Vitamina D, surse, deficit, beneficii, sanatate pentru piele, par si unghii

Vitamina D, surse, deficit, beneficii, sanatate pentru piele, par si unghii

Vitamina D face parte din grupul de grasimilor solubile care ajuta la absorbtia de calciu si fosfat de catre intestin. Spre deosebire de alte vitamine, nu trebuie sa luam vitamina D din alimente. Principala sursa de vitamina D este realizata de corpul nostru cu ajutorul luminii solare. Corpul nostru poate sintetiza vitamina D cu o expunere adecvata la soare. Oamenii care sunt expusi la cantitati normale de lumina solara nu au nevoie de suplimente de vitamina D, deoarece lumina solara promoveaza suficienta sintezei vitaminei D in organism.

 

Exista 5 forme de vitamina D si colectiv, acestea sunt cunoscute ca si calciferol.

-Vitamina D1 este un compus molecular de ergocalciferol cu ​​lumisterol.

-Vitamina D2 este fabricata din ergosterol. Este produsa in nevertebrate, ciuperci si plante ca raspuns la lumina soarelui. Oamenii si alte vertebrate nu produc vitamina D2.

-Vitamina D3 se face in piele atunci cand 7 dehyrocholestrolul reactioneaza cu lumina ultravioleta. Un om necesita o expunere la soare de 10 pana la 15 minute cel putin de doua ori pe saptamana pe fata, pe brate si pe spate fara protectie la soare, cu un indice UV mai mare de 3 ori pentru cantitati adecvate de sinteza a vitaminei D3.

-Vitamina D4 este dihidroegocalciferol.

-Vitamina D5 este alcatuita din 7 dehidositosterol.

Din toate acestea, vitaminele D2 si D3 sunt cele mai importante. Desi vitamina D este numita in mod obisnuit o vitamina, nu este in mod esential o vitamina alimentara, deoarece poate fi sintetizata in cantitati adecvate de majoritatea mamiferelor, cu exceptia cainilor si a pisicilor. Un compus organic poate fi numit numai vitamina daca nu poate fi sintetizat in proportii suficiente si trebuie obtinut din dieta. Inainte de a intra in beneficiile vitaminei D, examinati cele mai bune surse si simptomele de deficienta.

 

Surse de vitamina D:

Exista 3 moduri de a obtine vitamina D: alimente, lumina soarelui si suplimente. Daca nu primiti suficienta lumina solara sau nu petreceti suficient timp in aer liber, trebuie sa luati suplimente pentru a acoperi lipsa vitaminei D. Alimentele care contin vitamina D3 sunt:

Somon: 230 UI (UI = unitate internationala = 0,025 mg)

Ton: 200 UI

Lapte de soia: 100 IU

Suc de portocale: 100 IU

Lapte cu continut scazut de grasimi: 98 UI

Cereale: 40 UI

Oua: 25 UI

Branza elvetiana: 12 UI

Doza recomandata: Persoanele cu varsta sub 70 de ani trebuie sa consume 600 IU de vitamina pe zi, iar persoanele de peste 70 de ani trebuie sa aiba 800 UI de vitamina D pe zi.

 

Simptomele deficitului de vitamina D:

Lipsa vitamina D3 simptome

Simptomele de deficit de vitamina D sunt adesea vagi si nespecifice si sunt adesea ratate. Multi oameni nu au simptome ca atare, doar oboseala si dureri generale. Aceasta deficienta este totusi la fel de perturbatoare pentru organism ca oricare alte functii de deficit de vitamine. Deficienta este adesea realizata in cazuri severe, cu unele deformari osoase.

Simptome deficit vitamina D3 la copii:

Bebelusii cu deficienta severa de vitamina pot avea crampe musculare, dificultati de convulsii si de respiratie. Aceasta problema se datoreaza in principal nivelurilor scazute de calciu.

Copiii cu deficienta severa pot avea oase moi si craniu. "Picioare curbate, este adesea un simptom al deficientei vitaminei D". De asemenea, copiii se pot plange de dureri osoase si de slabiciune musculara. Aceasta conditie este cunoscuta drept rahitism.

Copii cu deficit de vitamina D au adesea o crestere redusa. Inaltimea este de obicei afectata mai mult decat greutatea. Copiii afectati se confrunta, de asemenea, cu dificultati la mers.

Copiii cu deficienta de vitamina D pot avea dinti tarziu, deoarece dezvoltarea dintilor din lapte este afectata.

 

Iritabilitatea se datoreaza adesea deficientei vitaminei D.

Ele sunt, de asemenea, predispuse la probleme respiratorii si la infectii. Respiratia poate fi afectata din cauza muschilor toracici slabi. Cand rahitismul devine foarte sever, poate provoca scaderea calciului in sange. Deficitul de vitamina D provoaca, de asemenea, cardiomiopatie, slabiciune a muschiului cardiac.

 

Simptome deficit vitamina D3 la adulti:

In caz de deficienta severa, ar putea exista, de asemenea, dureri severe si de asemenea, slabiciune. Slabiciunea musculara poate provoca dificultati la urcarea pe scari sau la ridicarea de la podea sau la un scaun slab. Oasele se pot simti dureroase pana la o presiune moderata. Oamenii au o fractura la os care provoaca sensibilitate si durere. Durerea osoasa apare si in partea inferioara a spatelui, soldurile, pelvisul, coapsele si picioarele.

 

Cauzele de deficit ale vitaminei D:

 

- Expunerea limitata la lumina soarelui este unul dintre principalele si cele mai frecvente cauze ale deficientei vitaminei D. Corpul nostru produce vitamina D numai daca este expus la lumina soarelui. Starea se agravea cel mai mult daca nu iesiti deloc din casa.

- Melanina pigmentara reduce capacitatea pielii de a absorbi vitamina D. Astfel, persoanele cu pielea mai inchisa sunt expuse riscului de deficienta a vitaminei D, in special persoanele in varsta cu piele mai inchisa.

- Deficitul de vitamina D apare si in cazul in care rinichii nu reusesc sa transforme vitamina D in forma sa activa, ca atunci cand oamenii imbatranesc, rinichii lor sunt mai putin capabili sa transforme vitamina D in forma sa activa.

- Obezitatea afecteaza de asemenea absorbtia vitaminei D. Vitamina D este extrasa din sange de celulele grase, modificand eliberarea in circulatie. Persoanele cu o greutate de indice de masa de peste 30 sau mai mare au adesea nivel scazut de vitamina D.

 

- Anumite probleme medicale impiedica absorbtia vitaminei D. Cum ar fi boala Crohn, fibroza chistica si boala celiaca pot afecta capacitatea intestinului de a absorbi vitamina din alimentele pe care le consumam.

- Vitamina D joaca un rol semnificativ in multe dintre functiile corpului major si in absenta unor cantitati corecte poate duce la ceea ce ne referim la bolile cu deficit de vitamina D. Probabilitatea de a identifica si de a continua tratamentul cu deficit de vitamina D este foarte scazuta, motiv pentru care, in acest caz, prevenirea este mai buna decat vindecarea.

 

16 beneficii ale Vitaminei D

Vitamina D are multe beneficii pentru piele, par si sanatatea generala. Beneficiile vitaminei D includ urmatoarele:

Beneficii pentru sanatate ale vitaminei D:

Iata cateva dintre beneficiile administrarii de Vitamina D.

1. Ajuta intestinul sa absoarba substante nutritive, calciu si fosfor. Aceasta asigura oase puternice si un sistem imunitar sanatos.

2. Vitamina D amelioreaza osteomalacia, care provoaca slabiciune a sistemului muscular si oase fragile. Acesta este predominant in randul adultilor cu deficit de vitamina D.

3. Vitamina D asigura echilibrul calciului in organism si reduce artrita.

4. Vitamina D regleaza tensiunea arteriala si reduce stresul si tensiunea. De asemenea, amelioreaza durerile corporale si durerile prin reducerea spasmelor musculare. De asemenea, reduce infectia respiratorie.

5. Vitamina D ajuta de asemenea la diferentierea celulelor, ajuta la secretia de insulina si ajuta la ameliorarea depresiei.

6. Vitamina D este recomandata in ameliorarea mai multor boli. Poate minimiza preeclampsia prin imbunatatirea functiilor renale.

 

7. Vitamina D optimizeaza capacitatea corpului nostru de a absorbi alte substante nutritive importante din pierderea in greutate, in special de calciu. Daca organismul nostru nu are calciu, poate duce la o crestere de pana la 5 ori a sintezei acizilor grasi, o enzima care converteste calorii in grasimi. Prin alimentarea organismului cu nutrienti bogati in vitamina D, puteti pierde in greutate pana la 60%.

