Ce este Hiperlipidemia?

Ce este Hiperlipidemia?

Hiperlipidemia reprezinta un nivel crescut de grasimi sau lipide in sange, iar controlul hiperlipidemiei inseamna controlul nivelurilor de colesterol si trigliceride. Corpul uman foloseste zilnic o anumita cantitate de colesterol dar cateodata aceasta cantitate creste datorita alimentatiei sau geneticului. Un nivel mai mic de HDL este asociat cu risc crescut de boli de inima si accident vascular cerebral. Colesterolul bun  curata vasele sanguine de placi si colesterol depus pe vase.

Colesterolul rau LDL in cazul in care are un nivel ridicat poate provoca locarea arterelor prin depunerea lui pe peretii vaselor.

Care este tratamentul pentru Hiperlipidemie?

Daca ati fost diagnosticat cu Hiperlipidemie atunci medicul dv va prescrie un tratament alcatuit din suplimente sau medicamente pentru a preveni riscurile de accident vascular sau infarct miocardic. Primii pasi sunt de a renunta la grasimile din alimentatie de origine animala si sa faceti exercitii fizice. Alimentatia sanatoasa si un tratament cu Omega-3 sau medicamente stau la baza unui nivel normal de colesterol.

Alcoolul poate fi periculor pentru persoanele care au un nivel ridicat de trigliceride insa un pahar de vin zilnic in timpul mesei poate fi un ajutor in scaderea colesterolului pentru alte persoane. De aceea medicul care prescrie un tratament pentru colesterol trebuie sa stie mai multe date despre pacient si sa aiba desigur analize medicale la zi.

Cateva sfaturi pentru a controla nivelul de colesterol.

Trebuie sa reduceti grasimile din alimentatia de zi cu zi, dieta zilnica nu trebuie sa depaseasca un procent de 5-6 la suta din calorii pe zi. De aceea trebuie sa cititi eticheta produselor din carne sau lactate, sa vedeti cat la suta contin grasimi saturate.

Incercati sa consumati mai putin lapte cu un procent mare de grasimi si carne, astfel reduceti grasimile din sange din organism. Alegeti cel mai bine un lape degresat sau orice produs lactat fara grasimi. Nu consumati in exces produse prajite sau gatite in baie cu ulei. Alegeti uleiuri sanatoase pentru gatit, iar acestea trebuie folosite mai mult in salate, mancaruri mai putin procesate si mai putin in mincaruri prajite.

Trebuie sa cresteti cantitatea de fibre in dieta zilnica. Fibrele au aratat ca pot sa scada nivelul de colesterol total cu pana la -10%. Un nivel ridicat al colesterolului se datoreaza si geneticului, de aceea trebuie sa faceti analize si pentru acest tip de colesterol.

Masurile preventive sunt alimentatia fara grasimi si cu mai multe fibre, exercitii fizice si suplimente pe baza de Omega-369. Persoane supraponderale ar trebui sa slabeasca, o greutate in plus presupune si un nivel crescut de colesterol iar cateva kilograme date jos va vor ajuta sa scadeti cateva procente si din nivelul colesterolului.

Leave a comment