Diferente ulei de peste si ulei de Krill Oil

Ulei de peste si Krill Oil

Care supliment ar fi bun pentru aportul adus de Omega-3 sanatatii noastre?

Avand o piata foarte mare pentru suplimentele cu Omega3 e mai greu de analizat ce trebuie sa luati. Mai jos va vom explica diferențele dintre cele două.

Ulei de Krill Oil

Neptune Krill Oil este un ulei extras din creveti de krill, care cresc in apele reci ale Antarcticii. Crevetii de krill se afla la treapta cea mai de jos a lantului trofic. Este o sursa bogata de Omega-3, Omega-6 si Omega-9 iar beneficiile sunt asemanatoare cu cele ale uleiului de peste, ulei de rechin, ulei de in sau orice alt ulei ce contine Omega 3. La fel contine DHA, EPA, Astaxantina, Fosfolipide, Colina, Vitmaina E si Vitmaina A. Principala forma de vanzare sunt in cutii iar capsulele sunt ambalate pe blisteri diferit fata de uleiurile din peste.

Principalul ingredient este de fosfolipide care sunt mai usor de absorbit de catre organism iar celalalt ingredient este Colina fiind un antioxidant important. Rata de absorbtie este foarte ridicata pentru krill oil iar aceasta inseamna mai putine capsule de administrat fata de ulei de peste sau alte forme de Omega-3 pentru a obtine beneficiile dorite pentru sanatate. Pentru artrita persoanelor iau 4-10 capsule de ulei de peste pe zi, in timp ce Neptune Krill Oil recomanda cate 1 capsula pe zi pentru aceleasi efecte.

Producatorul Canadian ne asigura ca Uleiul de Krill Oil este un produs sigur si curat deoarece provine din ape mai putin contaminate. Fabrica respecta toate conditiile de extractie la rece iar procesul de extractie este patentat. Recoltarea de krill se face in normele impuse de catre leislatia din Canada si nu dauneaza naturii. De fapt se recolta sub 0.03% din biomasa marina.

Multi consumatori sunt de parere ca uleiul de krill este foarte scump in comparatie cu alte produse pe baza de Omega-3, insa acest lucru se datoreaza costurilor ridicate de recoltare a crevetilor polari si a procesului de fabricare, iar alt motiv ar fi protejarea eco-sistemului. Produsele cu ulei de krill oil se vand foarte bine in toata lumea iar persoanele care doresc un produs de calitate sunt dispusi sa plateasca un pic mai mult fata de un ulei de peste.

Ulei de peste

Sustinatorii si producatorii de ulei de peste au de asemenea cercetari si studii cu privire la beneficii in comparatie cu cercetarile asupra Krill Oil, iar ambele tabere isi arata efectele asupra sanatatii. Ambele produse sunt foarte raspindite in lumea intreaga fiind surse naturale de Omega-3.

In acest moment uleiul de peste are in spate foarte multe studii si cercetari stiintifice care ne arata ca beneficiile sale pentru sanatate sunt solide. Australienii au cumparat suplimente cu ulei de peste cu 65% mai mult in 2008 datorita sigurantei suplimentelor.

In 2009 au fost vanzari de peste 7 milioane de produse cu ulei de peste, cu peste 70 de marci diferite. Fundatia pentru sanatatea inimii din Australia a recunoscut impactul uleiului de peste asupra sanatatii cardiovasculare si a introdus o emblema noua lipita pe produsele din peste. Fiind testate independent si care trebuie sa indeplineaasca cerintele de sanatate. Pe piata este mereu loc pentru suplimentele cu acizi grasi de Omega-3 cu lant lung, ele sunt benefice pentru dieta noastra de zi cu zi.

Uleiul de peste si uleiul de krill ambele sunt surse bogate in Omega-3 si se completeaza reciproc. Toate datele stiintifice indica faptul ca Krill Oil este un produs de top datorita multor factori expusi in textul de mai sus. Daca luati krill oil va sfatuim sa fie doza minima de 500 Mg/capsula iar brandul trebuie sa fie unul de renume care urmeaza o anumita tehnologie de procesare si extractie.