8. Este o modalitate importanta de a arma sistemul imunitar impotriva tulburarilor precum rareala si gripa.

9. Vitamina D imbunatateste si vederea copiilor. Cateva ore zilnic in aer liber le va ajuta sa creasca in mod corespunzator functiile oculare si va ameliora miopia.

10. De asemenea, reduce riscul de aparitie a sclerozei. Scleroza multipla este mult mai putin frecventa in apropierea tropicelor, unde exista o lumina puternica a soarelui.

11. Vitamina D mentine creierul activ chiar si in etapele ulterioare ale vietii. De asemenea, ajuta la mentinerea greutatii corporale.

12. Reduce severitatea si frecventa simptomelor de astm

13. O forma de vitamina D asigura protectie impotriva daunelor datorita nivelurilor scazute de radiatii.

14. Dozele mari de vitamina D ajuta oamenii sa se recupereze de la tuberculoza cat mai repede posibil.

15. Vitamina D ajuta, de asemenea, la imbunatatirea claritatii mentale. Persoanele care au alimente cu continut ridicat de vitamina D au capacitati superioare de memorie si de procesare a informatiilor decat cele cu nivel redus de Vitamina de la soare. Nivelul scazut al vitaminei D poate creste riscul atacurilor de inima si moartea precoce.

Produse recomandate

Referinta: Evolite-VitaminaD3

Marca:

Evolite Vitamina D3 2000 UI 120 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Vitamina D3: ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, suport pentru sistemul imunitar, imbunatateste absorbtia calciului, sprijina functia cardiovasculara, imbunatateste calitatea somnului, reduce depresia, ajuta in caz de osteoporoza si fracturi osoase, benefica in scleroza multipla.

Pret: Pret 39,00 lei Pret de baza 68,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: MAXLife-VITAMINA-C-PUDRA

Marca: MAXLife

MAXLife VITAMINA C PUDRA cu Bioflavonoide 240 grame

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii VITAMINA C cu Bioflavonoide: are importante proprietati antioxidante, creste imunitatea, ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular si circulator, sustine productia de colagen si regenerarea pielii, reduce efectele nocive ale stresului, promoveaza buna dispozitie, protejeaza celulele, ajuta la detoxifierea organismului, amelioreaza...

Pret: Pret 55,00 lei Pret de baza 65,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: 7Nutrition-VitaminaD3

Marca: 7 NUTRITION

7 Nutrition Vitamina D3 2000 - 120 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Vitamina D3: ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, suport pentru sistemul imunitar, imbunatateste absorbtia calciului, sprijina functia cardiovasculara, imbunatateste calitatea somnului, reduce depresia, ajuta in caz de osteoporoza si fracturi osoase, benefica in scleroza multipla.

Pret: Pret 32,90 lei Pret de baza 52,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-VitaminaD3+K2

Marca: OstroVit

OstroVit Vitamina D3 + K2 90 Tablete

0 1 2 3 4 1 Pareri 

BENEFICII VITAMINA D3 + K2: creste mineralizarea oaselor și a dinților, ajută la absorbția si utilizarea corectă a calciului și fosforului, ajută la buna funcționare a mușchilor, ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, pentru creșterea nivelului fiziologic de tes-tosteron.

Pret: Pret 25,99 lei Pret de baza 47,99 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: RawPowders-VitaminaD3K2

Marca: Raw Powders

Raw Powders Vitamina D3 + Vitamina K2 90 Tablete

0 1 2 3 4 2 Pareri 

BENEFICII VITAMINA D3 + K2: creste mineralizarea oaselor și a dinților, ajută la absorbția si utilizarea corectă a calciului și fosforului, ajută la buna funcționare a mușchilor, ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, pentru creșterea nivelului fiziologic de tes-tosteron.

Pret: Pret 59,00 lei Pret de baza 69,00 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Referinta: PuritansPride-VitaminaD3-5000

Marca: Puritan's Pride

Vitamina D3 125mcg 5000 IU 100 Capsule moi, Puritan's Pride

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Obtinerea la maximum a vietii in fiecare zi este ceea ce ne inspira sa livram produse remarcabile care va ajuta sa va atingeti obiectivele de sanatate si bunastare. Ne mandrim cu producerea de vitamine, minerale si suplimente pe baza de plante care completeaza stilul tau de viata sanatos, plus ca oferim uleiuri esentiale, alimente nutritive si multe...

Pret: Pret 45,90 lei Pret de baza 70,90 lei
Vezi produs
In stoc

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri