Top beneficii ale berberinei

Top beneficii ale berberinei

Berberina este un compus din mai multe plante, inclusiv sigiliu de aur, arpas, struguri din Oregon si turmeric. Cercetarile au sugerat ca berberina poate ajuta la reducerea diabetului, a obezitatii si a inflamatiei, printre alte afectiuni. Cu toate acestea, efectele secundare pot include tulburari de stomac si greata.

Berberina a facut parte din medicina chineza si ayurvedica de mii de ani. Functioneaza in mai multe moduri in organism si este capabil sa faca schimbari in celulele corpului. Studiile sugereaza ca berberina are o „distributie armonioasa” in mai multe tinte din organism, ceea ce ii permite sa lupte impotriva anumitor afectiuni, provocand in acelasi timp efecte secundare minime. Multe studii asupra berberinei au indicat ca poate ameliora mai multe afectiuni metabolice, inclusiv diabetul, obezitatea si problemele cardiace. Desi berberina pare sa fie sigura si sa provoace putine efecte secundare, o persoana ar trebui sa discute cu un medic inainte de a o lua.

 

Infectii bacteriene

Berberina ar putea fi un agent antimicrobian eficient. Un studiu de laborator a constatat ca berberina a ajutat la inhibarea cresterii Staphylococcus aureus. S. aureus poate provoca multe probleme de sanatate, inclusiv sepsis, pneumonie, meningita si o serie de afectiuni ale pielii. Un alt studiu a constatat ca berberina are capacitatea de a deteriora ADN-ul si proteinele anumitor bacterii.

 

Inflamatie

Inflamatia este un factor cheie in mai multe afectiuni de sanatate, inclusiv boli de inima si diabet. Unele cercetari sugereaza ca berberina are proprietati antiinflamatorii, ceea ce inseamna ca ar putea ajuta la reducerea diabetului zaharat si a altor afectiuni de sanatate legate de inflamatie.

 

Diabet

Cercetarile au aratat ca berberina poate functiona ca ameliorator pentru diabet. Studiile au descoperit ca poate avea efecte pozitive asupra zaharului din sange, trigliceridelor si insulinei. O meta-analiza a indicat ca berberina a fost mai buna decat un placebo la scaderea zaharului din sange. Aceeasi analiza a constatat ca o combinatie de berberina si medicamente pentru scaderea zaharului din sange este mai eficienta decat medicamentele singure. Potrivit altor cercetari, berberina se arata promitatoare ca un potential ameliorator pentru diabet, in special pentru cei care nu pot lua medicamente antidiabetice existente, din cauza bolilor de inima, a insuficientei hepatice sau a problemelor renale.

O alta meta-analiza a constatat ca berberina combinata cu modificari ale stilului de viata a functionat mai bine pentru a scadea glicemia decat doar modificarile stilului de viata. Berberina pare sa activeze protein kinaza activata de AMP, care poate ajuta la reglarea modului in care organismul foloseste zaharul din sange. Cercetatorii cred ca aceasta activare poate ajuta la reducerea diabetului si a problemelor de sanatate asociate, cum ar fi obezitatea si colesterolul ridicat.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta trebuie sa efectueze studii mai mari, dublu-orb, pentru a determina pe deplin siguranta si eficacitatea berberinei. Discutati cu un medic inainte de a lua berberina pentru diabet. Este posibil sa nu fie potrivit pentru toata lumea si ar putea interactiona cu alte medicamente.

 

Colesterol ridicat

Nivelurile ridicate de colesterol LDL si trigliceride pot creste riscul de boli de inima si accident vascular cerebral. Unele dovezi sugereaza ca berberina ar putea ajuta la scaderea colesterolului LDL si a nivelurilor de trigliceride. Potrivit unei recenzii, studiile la animale si la oameni indica faptul ca berberina are efecte de scadere a colesterolului. Poate ajuta la reducerea colesterolului LDL sau „rau” si la cresterea lipoproteinelor cu densitate mare sau a colesterolului „bun”.

O meta-analiza a constatat ca berberina combinata cu modificari ale stilului de viata functioneaza mai bine decat doar schimbarile stilului de viata in diminuarea colesterolului ridicat. Mai mult, un studiu pe hamsteri a observat ca berberina ajuta la mutarea excesului de colesterol catre ficat, unde organismul il poate procesa si elimina. Acest lucru, la randul sau, ajuta la scaderea nivelului de colesterol total si trigliceride. Cercetatorii cred ca efectele berberinei ar putea fi similare cu cele ale medicamentelor care reduc colesterolul crescut, in timp ce berberina nu provoaca aceleasi efecte secundare.

 

Tensiune arteriala crescuta

Hipertensiunea arteriala este o cauza principala a bolilor de inima. O meta-analiza a constatat ca berberina combinata cu un medicament pentru scaderea tensiunii arteriale a fost mai eficienta decat medicamentul singur. De asemenea, rezultatele unui studiu la sobolani indica faptul ca berberina ar putea intarzia aparitia hipertensiunii arteriale si, atunci cand s-a dezvoltat, poate ajuta la reducerea severitatii acesteia.

 

Obezitatea

Obezitatea este o afectiune comuna care poate creste riscul de diabet de tip 2, boli de inima, hipertensiune arteriala si colesterol ridicat. O analiza a raportat ca persoanele care au luat 750 de miligrame (mg) de arpas de doua ori pe zi timp de 3 luni au avut o scadere semnificativa in greutate. Arpacul este o planta care contine cantitati mari de berberina. De asemenea, un studiu dublu-orb a constatat ca persoanele cu sindrom metabolic care au luat 200 mg de arpas de trei ori pe zi au experimentat scaderi ale indicelui de masa corporala.

Echipa din spatele unui alt studiu a observat ca berberina poate activa tesutul adipos maro. Acest tesut ajuta organismul sa transforme alimentele in caldura corporala, iar activarea crescuta poate ajuta la reducerea obezitatii si a sindromului metabolic. Unele cercetari sugereaza ca berberina functioneaza similar cu metforminul, pe care medicii il prescriu adesea pentru a diminua diabetul de tip 2. De fapt, berberina poate avea capacitatea de a schimba bacteriile din intestin, ceea ce ar putea ajuta atat la reducerea obezitatii, cat si a diabetului.

 

Sindromul ovarului polichistic

O persoana cu SOP poate avea tensiune arteriala ridicata. Sindromul ovarului polichistic (PCOS) apare atunci cand o femeie are niveluri ridicate de anumiti hormoni masculini. Sindromul este un dezechilibru hormonal si metabolic care poate duce la infertilitate si alte probleme de sanatate.

PCOS este legat de multe probleme pe care berberina le poate ajuta. De exemplu, o persoana cu PCOS poate avea si:

• niveluri ridicate de insulina, diabet sau ambele

•tensiune arteriala crescuta

•colesterol ridicat

• greutate corporala mai mare

 

Cum se foloseste berberina

Suplimentele de berberine sunt disponibile sub forma de capsule. Berberina este disponibila sub forma de capsule. Desi nu exista o doza stabilita, majoritatea studiilor au folosit o doza de 1.000-1.500 mg pe zi. Berberina poate provoca unele reactii adverse, pe care le vom aborda mai detaliat mai jos. O persoana poate dori sa inceapa cu o doza mai mica, sa urmareasca efectele secundare si sa creasca treptat doza pana la 1.500 mg pe zi. O persoana poate imparti acest lucru in doze separate, luand 500 mg de trei ori pe zi, de exemplu, pentru a mentine un nivel constant al extractului in organism.

 

Efecte secundare

Majoritatea studiilor nu au gasit efecte secundare grave ale berberinei. Cu toate acestea, poate provoca efecte secundare digestive, cum ar fi stomac deranjat, constipatie sau greata. Berberina poate provoca, de asemenea, o eruptie cutanata sau dureri de cap la unele persoane. O femeie insarcinata sau care alapteaza nu ar trebui sa utilizeze berberina fara aprobarea unui furnizor de asistenta medicala. Desi studiile nu au aratat ca berberina este daunatoare unui fat in curs de dezvoltare sau al copilului care alapteaza, demonstrarea definitiva ca este sigura va necesita studii suplimentare.

Produse recomandate

Referinta: ITEM-RE-009755

Marca: Swanson

Swanson Berberina Complex 90 Capsule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Berberina: Sprijina sanatatea nivelurilor de zahar din sange si cardiovasculare in mod natural, sustine vitalitatea generala, sprijina nivelurile sanatoase de zahar din sange, ofera suport pentru sanatatea cardiovasculara, potrivit pentru vegani si vegetarieni.

Pret: Pret 99,00 lei Pret de baza 140,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-Berberine

Marca: OstroVit

Berberina 500 mg Extract 90 Tablete, OstroVit

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Berberina 500 mg Extract beneficii: ajuta in caz de diabet, ofera suport pentru sanatatea cardiovasculara, sprijina sanatatea nivelurilor de zahar din sange si cardiovasculare in mod natural, sustine vitalitatea generala, potrivit pentru vegani si vegetarieni.

Pret: Pret 26,99 lei Pret de baza 47,99 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: EssenceNutrition-Berberine

Essence Nutrition Berberine + Turmeric - 90 Tablete

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Berberine: Sprijina sanatatea nivelurilor de zahar din sange si cardiovasculare in mod natural, sustine vitalitatea generala, sprijina nivelurile sanatoase de zahar din sange, ofera suport pentru sanatatea cardiovasculara, potrivit pentru vegani si vegetarieni.

Pret: Pret 99,00 lei Pret de baza 125,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Biovea-12517

Marca: Biovea

Biovea BERBERINE 500mg 30 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Berberine: Sprijină sănătatea nivelurilor de zahăr din sânge și cardiovasculare în mod natural, susține vitalitatea generală, sprijină nivelurile sănătoase de zahăr din sânge, oferă suport pentru sănătatea cardiovasculară, potrivit pentru vegani și vegetarieni.

Pret: Pret 95,00 lei Pret de baza 120,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: ITEM-RE-005571

Marca: Swanson

Swanson Berberine hcl 400 Mg 60 capsule, Diabet, Colesterol, Imunitate

0 1 2 3 4 2 Pareri 

Benefecii Berberina: creste imunitatea si ajuta in caz de infectii cauzate de bacterii si fungi, sprijina sanatatea gastrointestinala, protejeaza inima, ajuta la reglarea nivelurilor de colesterol, sprijina sanatatea impotriva gutei, este un anti-depresiv, imbunatateste echilibrul zaharului din sange, sprijina nivelurile sanatoase ale glicemiei (intr-o...

Pret: Pret 95,90 lei Pret de baza 117,90 lei
Vezi produs
In stoc

Referinta: Vegavero-Berberin

Marca: Vegavero

Vegavero Berberin extract + Usturoi negru si Afine, 120 Capsule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Berberina: Berberin este un supliment alimentar de la Vegavero ce ajuta la cresterea imunitatii si amelioreaza infectiile cauzate de bacterii si fungi, sprijina sanatatea gastrointestinala, protejeaza inima, ajuta in reglarea nivelurilor de colesterol, sprijina sanatatea impotriva gutei si este anti-depresiv. De asemenea, Berberin imbunatateste...

Pret: Pret 155,00 lei Pret de baza 175,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri