Ashwagandha Istorie antica si putere indelungata

Ashwagandha Istorie antica si putere indelungata

Ashwagandha Istorie antica si putere indelungata

Oamenii folosesc Ashwagandha sau i se mai spune si Ginseng Indian de peste 2000 de ani. Deci, trebuie sa va opriti si sa va intrebati: care este povestea cu aceasta planta puternica?

Ashwagandha - stiintific cunoscut sub numele de Withania somnifera - este descrisa in medicina ayurvedica ca o planta puternica de intinerire, adaugand la viata longevitate. Acesta a fost folosita in India, Orientul Mijlociu si in unele parti ale Africii de Nord pentru mai mult de doua milenii.

Ashwagandha este descris pentru prima data in textele ayurvedice sacre: Charaka si Sushruta Samhitas.

Ayurveda este sistemul traditional de medicina practicat in India. Poate fi urmarita pana in 6000 i.Hr. In aceasta traditie de vindecare, ashwagandha este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai puternice plante medicinale. Acesta a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru o mare varietate de boli - cele mai cunoscute pentru beneficiile sale de insanatosire.

De fapt, folosirea ashwagandei in medicina ayurvedica se extinde in timp la invataturile celor mai apreciati intelepti hindusi (rishis), Punarvasu Atreya. Se crede ca el a lucrat ca medic personal al regelui. Invataturile sale au constituit fundamentul pentru Charaka.

In sanscrita, termenul "ashwagandha" se traduce prin "mirosul unui cal".

E adevarat! Aceasta planta puternica si-a castigat numele, deoarece radacina plantei miroase de fapt ca un cal. (Din fericire, cele mai multe forme pe care le veti folosi astazi nu au miros.) In plus, consumand-o, veti avea "vigoarea si puterea unui armasar".

De asemenea, are o reputatie de a oferi "virilitatea unui cal" - o referire la utilizarea sa ca afrodiziac, care sprijina functia sexuala sanatoasa atat pentru barbati, cat si pentru femei.

De milenii, oamenii au avut multe beneficii de sanatate ale acestei plante puternice si eficiente.

De-a lungul timpului, radacina lui Ashwagandha a fost considerata tonic, afrodiziac, antistress, calmant, diuretic, antihelmintic, astringent, termogenic si ca un stimulent. Pentru cea mai mare parte a istoriei sale ayurvedice, ea a fost folosita ca o "rasayana". Un rasayana este un tratament care elibereaza tensiune emotionala si disconfortul fizic si creeaza o baza pentru sanatate si stabilitate in organism.

Ashwagandha a fost folosit de mii de ani pentru a viza totul, de la efectele negative pe care le poate avea stresul asupra corpului, la intarirea sistemului imunitar pe tot parcursul anotimpurilor. In Africa, utilizarile traditionale ale Ashwagandha printre popoarele tribale includ febra si afectiuni inflamatorii. In Yemen, frunzele uscate sunt macinate intr-o pasta care este utilizata pentru tratarea arsurilor si a ranilor, precum si pentru protectia solara. Pentru vindecarea externa, boabele si frunzele au fost aplicate tumorilor, glandelor tuberculoase, carbunelor si ulcerelor.

Intr-adevar, Ashwagandha a devenit coloana vertebrala a multor compozitii ayurvedice si a altor formule de complexe care au fost folosite pentru un sortiment larg de afectiuni.

 

Cu o bogata sa istorie de vindecare, ashwagandha si puterile sale medicinale au fost folosite si sarbatorite de culturile din intreaga lume de milenii.