Guarana- beneficii, compozitie, efecte secundare

Guarana- beneficii, compozitie, efecte secundare

Ce este Guarana?

Guarana este o planta care creste la temperaturi tropicale in jungla amazoniana. Ea este folosita din cele mai vechi timpuri in America de Sud de catre triburile braziliene. A fost cunoscuta cu un stimulant si era folosita in perioadele de post. Planta Guarana a fost folosita in mod traditional si in alte boli precum febra, migrenele, dizenterie, hipertensiune si nevralgii. Guarana a fost folosita in ameliorarea durerii, depasirea oboselii si detoxifierii sangelui. A mai fost utila in cazul gazelor intestinale, obezitat, oboseala si arterioscleroza. Substanta activa din Guarana se numeste Guaranina si are rolul de energizant si ationeaza la fel ca si cafeaua insa fara efecte adverse. Mai contine teofilina si teobromina, aceste elemente se afla si in ciocolata avand proprietati termogenice si care imbunatatesc starea de spirit.

 

Beneficii Guarana

S-a demonstrat de mai multe ori  prin studii clinice, ca Guarana poate imbunatati memoria si vigilenta. In multe cazuri, se poate imbunatati, de asemenea, starea de spirit a unei persoane. Unul dintre cele mai populare studii clinice efectuate pe Guarana au aratat efecte pozitive puternice dupa o doza de doar 75 mg.

Guarana este utilizat pentru pierderea in greutate, prin lovitura de pornirea sistemului nervos pentru a induce procesul de lipoliza. Acest proces implica eliberarea de grasime in fluxul sanguin in cazul in care acesta este folosit ca energie in timpul antrenamentului, pentru a spori performantele atletice, ca un stimulent si pentru a reduce oboseala mentals si fizica. Este o completare frecventa a produselor energetice si de pierdere in greutate,de asemenea are efecte antioxidante si antibacteriene.

Unul dintre cele mai puternice beneficii ale Guarana este efectele sale energizante. Ea are o structura chimica similara cu cea a cafeinei si semintele de plante asigura efecte cafeina chiar mai mari decat bauturile cofeina tipice, inclusiv cafea. Guarana poate fi mai eficient decat cafeaua in ceea ce priveste puterea energizare, ca guarana este eliberat mai lent in organism pentru a furniza energie sustinuta. Planta stimuleaza direct sistemul nervos central si pot fi luate in doze mici, pentru a reduce oboseala si de a creste nivelurile de activitate. Este un supliment 100% natural si functioneaza perfect ca siinlocuitor de cafea.

Unii oameni folosesc, de asemenea, guarana pentru reglarea tensiunii arteriale si sindromul de oboseala cronica (CFS), precum si pentru a minimiza malaria si dizenterie. Este, de asemenea, folosit pentru a spori dorinta sexuala, pentru a creste fluxul de urina, si ca un astringent.

Alte utilizari includ diminuarea diareei in curs de desfasurare, febra, probleme cardiace, dureri de cap, dureri articulare, dureri de spate si stresul termic.

 

Compozitie

Popularitatea guarana a inceput in Brazilia, unde poate fi gasit in bauturile moi.

Guarana contine cafeina. Cofeina actioneaza prin stimularea sistemului nervos central (SNC), inima si muschi. Guarana contine, de asemenea, teofilina si teobromina, care sunt substante chimice similare cu cofeina.

Guarana este utilizat in principal pentru a stimula energia. Ea are de doua ori mai multa cofeina decat boabele de cafea, cu rata de continut, la 2-5%. Guarana pot fi gasita in multe produse comercializate, inclusiv in bauturi racoritoare,  acesta poate fi de asemenea, gasite si in ceai din plante.

Cel mai mare avantaj  si unul care cei mai multi oameni nu sunt constienti,este ca ea poate ajuta sa piarda in greutate. Intr-un studiu de 45 de saptamani, persoanele care au consumat 75 mg de Guarana pe zi, au pierdut o medie de 7kg. Acest lucru este datorat faptuli ca ea poate face sa te simti plin, prin urmare, reducerea apetitului.

Guarana este o alternativa sanatoasa la cafea si xenadrine. Acesta poate fi luat in capsule sau tablete, in forma sa pura ca un supliment pe baza de plante, precum ai in bauturi. In industria prelucratoare de alimente, Guarana a fost folosit ca ingredient pentru aroma in bauturi si bomboane.

 

Efecte secundare

Multi oameni ar presupune ca pe langa toate aceste beneficii trebuie sa existe si unele efecte secundare, dar in acest caz nu exista efecte secundare cunoscute pentru populatia generala. Guarana este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor. Singurii oameni care ar trebui sa foloseasca precautie sunt cei cu afectiuni cardiace predispusi sa manifeste. In aceste cazuri, care consuma prea multa cofeina sub orice forma, poate duce la convulsii. Este, de asemenea, intelept sa utilizati precautie daca aveti palpitatii ale inimii dupa luarea Guarana.

Guarana are efecte secundare atunci cand se iain doze mari pentru o lunga perioada de timp. Dozele mai mari de 250-300 mg pe zi, au fost legate de efectele secundare. Efectele secundare depind de doza. La doze tipice, cofeina din guarana poate provoca insomnie, nervozitate si neliniste, iritatie la nivelul stomacului, greata, varsaturi, cresterea frecventei cardiace si a tensiunii arteriale, respiratie rapida, tremor, delir, diureza si alte efecte secundare. Dozele mari de guarana ar putea duce si la dureri de cap, anxietate, agitatie, zgomote in urechi, durere la urinare, crampe stomacale si batai neregulate ale inimii. Oamenii care iau guarana regulat pot prezenta simptome de sevraj in cazul in care cofeina reduce valoarea lor obisnuita.

Guarana este sigur pentru femeile gravide de hranire de san atunci cand sunt luate in cantitati de obicei gasite in produsele alimentare. Daca sunteti gravida sau alaptati, guarana trebuie administrat cu precautie din cauza continutului de cafeina. Cantitati mici, probabil nu sunt daunatoare.

Produse recomandate

Referinta: OstroVit-GuaranaShot

Marca: OstroVit

OstroVit Guarana Shot 80 ml

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Guarana Shot: adauga vitalitate, ajuta la reducerea senzatiei de oboseala fizica si psihica, ajuta la imbunatatirea memoriei si a concentrarii, sprijina activitatea creierului, ajuta la imbunatatirea fitnessului si a performantei sexuale, are activitate procognitiva, proprietati adaptogene puternice, poate scadea nivelul zaharului din sange,...

Pret: Pret 5,99 lei Pret de baza 15,99 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-GuaranaShotx24

Marca: OstroVit

OstroVit Guarana Shot 24x80 ml

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Guarana Shot: adauga vitalitate, ajuta la reducerea senzatiei de oboseala fizica si psihica, ajuta la imbunatatirea memoriei si a concentrarii, sprijina activitatea creierului, ajuta la imbunatatirea fitnessului si a performantei sexuale, are activitate procognitiva, proprietati adaptogene puternice, poate scadea nivelul zaharului din sange,...

Pret: Pret 109,00 lei Pret de baza 129,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: PN2084

Marca: Pure Nutrition USA

Pure Nutrition USA L-Carnitina cu Guarana 500 ml

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Carni Max, L-Carnitina cu Guarana si Ceai verde 500 ml Beneficii Carni Max: ajuta la pierderea in greutate, prin arderea grasimilor, reduce pofta de macare si senzatia de slabiciune, formeaza, creste si mentine tesutul muscular, cresterea rezistentei si a vitalitatii, creste energia, imbunatateste rezistenta la oboseala musculara.

Pret: Pret 79,00 lei Pret de baza 102,00 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Referinta: Belle-B022

Marca: Belle&Bio

Belle&Bio Guarana Bio 120 Capsule, scade oboseala, inlocuitor cafea

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Guarana Bio: creste dorinta sexuala, inhiba apetitul, ajuta in curele de slabire, arde grasimea, scade oboseala, imbunatateste imunitatea, creste capacitatea de concentrare, sursa naturala de Cofeina, inlocuitor natural si sanatos la cafea, imbunatateste memoria, juta in caz de oboseala cronica.

Pret: Pret 64,90 lei Pret de baza 86,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri