asupra organismului, de aceea trebuie sa fie ameliorat prin administrarea de suplimente alimentare.
Manifestari ale deficientei de zinc in organism
Deficitul de zinc poate aparea fie din cauza ca organismului nu i se furnieaza suficient zinc prin alimentatie, fie din cauza malabsorbtiei acestuia, ce poate fi cauzata de diabet sau boli hepatice. Simptomele carentei de zinc pot fi strans legate de rolurile pe care zincul le are in organism.
Diminuarea vederii
Intrucat zincul se regaseste in cantitati semnificative in retina, lipsa acestuia poate cauza diminuarea vederii.
Ameliorarea lenta a ranilor
Zincul e implicat in procesul de cicatrizare si ameliorare a ranilor, de aceea lipsa acestuia poate ingreuna procesul de diminuare a leziunilor cutanate.
Caderea parului
Si caderea parului poate indica deficit de zinc, cu toate ca rareori ne gandim la asta atunci cand avem o asemenea problema.
Forme de retard de crestere la copii
Zincul e implicat in procesul de dezvoltare cerebrala, dar si in cel de crestere a copiilor, de aceea deficitul de zinc poate avea urmari grave precum retardul de crestere. Copiii scunzi sufera adesea, fara ca parintii sa stie, de deficit de zinc.
Modificari ale gustului
Zincul poate modifica gustul, provocand digeuzie sau hipogeuzie – adica alterari ale papilelor gustative.
Pierderea poftei de mancare
Un simptom des intalnit al deficitului de zinc consta in pierderea apetitului. Din cauza ca gustul e alterat, pacientul care sufera de deficit de zinc isi poate pierde si interesul pentru mancare.
Recuperarea lenta si febra musculara dupa efort fizic
Din cauza ca zincul este important pentru musculatura, carenta de zinc afecteaza motricitatea musculara, determinand recuperarea lenta si instalarea febrei musculare dupa un efort fizic redus.
Factori de risc pentru carenta de zinc
Varsta inaintata
Persoanele de peste 65 de ani sunt predispuse deficitului de zinc. Pe masura ce trec anii, organismului ii este tot mai greu sa absoarba si sa foloseasca zincul provenit din alimentatie.
Dieta si activitatea specifica sportivilor
Sportivii de performanta au o dieta stricta, dar totodata fac si efort fizic sustinut. De aceea, acestia pot avea de-a face cu deficitul de zinc, mai ales in urma unei competitii sportive foarte solicitante.
Diabetul
Zincul este necesar pentru formarea insulinei in celulele beta ale pancreasului. De aceea, deficitul de zinc poate afecta modul in care e produsa insulina si poate sa creasca predispozitia pentru diabetul de tip 2.
Stresul
Expunerea indelungata la stres poate afecta nivelul de zinc al organismului. Studiile arata ca persoanele stresate sau care sufera de anxietate au un nivel redus de zinc in organism – aceasta conexiune trebuie cercetata suplimentar intrucat oamenii de stiinta nu au reusit sa identifice modul in care stresul afecteaza nivelul de zinc.
Cum si cand se administreaza suplimentele de zinc
Zincul se administreaza pentru ameliorarea deficitului de zinc, insa se poate administra si pentru ameliorarea unui asemenea deficit. Carenta de zinc poate fi depistata atat prin intermediul unei analize de sange, cat si la analiza de urina.
Tipuri de suplimentele nutritionale cu zinc
Zincul se regaseste in suplimente nutritionale sub forma de tablete sau capsule. Acestea contin tipuri diferite de zinc. Intrucat acest mineral nu e usor de absorbit in organism, zincul este uneori atasat de o alta substanta precum aminoacizii.
Iata cele mai des intalnite forme de zinc din suplimentele nutritionale:
• Chelatul de zinc – aceasta forma a zincului a aparut in urma trecerii mineralului prin procesul de chelare. Acest tip de zinc are o incarcatura minerala mai complexa, fiind mai usor de absorbit.
• Zinc ororat – membrana celulara absoarbe cel mai usor acest tip de zinc. Mai mult decat atat, acesta are proprietati antioxidante mai puternice.
• Gluconat de zinc – una dintre cele mai populare forme de zinc alimentar, gluconatul de zinc este creat prin fermentarea glucozei. Din pacate insa, acest tip de zinc are cea mai mica biodisponibilitate, ceea ce inseamna ca este absorbit in organism in cantitati nesemnificative.
• Sulfatul de zinc – acesta este solubil in apa. Unele studii arata ca este usor de absorbit si metabolizat, insa altele contrazic aceasta teorie. E nevoie de cercetare suplimentara pe aceasta tema.
Factorii ce diminueaza asimilarea zincului in organism
Asimilarea zincului in organism poate fi afectata de o serie de factori precum:
• Diareea severa
• Afectiuni intestinale care cauzeaza malabsorbtie
• Alcoolismul
• Ciroza hepatica
Administrarea corecta a zincului
Zincul poate fi administrat in anumite doze. Supradozajul de zinc este rar intalnit insa se manifesta prin: greata, varsaturi, diaree sau letargie. Supradoza este considerata cantitatea care depaseste 4-8 g de zinc.
Interactiunea zincului din organism cu alte medicamente si vitamine
Zincul poate interactiona cu alte vitamine, minerale, dar si medicamente din corp. De pilda, vitamina B12 poate spori absorbtia zincului, in timp ce calciul sau fierul reduc capacitatea de absorbtie a zincului in intestine. De asemenea, dozele mari de zinc administrate pot avea un efect nedorit asupa nivelului de cupru.
Zincul interactioneaza si cu unele antibiotice, reducand absorbtia acestora si scazandu-le astfel eficacitatea. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample, ia suplimentele cu zinc la cel putin o ora distanta dupa ce ai luat antibioticul. Si penicilamina, folosita in ameliorarea bolii Wilson si a artritei reumatoide, poate fi afectata de suplimentele cu zinc. Zincul reduce capacitatea organismului de absorbtie a penicilaminei.
Efectele secundare ale supradozarii cu zinc
Administrarea suplimentelor pe baza de zinc in cantitatile recomandate nu reprezinta un pericol pentru sanatate, insa supradozarea poate avea o serie de reactii adverse nedorite.
Tulburari digestive
Tulburarile digestive, diareea, varsaturile si crampele abdominale pot fi manifestari ale supradozarii cu zinc. Dozele mai mari de 225 mg de zinc au efecte vomitive imediate, adica declanseaza varsaturi.
Afectarea sistemului imunitar
Si sistemul imunitar poate fi bulversat de dozele foarte mari de zinc. Daca in mod normal acest mineral e important pentru imunitate, dozele prea mari pot suprima sistemul imunitar. Excesul de zinc afecteaza modul in care actioneaza celulele T, care sunt responsabile cu lupta impotriva agentilor patogeni.
Declansarea crizelor epileptice
O supradoza de zinc poate declansa chiar si crize epileptice. De aceea se recomanda evitarea administrarii zincului in doze mai mari decat cele recomandate de medic ori de producator – acestea se regasesc pe eticheta suplimentului alimentar.
Oboseala si slabiciune
Oboseala si senzatia de slabiciune pot aparea ca urmare a depasirii dozelor de zinc recomandate. Asigura-te ca administrezi zincul asa cum trebuie, citind eticheta produsului, discutand cu farmacistul si nu in ultimul rand, consultandu-te cu medicul tau.
Prospect Zinc
Utilizare sugerata
Consumati 1 portie (1 tableta) pe zi dupa masa.
Avertizari
Produsul este destinat adultilor. Nu depasiti doza zilnica recomandata. Un supliment alimentar nu poate fi folosit ca inlocuitor (inlocuitor) pentru o dieta variata. Se recomanda o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos. Nu mancati daca sunteti alergic la oricare dintre ingredientele produsului. Produsul nu trebuie utilizat de catre copii, femeile insarcinate si mamele care alapteaza. A nu se lasa la indemana copiilor mici.
Informatii nutritionale
Ingrediente
Agent de incarcare: celuloza microcristalina; amidon, picolinat de zinc (zinc), antiaglomeranti: saruri de magneziu ale acizilor grasi, dioxid de siliciu.
Produsul poate contine lapte (inclusiv lactoza), soia, alune, alte nuci, seminte de susan, cereale care contin gluten, oua, crustacee, peste.
Greutate neta a produsului: 34 g
Portii per recipient: 90
Marimea portiei: 1 tableta
Ingrediente active |
Per portie |
% RI* |
Zinc |
15 mg |
150 |
*RI- Valoarea nutritionala de referinta
Referinta: Swanson-Zinc30mg250tablete
Marca: Swanson
BENEFICII ZINC: reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism, intarirea sistemului imunitar bacterian, efect antioxidant, pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii, ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta, accelerarea ameliorarii ranilor si arsurilor, reglarea ciclului menstrual.
Referinta: OstroVit-MgZB
Marca: OstroVit
Componentele produsului ajută la menținerea oaselor sănătoase, susține procesul de anabolism, imbunătățește regenerarea post-antrenament a corpului, ajută la reducerea oboselii și la buna funcționare a funcțiilor cognitive, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, asigură un somn profund, regenerativ.
Referinta: NowFood-Zinc250tablete
Marca: Now Food
Beneficii Zinc: reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism, intarirea sistemului imunitar bacterian, efect antioxidant, pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii, ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta, accelerarea ameliorarii ranilor si arsurilor, reglarea ciclului menstrual.
Referinta: OstroVit-Zinc60000
Marca: OstroVit
Beneficii Zinc 60.000: reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism, intarirea sistemului imunitar bacterian, efect antioxidant, pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii, ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta, accelerarea minimizarii ranilor si arsurilor, reglarea ciclului menstrual.
Referinta: Wish-ZincGlucoPrebio180
Marca: WISH Pharmaceutical
BENEFICII ZINC: reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism, intarirea sistemului imunitar bacterian, efect antioxidant, pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii, ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta, accelerarea ameliorarii ranilor si arsurilor, reglarea ciclului menstrual.
Referinta: OstroVit-MagnezMAX
Marca: OstroVit
Beneficii Magnez MAX: crește tes-tosteronul, creșterea masei musculare, crește puterea, imbunătățirea rezistenței, creste libidoul si intareste sistemul imunitar, imbunatateste starea generala.
Referinta: PN7636
Marca: Pure Nutrition USA
Beneficii Zinc: reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism, intarirea sistemului imunitar bacterian, efect antioxidant, pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii, ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta, accelerarea diminuarii ranilor si arsurilor, reglarea ciclului menstrual.
Referinta: RawPowders-ZincVitaminC
Marca: Raw Powders
Beneficii: imbunatateste sistemul imunitar, stimuleaza productia de colagen, minimizeaza procesul de imbatranire a pielii, amelioreza tulburarile de prostata, scade pofta de mancare, metabolism normal de energie, functionarea normala a sistemului nervos.
Referinta: PN1766
Marca: Pure Nutrition USA
Beneficii Z-Max: crește tes-tosteronul, creșterea masei musculare, crește puterea, imbunătățirea rezistenței, creste libidoul si intareste sistemul imunitar, imbunatateste starea generala. Contine: Vitamina B6, Magneziu, Zinc, Melatonina.
Referinta: Puritan-MgZinc100tabs
Marca: Puritan's Pride
BENEFICII MAGNEZIU & ZINC: magneziul ajuta la crampele picioarelor si la functia musculara, magneziul ajuta la sanatatea oaselor, la contractia musculara si la promovarea sistemului nervos, zincul este excelent pentru sanatatea sistemului imunitar si cresterea celulelor, impreuna, magneziu si zinc alcatuiesc un supliment de calitate care asigura un...
Referinta: Activlab-Electroactive20
Marca: ActivLab
BENEFICII ELECTROACTIVE: Zero calorii, minimizeaza deshidratarea si crampele musculare, epuizeaza mineralele pierdute, solutie practica, usor de transportat, tableta ultra-concentrata.
Referinta: OstroVit-VitaminaD3-4000+K2
Marca: OstroVit
BENEFICII VITAMINA D3 + K2: creste mineralizarea oaselor si a dintilor, ajuta la absorbtia si utilizarea corecta a calciului si fosforului, ajuta la buna functionare a muschilor, ajuta la buna functionare a sistemului imunitar, pentru cresterea nivelului fiziologic de tes-tosteron.
Referinta: OstroVit-D3&K2,60tabs
Marca: OstroVit
Beneficii Vitamina D3&K2: mentine sanatatea oaselor, ajuta la reducerea stresului si a depresiei, ajuta la reducerea greutatii corporale suplimentare, scade tensiunea arteriala, sustine sanatatea inimii, imbunatateste sanatatea dentara.
Beneficii Zinc: reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism, intarirea sistemului imunitar bacterian, efect antioxidant, pastrarea sanatatii parului, unghiilor, oaselor, pielii, ameliorarea unor boli ale prostatei si a unor cazuri de impotenta, accelerarea diminuarii ranilor si arsurilor, reglarea ciclului menstrual.