Usturoi- ce este, beneficii, efecte secundare, dozare

Usturoi- ce este, beneficii, efecte secundare, dozare

„Usturoiul apartine familiei allium”, explica Sudha Raj, PhD, RDN, profesor la Colegiul Falk de Sport si Dinamica Umana din Syracuse, New York. Allium se refera la o clasa de plante care contine si ceapa, ceapa, praz si esalota. „Contine substante fitochimice precum alicina si compusi organosulfurati”, adauga dr. Raj. Aceste substante fitochimice (sau compusi ai plantelor) sunt responsabile pentru proprietatile sanatoase pentru inima, de sustinere a sistemului imunitar, antiinflamatorii si nutritive ale plantei.

 

1. Usturoiul poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale

Cateva cuisoare pe zi pot ajuta la indepartarea vizitei la cardiolog. „Usturoiul stimuleaza sinteza oxidului nitric, care dilata vasele de sange si inhiba activitatea ACE (enzima de conversie a angiotensinei),” spune Raj. (Inhibitorii ECA ajuta la relaxarea vaselor de sange.) Acest lucru ar putea sustine fluxul sanguin si presiunea sanatoasa.

 

2. Usturoiul poate ajuta la calmarea inflamatiei

Oamenii de stiinta cred ca inflamatia cronica este un motor din spatele bolilor cronice, inclusiv bolile de inima, diabetul si artrita, potrivit Harvard Health Publishing. Usturoiul, pe de alta parte, ajuta la inhibarea activitatii anumitor proteine ​​inflamatorii, spune Raj. Intr-un studiu randomizat, controlat, dublu-orb pe 70 de femei cu boala inflamatorie autoimuna artrita reumatoida, grupul care a luat 1.000 de miligrame de suplimente de usturoi pe zi timp de opt saptamani a avut markeri inflamatori mai mici, mai putine dureri si oboseala si mai putine articulatii sensibile in comparatie. cu un grup placebo. Cercetatorii si-au publicat concluziile in noiembrie 2020 in Phytotherapy Research.

 

3. Usturoiul poate ajuta la scaderea colesterolului

Un alt avantaj potential al usturoiului pentru inima: imbunatatirea nivelului de colesterol. Cum? Usturoiul „poate ajuta la scaderea productiei de colesterol de catre ficat”, spune Bazilian.

Desi sunt necesare mai multe cercetari pentru a determina relatia dintre consumul de usturoi si nivelul colesterolului, o meta-analiza si o revizuire a studiilor care a fost publicata in mai 2018 in Medicine a concluzionat ca administrarea de suplimente de usturoi a fost eficienta in scaderea atat a colesterolului total, cat si a nivelului ridicat de colesterol LDL. care sunt doi factori de risc pentru boli de inima.

 

4. Usturoiul poate sustine functia imunitara

Avand in vedere pofta noastra colectiva de a invata despre ingrijirea sistemului nostru imunitar, iata un motiv pentru a adauga usturoi la cina dvs. de diseara. Desi nu exista suficiente dovezi care sa sugereze ca usturoiul va ameliora raceala comuna, de exemplu, poate juca un rol in mecanismele de aparare ale corpului in cateva moduri.

In primul rand, alicina (una dintre substantele chimice din plante pe care Raj le evidentiaza) din usturoi ofera proprietati antibacteriene, spune Bazilian. Oamenii de stiinta cred, de asemenea, ca usturoiul are proprietati antivirale care pot functiona in doua moduri, spune ea: prin blocarea patrunderii virusilor in celule si prin intarirea raspunsului imunitar, astfel incat sa poata lupta eficient impotriva potentialilor invadatori. Aceste lucruri pot ajuta la sustinerea unui sistem imunitar sanatos in general.

 

5 Usturoiul poate reduce coagularea sangelui

Inca un avantaj al usturoiului pentru sanatatea inimii tale: „S-a demonstrat ca compusii din usturoi (si ceapa) scad „lipiciunea” trombocitelor si au proprietati anti-coagulare”, spune Bazilian. Aceste lucruri pot ajuta la protejarea impotriva aterosclerozei, un proces in care acumularea placii duce la intarirea si ingustarea arterelor. Conform Institutului National al Inimii, Sangelui si Plamanilor, ateroscleroza creste riscul de aparitie a cheagurilor de sange care pot provoca atacuri de cord si accident vascular cerebral. Desigur, consumul de usturoi nu ar trebui sa fie singura masura preventiva pe care o luati pentru a va proteja arterele. Institutul National al Inimii, Sangelui si Plamanilor recomanda sa urmati un plan alimentar sanatos pentru inima, sa faceti multa miscare, sa va gestionati greutatea si sa evitati sau sa renuntati la fumat.

 

6. Usturoiul ofera o multime de antioxidanti

Nutrientii si compusii vegetali ai usturoiului ii confera „proprietati antioxidante puternice”, conform unei recenzii publicate in iulie 2020 in Antioxidants. Nu numai ca antioxidantii beneficiaza vasele de sange si reduc inflamatia, dar ei pot absorbi radicalii liberi daunatori.

 

7. Usturoiul face ca alte alimente sanatoase sa aiba un gust grozav

Bazilian clasifica usturoiul in aceeasi categorie de alimente ca ceapa, ierburile si condimentele, adaugand ca „usturoiul aduce o aroma grozava alimentelor, asa ca ne ajuta sa mancam mai multe dintre alimentele pe care ar trebui sa le consumam mai mult, cum ar fi legumele, cereale integrale, proteine ​​slabe si fasole”.

Adaugarea de aroma prin usturoi va poate ajuta, de asemenea, sa reduceti nevoia de sare in exces pe alimente - si pentru doar 4 calorii per catel, potrivit Departamentului Agriculturii din SUA.

Si, in sfarsit, nu neglijati rolul pe care gustul il joaca in dieta dvs. generala: „Cand ne place mancarea pe care o mancam si invatam sa ne ascultam indicii de satietate, poate fi si mai satisfacator”, spune Bazilian. Cu atat mai mult motiv pentru a adauga niste usturoi la urmatoarea masa!

 

Efecte secundare

Cand este luat pe cale orala: usturoiul este probabil sigur pentru majoritatea oamenilor. Usturoiul a fost folosit in siguranta timp de pana la 7 ani. Poate provoca reactii adverse, cum ar fi respiratie urat mirositoare, arsuri la stomac, gaze si diaree. Aceste efecte secundare sunt adesea mai grave cu usturoiul crud. De asemenea, usturoiul poate creste riscul de sangerare si poate provoca reactii alergice la unele persoane.

Cand sunt aplicate pe piele: Produsele cu usturoi sunt posibil sigure. Gelurile, pastele si apele de gura care contin usturoi au fost folosite timp de pana la 3 luni. Dar usturoiul poate provoca leziuni ale pielii asemanatoare cu o arsura. Usturoiul CRU este posibil nesigur atunci cand este aplicat pe piele. Poate provoca iritatii severe ale pielii.

 

Precautii

Sarcina si alaptarea: usturoiul este probabil sa fie luat pe cale orala in cantitatile care se gasesc in mod normal in alimente. Usturoiul este posibil nesigur atunci cand este utilizat in cantitati medicinale in timpul sarcinii si in timpul alaptarii. Nu exista suficiente informatii fiabile despre siguranta aplicarii usturoiului pe piele daca sunteti insarcinata sau alaptati. Ramaneti in siguranta si evitati utilizarea.

Copii: usturoiul este posibil sigur atunci cand este luat de copii in doze de pana la 300 mg de trei ori pe zi timp de pana la 8 saptamani. Nu exista suficiente informatii fiabile pentru a sti daca usturoiul este sigur atunci cand este utilizat in doze mai mari sau pentru mai mult de 8 saptamani. Este posibil nesigur sa aplicati usturoi crud pe piele. Ar putea arde pielea.

Tulburari de sangerare: usturoiul, in special usturoiul proaspat, poate creste riscul de sangerare.

Chirurgie: usturoiul poate prelungi sangerarea si poate interfera cu tensiunea arteriala. De asemenea, usturoiul poate scadea nivelul zaharului din sange. Nu mai luati usturoi cu cel putin doua saptamani inainte de o interventie chirurgicala programata.

 

Dozare

Usturoiul a fost folosit cel mai adesea de catre adulti in doze de 2400 mg pe cale orala zilnic timp de 12 luni. Extractele de usturoi sunt de obicei standardizate dupa cantitatea de alicina pe care o contin. Aceasta variaza de obicei de la 1,1% la 1,3%. Este o idee buna sa cautati suplimente care sunt acoperite (acoperire enterica), astfel incat acestea sa se dizolve in intestin si nu in stomac. Usturoiul este folosit si in creme, geluri, paste si apa de gura. Discutati cu un furnizor de asistenta medicala pentru a afla ce doza ar putea fi cea mai buna pentru o anumita afectiune.

Produse recomandate

Referinta: Swanson-Usturoi250gelule

Marca: Swanson

Garlic Oil - Ulei Usturoi Concentrat 500 mg 250 Capsule, Swanson

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Garlic Oil - Ulei Usturoi Concentrat Beneficii: poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, poate ajuta la calmarea inflamatiei, poate ajuta la scaderea colesterolului, poate sustine functia imunitara, poate reduce coagularea sangelui, ofera o multime de antioxidanti, face ca alte alimente sanatoase sa aiba un gust grozav.

Pret: Pret 48,00 lei Pret de baza 60,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: NowFood-Usturoi100gel

Marca: Now Food

Now Foods Ulei de usturoi (Garlic oil) 1500 mg 100 Capsule (Regleaza tensiunea, scade colesterolul)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficiile uleiului de usturoi: poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, poate ajuta la calmarea inflamatiei, poate ajuta la scaderea colesterolului, poate sustine functia imunitara, poate reduce coagularea sangelui, ofera o multime de antioxidanti, face ca alte alimente sanatoase sa aiba un gust grozav.

Pret: Pret 39,00 lei Pret de baza 50,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: PuritansPride-Usturoi1000mg

Marca: Puritan's Pride

Usturoi fara miros - 1000mg - 100 Capsule, Puritan's Pride

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Usturoi fara miros beneficii: poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, poate ajuta la calmarea inflamatiei, poate ajuta la scaderea colesterolului, poate sustine functia imunitara, poate reduce coagularea sangelui, ofera o multime de antioxidanti, face ca alte alimente sanatoase sa aiba un gust grozav.

Pret: Pret 49,90 lei Pret de baza 69,90 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Referinta: OstroVit-Garlic90

Marca: OstroVit

OstroVit Garlic, Ulei de usturoi, 90 Capsule (Protectie cardiovasculara naturala)

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii OstroVit Garlic: Usturoiul OstroVit este un supliment alimentar in capsule care contin ulei neparfumat din bulbi de usturoi proaspeti. Suplimentul poate influenta in mod favorabil sanatatea sistemului cardiovascular, capacitatea fizica si sexuala, functiile cognitive, precum si rezistenta generala la diferite tipuri de infectii.

Pret: Pret 23,90 lei Pret de baza 38,90 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri