Beneficiile Uleiului MCT

Beneficiile Uleiului MCT

CE ESTE ULEIUL MCT?

Uleiul MCT este un supliment alimentar distilat adesea din uleiul de nucă de cocos, care este obținut din fructul tropical. Pudra MCT este fabricată cu ulei MCT, proteine din lapte, carbohidrați, agenți de umplere și îndulcitori.

"Uleiul MCT este mai popular, deoarece este mai puțin procesat și reprezintă o sursă mai concentrată de MCT", spune DiMarino. (În cazul în care vă întrebați, MCT înseamnă "trigliceride cu lanț mediu", despre care vom vorbi mai târziu).

Utilizarea MCT din motive de sănătate poate fi urmărită până în anii 1920, când medicii au introdus dieta ketogenică ca o modalitate de a gestiona epilepsia la copii. Motivul? Dieta bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați ajută, în esență, la schimbarea modului în care creierul primește energia necesară pentru a funcționa. A devenit mai răspândită, însă, pe măsură ce dieta keto a crescut în popularitate. Produsul a început să apară rapid în magazinele de produse alimentare sănătoase și pe piețele online.

 

POSIBILE BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE ALE ULEIULUI MCT

Așadar, ce poate face uleiul MCT pentru tine? Ei bine, iată câteva dintre beneficiile raportate.

Pierderea în greutate

Senzația de sațietate este o modalitate bună de a opri gustările și mâncatul în plus care pot duce la kilograme în plus - iar uleiul MCT poate fi capabil să ajute în această privință.

Cercetătorii au descoperit că uleiul MCT poate promova eliberarea de hormoni care semnalează că burta ta este la capacitate, ceea ce poate reduce pofta de mâncare. Studiul a făcut legătura între utilizarea uleiului MCT și un aport alimentar general mai mic. Un alt studiu a sugerat că uleiul MCT ar putea promova o mică pierdere în greutate, deși a menționat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua potențialul său.

 

Un impuls energetic rapid

Fiind o formă de grăsime ușor de digerat, uleiul MCT poate oferi o explozie rapidă de energie după ce este consumat. (Proprietățile uleiului MCT îi permit să ocolească o parte din procesul normal de absorbție al organismului).

 

Îmbunătățirea performanțelor atletice

Uleiul MCT este un potențiator de performanță dovedit ... sau cel puțin este pentru șoareci. Cercetătorii au descoperit că șoarecii cu o dietă bogată în MCT au avut performanțe mai bune decât omologii lor care au mâncat hrană obișnuită pentru șoareci. Studiul a implicat șoareci care alergau pe o bandă de alergare la temperaturi medii și ridicate.

Studiul bazat pe șoareci a observat că rezultatele sale sunt în concordanță cu cercetările care au administrat MCT și alte suplimente unor adulți vârstnici fragili. Persoanele care au participat la studiul de trei luni au prezentat o creștere a forței de prindere, a vitezei de mers și a altor elemente de măsurare a condiției fizice.

 

Surse naturale de MCT

MCT-urile se găsesc în:

Unt.

Brânză.

Carne și ulei de nucă de cocos.

Lapte de vacă.

Lapte de capră.

Ulei de sâmburi de palmier. 

Iaurt.

MCT-urile sunt prezente chiar și în laptele matern. 

 

POSIBILE EFECTE SECUNDARE

Dacă sunt luate în doze mari, uleiul sau pulberea de MCT pot provoca dureri abdominale, greață, vărsături și diaree, avertizează DiMarino. Utilizarea pe termen lung a produselor din ulei MCT ar putea duce, de asemenea, la acumularea de grăsime în ficat.

Tags: mct |
Categories: Sport

Produse recomandate

Referinta: Bulletproof-13762

Marca: Bulletproof

BRAIN OCTANE OIL, C8 MCT Oil, 473ml, Bulletproof, dieta ketogenica

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii BRAIN OCTANE OIL: taie si suprima foamea, arde grasimea repede si eficient, ajuta in cazul de dietă ketogenică, efect antibacterian si antimicrobian, sursă eficientă de energie, ajuta la menținerea nivelului normal al colesterolului, sprijină absorbția nutrienților.

Pret: Pret 269,00 lei Pret de baza 297,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: HS0018

Marca: HS Labs

HS Labs MCT Oil pudra 200 grame

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii MCT Oil: ajuta la slabit si arderea garsimilor, ajuta in cazul de dietă ketogenică, sursa instantanee de energie, ajuta la epilepsie si Alzheimer, luptă împotriva microbilor și a creșterii bacteriene, reduce factorii de risc pentru bolile cardiace, scade niveul de colesterol rau.

Pret: Pret 42,00 lei Pret de baza 50,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-MCT-Oil

Marca: OstroVit

OstroVit MCT Oil pulbere 200 grame

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii MCT Oil: ajuta la slabit si arderea garsimilor, ajuta in cazul de dietă ketogenică, sursa instantanee de energie, ajuta la epilepsie, Alzheimer și autism, luptă împotriva microbilor și a creșterii bacteriene, reduce factorii de risc pentru bolile cardiace, scade niveul de colesterol rau.

Pret: Pret 39,90 lei Pret de baza 47,90 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Referinta: Hirolab-Mctoil400ml

Marca: HIRO.LAB

HiroLab MCT Oil C8 - 400ml

0 1 2 3 4 0 Pareri 

BENEFICII MCT OIL: sustine controlul greutatii, va mentine senzatia de satietate, C8 sustine si accelereaza productia de cetone, ulei MCT pur, fara gust si fara miros, sprijina buna functionare a intestinelor, sursa excelenta de energie, extract pur de nuca de cocos.

Pret: Pret 109,00 lei Pret de baza 124,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: HS0624

Marca: HS Labs

HS Labs MCT OIL 500 ml, Ulei de MCT OIL

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii MCT Oil: ajuta la slabit si arderea garsimilor, ajuta in cazul de dietă ketogenică, sursa instantanee de energie, ajuta la epilepsie, Alzheimer și autism, luptă împotriva microbilor și a creșterii bacteriene, reduce factorii de risc pentru bolile cardiace, scade niveul de colesterol rau.

Pret: Pret 53,00 lei Pret de baza 79,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri