Tuarina- actiune si beneficii

Tuarina- actiune si beneficii

CE ESTE TAURINA?

Taurina este un aminoacid care se găsește în toate țesuturile dumneavoastră. Este o componentă a bilei. Taurina este necesară pentru ca organele și sistemele dumneavoastră să funcționeze bine, inclusiv sistemele nervos și imunitar. Se găsește în mod natural la animale. Așadar, dacă dieta ta include produse de origine animală, deja primești taurină suplimentară prin intermediul hranei tale.

 

1. Vă susține metabolismul

Taurina este necesară pentru procesele tale metabolice și digestive. Ea ajută ficatul să producă săruri biliare, care descompun grăsimile în intestine.

2. Stimulează performanța fizică

O grămadă de studii demonstrează cum taurina îmbunătățește performanța la exerciții fizice. Cercetările sugerează că taurina poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de energie, la minimizarea oboselii legate de exercițiile fizice și la reducerea leziunilor musculare.

3. Îți protejează sistemul musculo-scheletic

Acest aminoacid miraculos infuzează un pic de TLC în oasele și mușchii tăi. Taurina poate ajuta la protejarea împotriva bolilor parodontale și poate facilita recuperarea musculară după efort. Dovezile indică faptul că taurina este eficientă în minimizarea tulburărilor mușchilor scheletici, cum ar fi distrofia musculară, dar sunt necesare mai multe cercetări.

4. Îți face bine la ochi și urechi

Cercetările efectuate pe animale au sugerat că taurina poate ajuta la rezolvarea tinitusului (țiuitul în urechi) și, în unele cazuri, poate fi chiar capabilă să îmbunătățească auzul. Un studiu a sugerat că taurina ar putea fi un candidat serios pentru ameliorarea tulburărilor oculare, cum ar fi glaucomul și retinopatia diabetică, deoarece nivelurile scăzute de taurină par să influențeze aceste tipuri de boli.

5. Îți protejează inima

Constatările studiilor efectuate pe oameni și animale sugerează că taurina poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale ridicate, la îmbunătățirea fluxului sanguin și la promovarea sănătății arterelor tale. Un studiu din 2004 arată, de asemenea, că taurina poate proteja împotriva unui factor de risc al bolilor de inimă, greutatea corporală ridicată.

Există, de asemenea, dovezi că suplimentarea cu taurină pare să amplifice eforturile de exerciții fizice ale persoanelor cu insuficiență cardiacă prin scăderea nivelului de colesterol și de inflamație.

6. Luptă împotriva îmbătrânirii creierului

Taurina poate fi mica fântână a tinereții creierului tău. Potrivit unor studii pe animale, suplimentarea cu taurină poate aduce beneficii în ceea ce privește învățarea și memoria. De asemenea, un studiu a constatat că suplimentele de taurină ar putea îmbunătăți funcția cognitivă la adulții în vârstă cu demență.

7. Amelioreaza o varietate de afecțiuni

Suplimentarea cu taurină poate fi benefică pentru persoanele cu anumite afecțiuni, inclusiv:

-          diabet

-          afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita

-          afecțiuni neurologice, precum bolile Alzheimer și Parkinson

-          hepatită

Taurina vă poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea mentală. Studiile au constatat că taurina a modulat sau a redus stresul, anxietatea și depresia la animale.

Tags: taurina |
Categories: Sport

Produse recomandate

Referinta: OstroVit-Taurine300g

Marca: OstroVit

OstroVit Supreme Pure Taurine (taurina pudra) - 300 grame

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii L-taurina: sustine metabolismul, imbunatateste performanta fizica, iti protejeaza sistemul musculo-scheletic, beneficii pentru ochi si urechi, iti protejeaza inima, incetineste imbatranirea creierului, amelioreaza o varietate de conditii.

Pret: Pret 27,90 lei Pret de baza 46,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: HS0129

Marca: HS Labs

HS Labs Taurina pudra 300 grame

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Taurina: sprijină echilibrul zaharului din sânge, susține tensiunea arterială sănătoasă, susține funcția hepatică sănătoasă, considerat un neurotransmițător și poate susține o dispoziție sănătoasă, sprijină funcția cardiovasculară sănătoasă, acționează ca un antioxidant, ajută la susținerea unui sistem nervos sănătos.

Pret: Pret 39,00 lei Pret de baza 61,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: PN7525

Marca: Pure Nutrition USA

Pure Nutrition USA CGT Blast – 300 grame (Creatina + Glutamina + Taurina)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii CGT Blast: cele mai populare ingrediente: creatina, glutamina si taurina, creatina creste rezistenta, energia si ajuta la o recuperare mai buna, L-Glutamina reprezinta un factor important in metabolismul proteinelor, reduce durerile musculare, ajuta la formarea si cresterea tesutului muscular. Taurina este o sursa importanta de energie.

Pret: Pret 53,00 lei Pret de baza 72,00 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Referinta: OstroVit-SupremeTaurine

Marca: OstroVit

OstroVit Supreme Capsules Taurine - Taurina 1500 mg 120 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Taurina: sprijină echilibrul zaharului din sânge, susține tensiunea arterială sănătoasă, susține funcția hepatică sănătoasă, considerat un neurotransmițător și poate susține o dispoziție sănătoasă, sprijină funcția cardiovasculară sănătoasă, acționează ca un antioxidant, ajută la susținerea unui sistem nervos sănătos.

Pret: Pret 35,00 lei Pret de baza 50,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri