15 CELE MAI BUNE BENEFICII ALE ULEIULUI DE CHIMEN

15 CELE MAI BUNE BENEFICII ALE ULEIULUI DE CHIMEN

15 cele mai bune beneficii ale uleiului de chimen

Beneficiile de sănătate ale uleiului esential de Chimen pot fi atribuite proprietăților sale ca si galactogog, anti-histaminic, antiseptic, cardiac, anti-spasmodic, carminativ, digestiv, stomac linistit, dezinfectant, diuretic, emenagog, expectorant, aperitif, astringent, stimulant, substanță tonică și vermifugă.

Uleiul de Chimen este extras din semințele plantei de chimen. Chimenul este știut științific ca si Carum Carvi. Uneori este etichetat și cu numele științific Apium Carvi. Semințele de chimen sunt foarte populare ca si condimente, în special în Europa și pe subcontinentul indian.

În multe cărți religioase, proprietățile medicinale ale semințelor de chimen au fost explicate și apreciate. Se spune că este un produs pentru vindecarea a aproape toate bolile. Întrebarea este, de unde provin aceste proprietăți medicinale ale semințelor de chimen? Unde altundeva decât din uleiurile esențiale! Proprietățile benefice, medicinale ale uleiului de chimen provin din componentele sale precum Carvone, Furfurol, Acetaldehida, Aldehida Cumuninică și Limonenul. De fapt, au fost realizate atât de multe cercetări privind multe proprietăți medicinale și beneficiile pentru sănătate ale uleiului de Chimen, că o carte ar putea fi practic scrisă pe această temă!

Să explorăm aceste proprietăți miraculoase într-un mod mai detaliat. 

Beneficiile de sănătate ale uleiului de Chimen

Galactogog: Uleiul de Chimen este un remediu cunoscut pentru creșterea producției de lapte pentru mamele care alăptează. Se recomandă consumarea de ulei esențial de Chimen cu miere. Îmbunătățește atât cantitatea, cât și calitatea laptelui. Copilul care se hrănește cu acest lapte este, de asemenea, protejat si în siguranță de flatulență și indigestie datorită proprietăților acestui ulei esențial.

Anti-histaminic: Histamina este motivul principal al tusei provocatoare și epuizante. Persoanele care suferă de alergii sezoniere pot continua să tuseasca fără sfârșit! Uneori, condițiile devin atât de grave încât pacientul nu mai respiră și în unele cazuri, pacientul se poate prăbuși. Deși există multe medicamente antihistaminice disponibile pe piață, toate au efecte secundare proprii și nu asigură un tratament permanent. Cu toate acestea, uleiul de Chimen poate fi util în mod miraculos prin neutralizarea efectelor histaminei și vindecarea acestor tuse potențial periculoase și a altor afecțiuni asociate cu histamina și alergiile.

Antiseptic și dezinfectant: Uleiul de Chimen este un foarte bun dezinfectant și substanță antiseptică. Curează în mod eficient infecțiile de colon, precum și în sistemul digestiv, respirator, urinar și excretor, împreună cu tratarea infecțiilor externe. Inhiba cresterea microbilor, bacteriilor si ciupercilor si previne infectarea ranilor si a ulcerelor. Este, de asemenea, antiseptic și protejează rănile împotriva dezvoltării tetanosului.

Sănătate cardiacă: Uleiul esențial de Chimen este foarte bun pentru sănătatea cardiacă. Ajută la menținerea ritmului cardiac adecvat, întărește mușchii cardiaci, previne întărirea arterelor și a venelor, reduce tensiunea arterială și de asemenea scade nivelul de colesterol din sânge, ajutând astfel inima din toate partile. Utilizarea regulată a uleiului esențial de chimen poate menține inima sănătoasă pentru o lungă perioadă de timp și poate reduce riscul bolilor cardiace.

Antispasmodic: Uleiul de Chimen oferă o ușurare imediată de la tot felul de spasme și boli asociate cu spasmele. În cazul spasmelor musculare, aceasta oferă o ușurare imediată pentru crampe și forțări musculare prin inhibarea efectelor anumitor enzime și compuși produși în organism care sunt responsabili pentru contracția mușchilor. În mod similar, ameliorează spasmele sistemului respirator și poate vindeca sughițurile, tusea non-stop și respirația. Este, de asemenea, util în vindecarea holerei spasmodice.

Balonari si gaze intestinale: Tulburari de gaze excesive? Ar trebui să consumați o cantitate mică de ulei de Chimen cu apă caldă și să urmăriți (sau auziți) rezultatele. Acest remediu nu este bun numai pentru probleme ocazionale de gaze, ci și pentru probleme cronice de exces de gaze si balonari.

Digestie și stomac sanatos: O lingură de ulei de carailă, luată cu apă caldă și un vârf de sare netedă sau neagră, vindecă tot felul de indigestie și accelerează digestia stimulând secreția de sucuri gastrice, acizi și bilă în stomac. Ulei de Chimen este, de asemenea un protector pentru stomac, adică, menține stomacul sănătos, protejându-l de infecții, vindecând ulcere și facilitând digestia.

Diuretic: Uleiul esential de Chimen este un diuretic ideal! Este literalmente o binecuvântare pentru cei care suferă de urinare obstrucționată, calculi renale, hipertensiune arterială sau cei care doresc să piardă în greutate. O creștere a frecvenței și a cantității de urinare vă poate ajuta în toate situațiile de mai sus. Uleiul de Chimen stimulează urinarea, reducând astfel tensiunea arterială, reducând grăsimea, eliminând acidul uric și curățând depozitele din rinichi. O frecventa de urinare eliberează, de asemenea, tractul urinar de infecții.

Emmenagogue (Menstruatie neregulata): Ulei de Chimen este un tratament foarte bun pentru femeile care suferă de menstruație întârziată sau obstrucționată. Aceasta deschide menstruația și oferă o relaxare. De asemenea, oferă o ușurare pentru femeia care suferă de sindromul postmenopauză.

Expectorant: Este un expectorant remarcabil. Chiar mirosind acest ulei puternic oferă o eliberare de congestie care a rezultat din tuse și răceli. Când este luat cu miere sau apă caldă, aceasta slăbește mucusul depus în sistemul respirator. Oferă o ușurare imediată și de lungă durată în inflamația tractului nazal, laringelui, faringelui, bronhiilor și gâtului din cauza răcelii și a altor boli.

Aperitif: Uleiul de Chimen are și proprietăți ușoare de aperitiv, astfel încât poate crește pofta de mâncare și îmbunătățește digestia stimulând secreția de sucuri digestive. În plus, ajută la curățarea intestinelor și facilitează constipația.

Stimulant: Uleiul de Chimen se incalzeste si stimuleaza. Este deosebit de util în vindecarea depresiei și a oboselii. Stimulează toate sistemele și ciclurile care funcționează în organism, inclusiv sistemele circulatorii, digestive, endocrine, nervoase și excretoare. De asemenea, activează creierul și vă ajută să vă mențineți în alertă și treaz.

Tonic: tonifică inima, ficatul, sistemele organice, pielea și mușchii, reduce ridurile, mărește forța și energia și te face să te simți tânăr și reîncărcat.

Insecticid & Vermifug: ucide insectele care locuiesc atât pe și în interiorul corpului. Se poate pune capăt problemei păduchilor și viermilor intestinali într-un mod foarte sigur. Cele mai multe medicamente care sunt utilizate pentru a ucide viermii intestinali pot avea efecte adverse foarte grave asupra copiilor, spre deosebire de uleiul de chihmen care este complet sigur.

Alte beneficii și utilizări: Există multe alte aplicații pentru uleiul de chimen, deși există mai puține cercetări pentru unele dintre aceste revendicări. Aplicarea sa externă poate elimina congestia în cazuri de tuse și raceala, face pielea luminată și corectă, poate vindeca inflamația coapsei interioare și zonele din jurul organelor genitale, precum și vindecarea, lepră, erupții, acnee, negi, reumatism, artrită, Gută, pierderea vederii, cefalee, dureri de spate, dureri de dinți și căderea părului. Aplicarea sa internă este capabilă de a vindeca tuse și răceală, nervozitate și tensiune, oboseală, meningită, pierderea memoriei, diabet, calculi renale, greață, vărsături, boli cardiace, aciditate, impotență, hipertensiune, diaree, febră, insomnie și probleme legate de Secreții ale glandelor endocrine. Se spune că aportul regulat de ulei de chimen va protejează de toate bolile și menține oamenii sa fie sănătoși astfel va veti simti mereu tanar pentru o lungă perioadă de timp. Este de asemenea utilizat ca agent de parfumare în prepararea săpunurilor și parfumurilor.

Câteva cuvinte de precauție: Nu există pericole inerente uleiului esențial de Chimen, cu excepția unor cazuri rare de iritare atunci când o formă concentrată a fost aplicată pe piele.