Ginseng rosu, beneficii si efecte

Ginseng rosu, beneficii si efecte

Ginsengul rosu este un nume frecvent utilizat pentru ginsengul din Asia (Panax ginseng). Ginsengul rosu contine bioactivi benefice precum ginsenosidele, saponinele si flavonoidele. Ginsengul asiatic a fost folosit in medicina traditionala chineza timp de mii de ani. In anumite culturi, se numeste adapogen. Adaptogeni sunt agenti naturali care ajuta la reducerea stresului oxidativ si inverseaza efectele imbatranirii.

Suplimentele adaptogenice, cum ar fi Ginsengul rosu, se spune ca promoveaza homeostazia in organism. Acestea se crede ca activeaza numeroase cai de supravietuire si sporesc sanatatea pe mai multe nivele. Utilizarile uzuale pentru ginsengul rosu includ stimularea libidoului, imbunatatirea functiei erectile, cresterea functiei de memorie si imbunatatirea functionarii cognitive. Multe dintre aceste utilizari se bazeaza pe traditia istorica si nu au fost validate stiintific pentru ameliorarea starilor de sanatate.

 

Ce este Ginsengul Rosu?

Ginseng "rosu" se refera tehnic la radacina coreeana de ginseng, care a fost aburata inainte de uscare. Nu este curatata. Ginsengul Alb este decojit si nu aburit inainte de uscare.

Ginsengul Rosu Coreean (KRG) este cultivat in peninsula coreeana si se crede ca are cele mai puternice proprietati din toate soiurile de ginseng cultivate in intreaga lume. Potrivit unei surse, ginsengul coreean contine de doua ori continutul de ginsenoside si saponine comparativ cu ginsengul nord-american.

Ginsengul rosu este cultivat timp de 6 ani inainte de a fi recoltat, deoarece planta matura are un continut mai mare de substante nutritive benefice si fitochimice. Radacinile sunt apoi aburite la o temperatura scazuta pentru a conserva constituentii bioactivi.

Cu toate acestea, se pare ca exista mult suprapunere in nomenclatura. Potrivit bazei de date privind suplimentele naturale, ginsengul rosu este pur si simplu un alt termen folosit pentru ginsengul Panax in general. Exista, de asemenea, multe produse contrafacute de ginseng rosii vandute astazi, care nu indeplinesc standardele KRG.

Beneficii ale extractului de Ginseng Rosu

Nu a fost o cantitate semnificativa de cercetari in beneficiile medicinale de Panax Giseng.

Ginsengul rosu este evaluat ca posibil pentru diminuarea bolii Alzheimer, BPOC, disfunctiei cognitive, disfunctiei erectile, ejacularii premature, oboselii legate de Sindromul Menopauzei si gripa. Este de asemenea posibil pentru cresterea excitarii sexuale.

Cu toate acestea, ginsengul nu a fost aprobat de FDA pentru ameliorarea oricarei boli.

Boala Alzheimer:

Studiile multiple au aratat ca panax ginseng poate ajuta la imbunatatirea performantei cognitive la cei cu boala Alzheimer.

Intr-un studiu efectuat pe oameni din 2008, ginsengul rosu coreean a fost utilizat ca terapie adjuvanta eficienta impreuna cu medicamente antidementice la pacientii cu Alzheimer. Dozele intre 4,5 si 9 grame au fost administrate zilnic timp de 12 saptamani.

BPOC:

O meta-analiza a studiilor clinice au raportat beneficii la BPOC (boala pulmonara obstructiva cronica) prin administrarea de ginseng rosu coreean.

Functia pulmonara a fost semnificativ crescuta comparativ cu cele de control dupa evaluarile de la 3 la 6 luni. Unele cercetari au aratat ca ginsengul rosu imbunatateste simptomele BPOC cu cel putin 53%.

Functia cognitiva:

Cel putin 6 studii au concluzionat ca ginsengul rosu Panax poate ajuta la imbunatatirea mai multor markeri ai cunoasterii eficiente.

La persoanele de varsta mijlocie, s-au observat imbunatatiri si timpii de reactie, atentia, gandirea aritmetica mentala si abstracta. In mod special, aceste efecte nu au putut fi replicate la tineri.

Folosit singur, ginsengul asiatic nu pare sa sporeasca memoria. Cu toate acestea, atunci cand se utilizeaza in asociere cu extracte de frunze de ginkgo biloba, ameliorarea memoriei pare probabila la adultii sanatosi cu varste cuprinse intre 38 si 66 de ani.

Disfunctia erectila:

Mai multe studii la om au aratat imbunatatiri ale simptomelor ED prin suplimentarea cu Panax Ginseng.

Ginsengul asiatic a fost utilizat pe cale orala pentru a imbunatati disfunctia erectila in doze intre 1400 si 2700 mg zilnic. De asemenea, s-au observat imbunatatiri cu 3 doze zilnice de 1000 mg de pulbere de ginseng rosu coreean.

Gripa

Studiile preliminare sugereaza ca ginsengul rosu poate fi eficient pentru reducerea simptomelor de gripa. Un extract specific de Ginseng P. numit G115 a aratat rezultate pozitive in acest domeniu.

Administrarea a 200 mg zilnic timp de 4 saptamani inainte de a primi o vaccinare antigripala a redus riscul de contractare a gripei cu 65% in comparatie cu vaccinarea in monoterapie.

Oboseala la persoanele aflate la menopauza:

500 mg doze zilnice de ginseng rosu pe o perioada de 3 luni au imbunatatit simptomele la pacientii de sex feminin cu RRMS (scleroza multipla recurent-remisiva). Subiectii din lotul de tratament intr-un studiu la om au scazut obezitatea asociata cu SM in medie cu 75%.

In comparatie, subiectii de control nu au avut niciun fel de imbunatatiri. De asemenea, scorurile privind calitatea vietii pentru subiectii de tratament au crescut cu 19,9 puncte fata de o crestere a scorului mediu de 4,2 puncte in cazul controalelor.

Excitare sexuala:

Ginseng rosu coreean pare sa fi creat rate de excitare sexuala si satisfactie sexuala.

Intr-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, studiul transplantat, femeile la menopauza care au primit Panax Ginseng au imbunatatit in mod semnificativ scorurile sexuale ale femeilor (FSFI) si ale chestionarului global de evaluare (GAQ) comparativ cu subiectii de control.

Beneficiile suplimentare ale ginsengului rosu coreean:

Conditiile enumerate mai sus sunt in prezent singurele pentru care ginsengul rosu este clasificat ca potential eficient de baza de date privind medicamentele naturale.

Unele dintre celelalte zone de sanatate care pot beneficia de ginseng rosu includ pielea incretita, calitatea vietii, afectiunile postmenopauzale, afectarea memoriei si infertilitatea masculina.

Se crede, de asemenea, ca este util pentru minimizarea prediabetelor, hipertensiunii, pierderii auzului si a mahmurelii.

Siguranta administrarii de Ginseng Rosu

NMCD afirma ca ginsengul rosu este probabil sigur in cazul adultilor sanatosi pentru o utilizare pe cale orala, pe termen scurt, adecvata orala, timp de pana la 6 luni. Atunci cand este aplicata si indepartata in mod corespunzator, Panax ginseng sub forma de crema SS este evaluat ca fiind posibil pentru utilizare pe termen scurt la barbatii cu disfunctie erectila.

Ginsengul rosu este probabil nesigur pentru utilizarea orala pe termen lung la adultii sanatosi. Utilizarea repetata prelungita poate produce efecte secundare asemanatoare hormonilor. Utilizarea trebuie sa fie limitata la 6 luni consecutive inainte de ciclism sau sporturi.

Panax ginseng nu este recomandat pentru utilizare la copii. Este considerat probabil nesigur, provocand eventual intoxicatie si / sau deces.

Ginsengul rosu este posibil nesigur in cazul femeilor insarcinate. Un constituent bioactiv numit ginsenosid Rb1 este asociat cu anomalii de dezvoltare la modelele animale. Nu se stie suficient despre efectele Panax ginseng asupra lactatiei. Utilizarea trebuie evitata.

Excesele de ginseng rosu pot interactiona cu anumite boli, medicamente eliberate pe baza de reteta, ierburi si suplimente.

Produse recomandate

Referinta: Swanson-RedGinseng90

Marca: Swanson

Swanson Full Spectrum Korean Red Ginseng (Ginseng rosu) 400mg - 90 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Ginseng Korean: antioxidant puternic care poate reduce inflamatia, poate aduce beneficii functiei creierului, ar putea imbunatati disfunctia erectila, poate intari sistemul imunitar, poate lupta impotriva oboselii si creste nivelul de energie, ar putea scadea zaharul din sange.

Pret: Pret 53,00 lei Pret de baza 71,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: RawPowders-KoreanGinseng

Marca: Raw Powders

Raw Powders Korean Panax Ginseng 2000mg 120 capsule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Ginseng: tonic sexual, ajuta disfunctia erectila, creste libidoul natural, creste energia si starea de spirit, regleaza tensiunea arteriala, intareste sistemul imunitar, lipsa apetitului, dureri articulare, ameteli, dureri de cap, bufeuri din cauza menopauzei, insuficienta cardiaca, incetineste procesul de imbatranire, Ginseng Rosu creste potenta.

Pret: Pret 85,00 lei Pret de baza 124,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Ostrovit-TripleGinseng90

Marca: OstroVit

OstroVit Triple Ginseng VEGE - 90 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii ginseng: antioxidant puternic care poate reduce inflamatia, poate aduce beneficii functiei creierului, ar putea imbunatati disfunctia erectila, poate intari sistemul imunitar, poate lupta impotriva oboselii si creste nivelul de energie, ar putea scadea zaharul din sange.

Pret: Pret 44,90 lei Pret de baza 57,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: VB1480

Marca: Vitabay

Vitabay Ginseng rosu Extract 600 mg - 100 capsule vegane

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Ginseng: tonic sexual, ajuta disfunctia erectila, creste libidoul natural, creste energia si starea de spirit, regleaza tensiunea arteriala, intareste sistemul imunitar, lipsa apetitului, dureri articulare, ameteli, dureri de cap, bufeuri din cauza menopauzei, insuficienta cardiaca, incetineste procesul de imbatranire, Ginseng Rosu creste potenta.

Pret: Pret 99,00 lei Pret de baza 137,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-SiberianGinseng

Marca: OstroVit

OstroVit Siberian Ginseng 120 Tablete

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Ginseng: tonic sexual, ajuta disfunctia erectila, creste libidoul natural, creste energia si starea de spirit, regleaza tensiunea arteriala, intareste sistemul imunitar, lipsa apetitului, dureri articulare, ameteli, dureri de cap, bufeuri din cauza menopauzei, insuficienta cardiaca, incetineste procesul de imbatranire, Ginseng Rosu creste potenta.

Pret: Pret 35,90 lei Pret de baza 54,90 lei
Vezi produs
In stoc

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri