15 CELE MAI BUNE BENEFICII ALE ULEIULUI DE CHIMEN

15 cele mai bune beneficii ale uleiului de chimen

Uleiul de Chimen este extras din semintele plantei de chimen. Chimenul este stiut stiintific ca si Carum Carvi. Uneori este etichetat si cu numele stiintific Apium Carvi. Semintele de chimen sunt foarte populare ca si condimente, in special in Europa si pe subcontinentul indian.

In multe carti religioase, proprietatile medicinale ale semintelor de chimen au fost explicate si apreciate. Se spune ca este un produs pentru minimizarea a aproape toate bolile. Intrebarea este, de unde provin aceste proprietati medicinale ale semintelor de chimen? Unde altundeva decat din uleiurile esentiale! Proprietatile benefice, medicinale ale uleiului de chimen provin din componentele sale precum Carvone, Furfurol, Acetaldehida, Aldehida Cumuninica si Limonenul. De fapt, au fost realizate atat de multe cercetari privind multe proprietati medicinale si beneficiile pentru sanatate ale uleiului de Chimen, ca o carte ar putea fi practic scrisa pe aceasta tema!

 

Sa exploram aceste proprietati miraculoase intr-un mod mai detaliat. 

Beneficiile de sanatate ale uleiului de Chimen

Galactogog: Uleiul de Chimen este un remediu cunoscut pentru cresterea productiei de lapte pentru mamele care alapteaza. Se recomanda consumarea de ulei esential de Chimen cu miere. Imbunatateste atat cantitatea, cat si calitatea laptelui. Copilul care se hraneste cu acest lapte este, de asemenea, protejat si in siguranta de flatulenta si indigestie datorita proprietatilor acestui ulei esential.

 

Anti-histaminic: Histamina este motivul principal al tusei provocatoare si epuizante. Persoanele care sufera de alergii sezoniere pot continua sa tuseasca fara sfarsit! Uneori, conditiile devin atat de grave incat pacientul nu mai respira si in unele cazuri, pacientul se poate prabusi. Desi exista multe medicamente antihistaminice disponibile pe piata, toate au efecte secundare proprii si nu asigura un ameliorator permanent. Cu toate acestea, uleiul de Chimen poate fi util in mod miraculos prin neutralizarea efectelor histaminei si diminuarea acestor tuse potential periculoase si a altor afectiuni asociate cu histamina si alergiile.

 

Antiseptic si dezinfectant: Uleiul de Chimen este un foarte bun dezinfectant si substanta antiseptica. Cureaza in mod eficient infectiile de colon, precum si in sistemul digestiv, respirator, urinar si excretor, impreuna cu ameliorarea infectiilor externe. Inhiba cresterea microbilor, bacteriilor si ciupercilor si minimizeaza infectarea ranilor. Este, de asemenea, antiseptic si protejeaza ranile impotriva dezvoltarii tetanosului.

 

Sanatate cardiaca: Uleiul esential de Chimen este foarte bun pentru sanatatea cardiaca. Ajuta la mentinerea ritmului cardiac adecvat, intareste muschii cardiaci, reduce intarirea arterelor si a venelor, reduce tensiunea arteriala si de asemenea scade nivelul de colesterol din sange, ajutand astfel inima din toate partile. Utilizarea regulata a uleiului esential de chimen poate mentine inima sanatoasa pentru o lunga perioada de timp si poate reduce riscul bolilor cardiace.

 

Antispasmodic: Uleiul de Chimen ofera o usurare imediata de la tot felul de spasme si boli asociate cu spasmele. In cazul spasmelor musculare, aceasta ofera o usurare imediata pentru crampe si fortari musculare prin inhibarea efectelor anumitor enzime si compusi produsi in organism care sunt responsabili pentru contractia muschilor. In mod similar, amelioreaza spasmele sistemului respirator si poate minimiza sughiturile, tusea non-stop si respiratia. Este, de asemenea, util in ameliorarea holerei spasmodice.

 

Balonari si gaze intestinale: Tulburari de gaze excesive? Ar trebui sa consumati o cantitate mica de ulei de Chimen cu apa calda si sa urmariti (sau auziti) rezultatele. Acest remediu nu este bun numai pentru probleme ocazionale de gaze, ci si pentru probleme cronice de exces de gaze si balonari.

 

Digestie si stomac sanatos: O lingura de ulei de caraila, luata cu apa calda si un varf de sare neteda sau neagra, amelioreaza tot felul de indigestii si accelereaza digestia stimuland secretia de sucuri gastrice, acizi si bila in stomac. Ulei de Chimen este, de asemenea un protector pentru stomac, adica, mentine stomacul sanatos, protejandu-l de infectii si facilitand digestia.

 

Diuretic: Uleiul esential de Chimen este un diuretic ideal! Este literalmente o binecuvantare pentru cei care sufera de urinare obstructionata, calculi renale, hipertensiune arteriala sau cei care doresc sa piarda in greutate. O crestere a frecventei si a cantitatii de urinare va poate ajuta in toate situatiile de mai sus. Uleiul de Chimen stimuleaza urinarea, reducand astfel tensiunea arteriala, reducand grasimea, eliminand acidul uric si curatand depozitele din rinichi. O frecventa de urinare elibereaza, de asemenea, tractul urinar de infectii.

Emmenagogue (Menstruatie neregulata): Ulei de Chimen este un intermediu foarte bun pentru femeile care sufera de menstruatie intarziata sau obstructionata. Aceasta deschide menstruatia si ofera o relaxare. De asemenea, ofera o usurare pentru femeia care sufera de sindromul postmenopauza.

 

Expectorant: Este un expectorant remarcabil. Chiar mirosind acest ulei puternic ofera o eliberare de congestie care a rezultat din tuse si raceli. Cand este luat cu miere sau apa calda, aceasta slabeste mucusul depus in sistemul respirator. Ofera o usurare imediata si de lunga durata in inflamatia tractului nazal, laringelui, faringelui, bronhiilor si gatului din cauza racelii si a altor boli.

 

Aperitif: Uleiul de Chimen are si proprietati usoare de aperitiv, astfel incat poate creste pofta de mancare si imbunatateste digestia stimuland secretia de sucuri digestive. In plus, ajuta la curatarea intestinelor si faciliteaza constipatia.

Stimulant: Uleiul de Chimen se incalzeste si stimuleaza. Este deosebit de util in ameliorarea depresiei si a oboselii. Stimuleaza toate sistemele si ciclurile care functioneaza in organism, inclusiv sistemele circulatorii, digestive, endocrine, nervoase si excretoare. De asemenea, activeaza creierul si va ajuta sa va mentineti in alerta si treaz.

Tonic: tonifica inima, ficatul, sistemele organice, pielea si muschii, reduce ridurile, mareste forta si energia si te face sa te simti tanar si reincarcat.

Insecticid & Vermifug: ucide insectele care locuiesc atat pe si in interiorul corpului. Se poate pune capat problemei paduchilor si viermilor intestinali intr-un mod foarte sigur. Cele mai multe medicamente care sunt utilizate pentru a ucide viermii intestinali pot avea efecte adverse foarte grave asupra copiilor, spre deosebire de uleiul de chihmen care este complet sigur.

 

Alte beneficii si utilizari: Exista multe alte aplicatii pentru uleiul de chimen, desi exista mai putine cercetari pentru unele dintre aceste revendicari. Aplicarea sa externa poate elimina congestia in cazuri de tuse si raceala, face pielea luminata si corecta, poate ameliora inflamatia coapsei interioare si zonele din jurul organelor genitale, lepra, eruptii, acnee, negi, reumatism, artrita, Guta, pierderea vederii, cefalee, dureri de spate, dureri de dinti si caderea parului. Aplicarea sa interna este capabila de a ameliora tusea si raceala, nervozitate si tensiune, oboseala, meningita, pierderea memoriei, diabet, calculi renale, greata, varsaturi, boli cardiace, aciditate, impotenta, hipertensiune, diaree, febra, insomnie si probleme legate de Secretii ale glandelor endocrine. Se spune ca aportul regulat de ulei de chimen va protejeaza de toate bolile si mentine oamenii sa fie sanatosi astfel va veti simti mereu tanar pentru o lunga perioada de timp. Este de asemenea utilizat ca agent de parfumare in prepararea sapunurilor si parfumurilor.

Cateva cuvinte de precautie: Nu exista pericole inerente uleiului esential de Chimen, cu exceptia unor cazuri rare de iritare atunci cand o forma concentrata a fost aplicata pe piele.

Produse recomandate

Referinta: Swanson-Blackcumin500mg60vc

Marca: Swanson

Swanson Black Cumin Seed Oil (ulei din semințe de chimen negru) 500 mg, 60 Capsule lichide

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii: Susține sănătatea digestivă, Ajută la susținerea sistemului endocannabinoid, Promovează sănătatea pielii și a părului, Ajută la menținerea greutății, Minimizeaza alergiile sezoniere, Calmează articulațiile dureroase.

Pret: Pret 49,00 lei Pret de baza 60,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Vegavero-CuminSeed180caps

Marca: Vegavero

Vagevero Organic Black Cumin Seed Oil 500 mg, 180 Capsule (ulei din semințe de chimen negru)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Chimen negru: Susține sănătatea digestivă, Ajută la susținerea sistemului endocannabinoid, Promovează sănătatea pielii și a părului, Ajută la menținerea greutății, Minimizeaza alergiile sezoniere, Calmează articulațiile dureroase.

Pret: Pret 136,00 lei Pret de baza 160,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri