Ulei de Oregano sălbatic- beneficii, administrare

Ulei de Oregano sălbatic- beneficii, administrare

15 Beneficii pentru sanatate oferite de uleiul esential de oregano

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de oregano sunt de mult cunoscute ca fiind antifungice, antivirale si antibacteriene. Este un super-aliment antibiotic natural, deoarece are aplicatii nu numai in lumea medicala, ci este utilizat si pe o scara larga in gatit. O gama variata de beneficii ale plantei de oregano au fost folosite din cele mai vechi timpuri de catre populatiile din intreaga lume pentru a diminua diferite probleme de sanatate. Multe culturi considera uleiul ca fiind un aducator de avere si noroc! Asadar, verificati si analizati uimitoarele beneficii ale uleiului de oregano si ce impact au acestea pentru sanatate si nu veti fi dezamagiti – este un ulei cu adevarat unic!

 

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de oregano provin din faptul ca acest ulei este incarcat cu minerale, inclusiv fier, calciu, zinc, cupru si mangan. In plus, uleiul din oregano este bogat in carvacrol si timol, iar ambii compusi naturali confera uleiului proprietatile sale medicinale. Carvacrol este compusul care confera oreganului gustul sau usor picant, incalzind limba cu aromatice intepatoare. De asemenea, se intampla sa fie destul de abil in uciderea agentilor patogeni. Acelasi lucru le ofera si timolul ce are si proprietati antibacteriene, iar combinatia dintre timol si carvacrol au ca scop inhibarea capacitatii bacteriilor nedorite de a descompune membranele celulare sanatoase. De asemenea, timolul are si proprietati antibacteriene, iar combinatia dintre timol si carvacrol au ca rol inhibarea capacitatii bacteriilor nedorite de a descompune membranele celulare sanatoase, reducand astfel raspandirea infectiilor prin organism.

 

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de oregano 

Uleiul de oregano poate fi utilizat atat pentru consum, cat si pentru piele. Avand in vedere proprietatile sale medicinale, beneficiile potentiale ale uleiului de oregano pentru sanatate sunt larg raspandite. Cu toate acestea, aici sunt enumerate cele mai importante si cunoscute aplicatii ale uleiului de oregano.

 

1) Ajuta la functionarea sistemului respirator

Se stie ca uleiul de oregano are proprietati expectorante - adica promoveaza eliminarea mucusului si flegmei din sistemul respirator. De asemenea, calmeaza gatul inflamat luptand cu multitudinea de bacterii care cauzeaza probleme respiratorii. Un studiu efectuat pe ulei de cimbru (o ruda apropiata de oregano) a aratat ca ingredientul activ carvacrol este eficient impotriva unei serii de bacterii, iar uleiul a avut chiar un impact asupra tulpinilor rezistente la penicilina.

2) Evitarea pneumoniei 

Uleiul de oregano are proprietati antibacteriene puternice, care pot ajuta la minimizarea bacteriilor care provoaca pneumonie. Cu toate acestea, concentratiile de carvacrol in organism care sunt necesare pentru ameliorarea infectiei in mod direct ar fi la niveluri considerate toxice. Un posibil efect secundar al consumului regulat de ulei de oregano este acela ca poate reduce capacitatea organismului de a absorbi fierul. Prin urmare, nu se recomanda ingestia de ulei de oregano la nivelurile ridicate necesare pentru reducerea completa a bacteriilor. In schimb, uleiul de oregano ar trebui utilizat ca medicament complementar alaturi de alte tratamente traditionale si homeopate. Pentru tratament, adaugati trei picaturi de ulei de oregano la un pahar de apa sau suc si beti o data pe zi pana cand simptomele dispar. Atentie: daca luati ulei de oregano in mod regulat, se recomanda sa luati suplimente de fier pentru a ajuta la gestionarea nivelului de fier.

 

3) Intareste digestia

 Uleiul de oregano beneficiaza de sistemul digestiv prin distrugerea bacteriilor intestinale patogene, lasand in acelasi timp flora intestinala naturala a organismului relativ nevatamata. La fel, uleiul de oregano distruge si H.pylori. De asemenea, poate ameliora constipatia si diareea, deoarece uleiul favorizeaza fluxul biliar, ajutand astfel la functionarea sanatoasa a tractului digestiv. Doua-trei picaturi de ulei de oregano sau o mana de frunze de oregano pot fi folosite pentru a prepara un ceai de plante racoritor pentru afectiuni digestive. De asemenea, il puteti adauga la mancare. Atentie: Desi uleiul de oregano functioneaza excelent pentru digestie, daca este consumat intr-o cantitate prea mare, poate incepe sa dauneze si bacteriilor intestinale bune. Prin urmare, se recomanda restrangerea tratamentului la cel mult doua saptamani si combinarea tratamentului cu suplimente de fier.

 

4) Amelioreaza problemele stomacului 

Proprietatile antimicrobiene si antibacteriene ale uleiului de oregano ajuta la diminuarea tulburarilor stomacale cauzate de factori precum infectia bacteriana si aportul de alimente toxice. Prezenta uleiului de oregano intr-o salata, de exemplu, sterilizeaza in mod eficient alimentele inainte de consum, minimizand otravirea alimentara inainte ca aceasta sa se intample. Adaugati 4 pana la 5 picaturi de ulei de oregano in ceai de plante pentru dureri de stomac si alte tulburari de stomac. Puteti bea ceaiul de doua ori pe zi in timpul disconfortului. Utilizati ulei de oregano in sos de salata pentru a reduce riscul de otravire alimentara.

 

5) Sporeste imunitatea 

Uleiul de oregano este un puternic agent imunitar. Sustine sanatatea ficatului si a colonului, stimuland astfel sistemul imunitar. Oregano stimuleaza apararea organismului si amelioreaza infectiile virale, inflamatia, raceala si febra.

 

6) Calmeaza problemele menstruale 

Crampele menstruale si sindromul premenstrual sunt frecvente la majoritatea femeilor. Uleiul de oregano vine in salvare prin ameliorarea menstruatiei dureroase, a crampelor menstruale si a ciclului menstrual neregulat.

Adaugati 2 pana la 3 picaturi de ulei de oregano in ceaiul de ghimbir pentru a ameliora durerile menstruale. Se amesteca 2 pana la 3 picaturi de ulei de oregano si o lingurita de ulei de cocos si se aplica pe abdomenul inferior si se maseaza pentru a diminua crampele menstruale.

 

7) Amelioreaza afectiunile pielii

 Oregano este utilizat cu succes in ameliorarea afectiunilor pielii, inclusiv eczeme si psoriazis. Proprietatile antiseptice ale oreganului ajuta la distrugerea bacteriilor, a ciupercilor si a iritatiilor si mentin pielea limpede. Aplicati ulei de oregano pe zona afectata de doua ori pe zi. Uleiul poate fi adaugat cu ulei de cocos si aplicat pe pielea afectata.

 

8) Minimizeaza riscul de afectiuni cardiace

 Fiind un puternic antioxidant, uleiul de oregano este eficient in promovarea sanatatii inimii. Ajuta la mentinerea nivelului tensiunii arteriale, reduce nivelul colesterolului si mentine inima sanatoasa. De asemenea, reduce riscul de accident vascular cerebral si atacuri de cord. Cu toate acestea, cei cu afectiuni cardiace ar trebui sa solicite sfatul expertilor inainte de a utiliza ulei de oregano. 

 

9) Ameliorarea artritei

 Uleiul de oregano a fost dovedit eficient pentru afectiunile artritice. Uleiul patrunde in piele si ajunge la articulatii si amelioreaza durerea. Proprietatile antiinflamatorii ale uleiului de oregano ajuta la ameliorarea starii artritice cauzate de infectie si, ca atare, uleiul poate imbunatati mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor. Adaugati o picatura de ulei de oregano la 5 picaturi de ulei de cocos. Se amesteca bine si se aplica pe articulatiile afectate.

 

10) Imbunatateste sanatatea oaselor 

Uleiul de oregano este bogat in calciu, mangan si fier, care sunt esentiale pentru sanatatea oaselor. Este, de asemenea, o sursa bogata de vitamina K. Un studiu realizat de cercetatorii elvetieni a aratat ca un ingredient activ din ulei (beta-cariofilina) a fost eficient in minimizarea degenerescentei osoase asociate osteoporozei.

 

11) Ajuta la pierderea in greutate 

Din nou, este carvacrolul, ingredientul activ din uleiul de oregano, care ajuta la verificarea cresterii in greutate nejustificate. Carvacrolul din uleiul de oregano contribuie la cresterea ratei metabolice, diminuand astfel cresterea in greutate.

 

12) Promoveaza sanatatea ficatului

 Uleiul de oregano este un remediu excelent pentru ameliorarea afectiunilor hepatice. Studiile au aratat ca oregano este eficient in promovarea sanatatii ficatului si a colonului. Pentru cei cu probleme hepatice, administrarea a zece picaturi de ulei de oregano in fiecare zi va va ajuta foarte mult. Pentru a completa efectele uleiului de oregano, aveti o dieta echilibrata, bogata in nutrienti si vitamine.

 

13) Ajuta la ameliorarea infectiilor tractului urinar

 Proprietatile antimicrobiene puternice ale uleiului de oregano verifica cresterea bacteriilor E.coli, care este unul dintre cele mai frecvente motive pentru infectia tractului urinar.

 

14) Ajuta la ameliorarea depresiei

 Studiile efectuate pe carvacrol au aratat ca ingestia compusului poate ajuta la depresie. Nu numai ca s-au observat efectele antidepresive ale carvacrolului, dar s-a stabilit o legatura intre carvacrol si influenta acestuia asupra transmiterii nervilor dopaminergici. (12) Dopamina este o substanta chimica din creier care are legatura cu starea de spirit, impulsul si motivatia. Persoanele care sufera de depresie prezinta de obicei niveluri reduse. Consumul de ulei de oregano poate atenua problemele asociate cu niveluri scazute de dopamina si poate ajuta la lupta impotriva depresiei.

 

Cum administram uleiul de oregano salbatic

Pe langa metoda inhalatiei, uleiul de oregano salbatic poate fi utilizat extern si prin aplicarea unei cantitati mici direct pe zona afectata, urmata de masarea usoara pana intra in piele.

Intern, uleiul se administreaza intr-o doza de 5 picaturi de 3 ori pe zi, diluate in apa, suc sau o lingurita de miere, sau urmand intocmai indicatiile unui specialist (in functie de afectiunea ce se doreste a fi ameliorata).

Oregano salbatic inseamna in limba greaca “bucuria muntilor” iar gratie beneficiilor pe care le ofera, uleiul extras din aceasta planta este o adevarata bucurie pentru sanatate.

 

Recomandari

• Cumparati ulei de oregano dintr-o sursa fiabila, deoarece uleiul de calitate inferioara poate contine toxine. 

• Verificati daca exista reactii alergice, daca exista, inainte de a continua cu utilizarea uleiului. 

• Folositi numai ulei de oregano diluat. 

 

Uleiul de oregano nu trebuie consumat de:

• Femeile gravide deoarece pot stimula fluxul de sange catre uter, slabind mucoasa uterului. 

• Femeile care alapteaza ar trebui, de asemenea, sa se abtina de la utilizarea uleiului. 

• Nu consumati ulei de oregano mai mult de doua saptamani. Daca starea de sanatate necesita utilizarea regulata, intrerupeti utilizarea timp de doua saptamani si reporniti utilizarea.

 

Efecte secundare si riscuri

Spre deosebire de planta cu care gatesti, uleiul de oregano preparat comercial este foarte concentrat. Este usor sa luati prea mult sau sa il folositi prea mult timp. Cand este utilizat conform instructiunilor, uleiul de oregano ar trebui sa fie sigur. In doze prea mari, poate avea efecte daunatoare.

Acest lucru se poate datora partial timolului, unul dintre fenolii pe care ii contine. In doze mari, timolul este un iritant usor care ar putea afecta pielea sau organele interne. Poate cauza:

  • greata

  • varsaturi

  • stres gastric

  • hiperactivitate centrala (vorbire necorespunzatoare)

Timolul poate fi, de asemenea, iritant sau coroziv pentru piele si ochi. Uleiul de oregano nu trebuie aplicat niciodata pe pielea sparta sau utilizat pe sau langa ochi.

Uleiul de oregano poate provoca o reactie alergica la unele persoane. Daca sunteti alergic la oregano sau la alte plante din Lamiaceae familia, cum ar fi menta, salvie, busuioc si lavanda, nu folosesc ulei de oregano.

Cand este utilizat local, uleiul esential de oregano diluat poate provoca eruptii pe piele, chiar si la persoanele care nu sunt alergice la acesta. Este important sa consultati medicul inainte de a utiliza ulei de oregano si sa urmati exact instructiunile ambalajului, indiferent daca utilizati capsule sau ulei esential.

Nu au fost efectuate cercetari medicale privind siguranta uleiului de oregano pentru copii sau pentru femeile insarcinate sau care alapteaza. Aceste populatii nu ar trebui sa utilizeze ulei de oregano. Desi datele lipsesc, exista unele ingrijorari cu privire la faptul ca uleiul de oregano poate provoca contractii uterine sau avort spontan.

Produse recomandate

Referinta: NOW-Oregano30ml

Marca: Now Food

Now Foods Ulei de Oregano esential - 30 ml, imunitate, antiseptic, detoxifiant

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Ulei de Oregano esential: Uleiul de Oregano este un extract din planta Oregano, cunoscuta si ca Origanum Vulgare. Aceasta planta este un membru al familiei de plante Labiatae. Uleiul din Oregano este un purificator foarte puternic care ofera multe beneficii pentru sanatate.

Pret: Pret 85,00 lei Pret de baza 95,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Vegavero-Oregano90caps

Marca: Vegavero

Vegavero Oregano Oil Organic (Ulei de Oregano Bio) - 90 Capsule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Ulei de Oregano - ajuta la functionarea sistemului respirator, poate minimiza pneumonia, intareste digestia, amelioreaza problemele stomacului, sporeste imunitatea, calmeaza problemele menstruale, minimizeaza riscul de afectiuni cardiace, imbunatateste sanatatea oaselor.

Pret: Pret 129,00 lei Pret de baza 147,00 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri