7 alimente afrodisiace care iti cresc libidoul

7 alimente afrodisiace care iti cresc libidoul

1. Maca

Maca este o leguma radacina dulce cu mai multe beneficii pentru sanatate. In America de Sud, oamenii il folosesc de obicei pentru a creste fertilitatea, iar porecla sa este „Viagra peruana”. Creste in principal in muntii din centrul Peru si este inrudit cu legumele crucifere, inclusiv broccoli, conopida, varza si varza. Studiile pe animale au descoperit cresteri ale libidoului si ale functiei erectile la rozatoare dupa consumul de maca. Alte patru studii sugereaza ca poate creste libidoul si la oameni.

Un mic studiu a indicat ca maca poate ajuta la reducerea pierderii libidoului care apare de obicei ca efect secundar al anumitor medicamente antidepresive. Cele mai multe studii au furnizat 1,5-3,5 grame de maca pe zi timp de 2-12 saptamani. In general, participantii au tolerat bine aceste aporturi si au experimentat putine efecte secundare. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a determina dozele sigure si efectele pe termen lung.

 

2. Tribulus

Tribulus terrestris, cunoscut si sub numele de bindii, este o planta anuala care creste in climat uscat. Producatorii de suplimente sustin adesea ca poate creste libidoul. Studiile au sugerat ca poate creste nivelul de tes-tosteron la unele animale, dar stiinta nu a demonstrat ca poate creste nivelul de tes-tosteron sau fertilitatea la oameni. Dovezi limitate sugereaza ca poate ajuta la stimularea functiei sexuale si a dorintei la barbati si femei.

 

3. Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un supliment pe baza de plante derivat din una dintre cele mai vechi specii de copaci - arborele Ginkgo biloba. Medicina traditionala chineza il foloseste pentru a ameliora multe afectiuni, inclusiv depresia si functia sexuala deficitara. Se spune ca ginkgo biloba actioneaza ca un afrodisiac, ajutand la relaxarea vaselor de sange si la cresterea fluxului sanguin. Cu toate acestea, studiile au produs rezultate mixte.

In 1998, de exemplu, un mic studiu a raportat ca ginkgo biloba a redus pierderea libidoului cauzata de utilizarea antidepresivelor la aproximativ 84% dintre participanti.

Atat barbatii, cat si femeile, au spus ca au avut o dorinta crescuta, entuziasm si capacitatea de a avea orgasm dupa ce au consumat zilnic 60-240 mg de supliment, desi efectele pareau mai puternice la femeile participante. Cu toate acestea, acesta a fost un studiu de calitate scazuta, iar concluziile sale pot sa nu fie de incredere.

Un studiu de urmarire mai riguros a fost publicat in 2004. Acest studiu nu a gasit imbunatatiri la un grup similar de participanti care au luat ginkgo biloba. Ginkgo biloba este in general bine tolerat, dar poate actiona ca un diluant al sangelui. Astfel, daca luati medicamente pentru subtierea sangelui, asigurati-va ca va consultati cu furnizorul de asistenta medicala inainte de a lua ginkgo biloba.

 

4. Ginseng rosu

Ginseng este o alta planta populara in medicina chineza. Un anumit tip - ginsengul rosu - este folosit in mod obisnuit pentru a ameliora o varietate de afectiuni la barbati si femei, inclusiv libidoul scazut si functia sexuala. Mai multe studii au observat ca ginseng rosu este mai eficient decat un placebo in imbunatatirea functiei erectile.

De asemenea, un mic studiu a constatat ca ginsengul rosu poate imbunatati excitatia sexuala in timpul menopauzei. Cu toate acestea, aceste rezultate nu sunt universale, iar unii experti pun la indoiala puterea acestor studii. Ei avertizeaza ca este nevoie de mai multe cercetari inainte de a trage concluzii puternice. Cele mai multe studii au indicat participantilor sa ia 1,8-3 grame de ginseng rosu pe zi, timp de 4-12 saptamani. In unele cazuri, ginsengul poate provoca, de asemenea, dureri de cap, constipatie sau tulburari de stomac minore.

 

5. Schinduf

Schinduful este o planta anuala cultivata in intreaga lume. Semintele sale sunt cel mai frecvent utilizate in mancarurile din Asia de Sud, dar sunt si populare in medicina ayurvedica ca tratament antiinflamator si de stimulare a libidoului. Si poate ca acest lucru este pentru un motiv intemeiat - aceasta planta pare sa contina compusi pe care organismul ii poate folosi pentru a produce hormoni sexuali, cum ar fi estrogenul si tes-tosteronul. Intr-un studiu mic, barbatii care au luat 600 mg de extract de schinduf pe zi timp de 6 saptamani au raportat ca au experimentat o excitare sexuala crescuta si mai multe orgasme.

Cu toate acestea, acest supliment continea si 17 mg magneziu, 15 mg zinc si 5 mg piridoxina, care ar fi putut contribui la rezultate. Zincul este un nutrient care joaca un rol cheie in fertilitatea masculina. In mod similar, un mic studiu a investigat efectele unei doze zilnice de 600 mg extract de schinduf la femeile care au raportat ca au un apetit sexual scazut.

Rezultatele studiului au aratat o crestere semnificativa a dorintei sexuale si a excitarii la grupul cu schinduf pana la sfarsitul studiului de 8 saptamani, comparativ cu grupul placebo. Schinduful este, in general, bine tolerat, dar poate interactiona cu medicamentele de subtiere a sangelui si poate provoca tulburari de stomac minore

 

6. Fistic

Oamenii mananca fistic din anul 6.000 i.Hr. Au valoare nutritiva si sunt bogate in proteine, fibre si grasimi sanatoase. Fisticul poate avea o varietate de beneficii pentru sanatate, inclusiv ajutand la scaderea tensiunii arteriale, la gestionarea greutatii si la reducerea riscului de boli de inima. De asemenea, pot ajuta la reducerea simptomelor disfunctiei erectile.

Intr-un studiu mic, barbatii care au consumat 3,5 uncii (100 de grame) de nuci fistic pe zi timp de 3 saptamani au experimentat un flux sanguin crescut la penis si erectii mai ferme. Expertii au sugerat ca aceste efecte se pot datora capacitatii fisticului de a imbunatati colesterolul din sange si de a stimula un flux mai bun de sange in tot organismul. Cu toate acestea, acest studiu nu a folosit un grup placebo, ceea ce face dificila interpretarea rezultatelor. Sunt necesare mai multe studii inainte de a se putea face concluzii puternice.

 

7. Sofran

Sofranul este un condiment derivat din floarea Crocus sativus. Este originar din Asia de Sud-Vest si unul dintre cele mai scumpe condimente in functie de greutate. Acest condiment este adesea folosit ca un remediu alternativ pentru a ajuta la diminuarea depresiei, a reduce stresul si a imbunatati starea de spirit. In plus, sofranul este popular si pentru potentialele sale proprietati afrodisiace, in special la persoanele care iau antidepresive.

Un studiu a observat ca un grup de barbati care au luat 30 mg de sofran pe zi timp de 4 saptamani au inregistrat imbunatatiri mai mari ale functiei erectile decat barbatii carora li sa administrat placebo.

Un studiu de urmarire la femei a raportat ca cei din grupul cu sofran au experimentat niveluri mai ridicate de excitare si lubrifiere crescuta, comparativ cu cei din grupul placebo. Cu toate acestea, studiile asupra proprietatilor afrodisiace ale sofranului la persoanele fara depresie ofera rezultate inconsistente.

 

Alimente afrodisiace binecunoscute care nu sunt sustinute de dovezi stiintifice puternice Se spune ca mai multe alte alimente au proprietati afrodisiace, dar exista foarte putine dovezi stiintifice care sa sustina aceste afirmatii.

Iata cateva exemple populare:

• Ciocolata: Compusii din cacao sunt adesea apreciati ca avand un efect afrodisiac, in special la femei. Cu toate acestea, studiile ofera putine dovezi care sa sustina aceasta credinta.

• Stridii: In timp ce un studiu raporteaza ca acestea pot avea unele efecte de stimulare a libidoului la sobolani, nu exista studii care sa sustina proprietatile de crestere a libidoului ale stridiilor la oameni.

• Muriul: Studiile sugereaza ca acest fruct poate influenta nivelul hormonal si poate reduce simptomele sindromului premenstrual (PMS) la femei. Cu toate acestea, nu exista dovezi ca ofera vreun beneficiu de stimulare a libidoului.

• Miere: se presupune ca a fost folosita de secole pentru a aduce romantism in casatorii. O varietate numita „miere nebuna” este chiar comercializata ca stimulent sexual. Cu toate acestea, niciun studiu nu sustine acest lucru si poate contine toxine periculoase.

• Epimedium: Cunoscuta si sub denumirea de buruiana de capra excitata, este populara in medicina traditionala chineza pentru ameliorarea afectiunilor precum disfunctia erectila. Studiile pe celule si animale ofera un sprijin timpuriu pentru aceasta utilizare, dar sunt necesare studii pe oameni.

• Ardei iute: Conform credintei populare, capsaicina, compusul care da ardei iute picant, stimuleaza terminatiile nervoase de pe limba, provocand eliberarea de substante chimice care stimuleaza apetitul sexual. Cu toate acestea, niciun studiu nu sustine aceasta credinta.

• Alcool: alcoolul poate actiona ca un afrodisiac, ajutand atat barbatii, cat si femeile sa se relaxeze si sa se simta bine. Cu toate acestea, un consum mare de alcool poate reduce excitatia si functia sexuala, asa ca moderarea este cheia.

Produse recomandate

Referinta: Belle-C035

Marca: Belle&Bio

Tonic Sexual 120 Capsule (pentru potenta si libidou, afrodisiac) Belle&Bio

0 1 2 3 4 2 Pareri 

Beneficii Tonic Sexual: creste tes-tosteronul, afrodisiac natural, tonic sexual, creste energia, imbunatateste dorinta sexuala, creste libidoul, benefic in performante sexuale, Contine: Maca, Damiana, Tribulus Terrestris, Cimbru, Ginseng Rosu, Zinc, Seleniu.

Pret: Pret 49,90 lei Pret de baza 79,90 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Referinta: Biovea-1677

Marca: Biovea

Biovea, Iarba Caprei Nebune, Iarba Tapului 120 Capsule (Potenta, libidou, afrodisiac)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Iarba Caprei Nebune: creste libidoul si functia sexuala, creste performantele sexuale, creste potenta masculina, mareste apetitul sexual, stimuleaza functia erectila, imbunatateste energia fizica si rezistenta, crește producția de tes-tosteron, ajută la ameliorarea unor condiții cum ar fi impotența (disfuncție erectilă, sau ED).

Pret: Pret 159,00 lei Pret de baza 209,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: HayaLabs-Maca

Haya Labs Maca 500mg 60 Capsule (Benefic pentru femei si barbati afrodisiac)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Maca: tonic sexual pentru femei si barbati, stimuleaza libidoul la ambele sexe, imbunatateste starea generala, proprietati antioxidante, creste performantele fizice si mentale, benefic in menopauza si andropauza, scade oboseala cronica si creste energia organismului in timpul zilei.

Pret: Pret 32,00 lei Pret de baza 42,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Swanson-FullSpectrumMucuna60

Marca: Swanson

Swanson Full Spectrum Mucuna Pruriens (L-Dopa) 400 mg 60 capsule (Naturist Parkinson, Afrodisiac natural)

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Full Spectrum Mucuna Pruriens: utilizata pentru minimizarea infertilitatii masculine, a tulburarilor nervoase si, de asemenea, este afrodiziac. S-a demonstrat ca semintele sale sunt potential de o importanta medicala substantiala. Vechiul sistem medical indian, Ayurveda, folosea in mod traditional Mucuna pruriens, chiar si pentru a ameliora...

Pret: Pret 45,00 lei Pret de baza 82,00 lei
Vezi produs
In stoc

Referinta: Swanson-HornyGoat120

Marca: Swanson

Swanson Iarba Caprei Nebune Complex cu Tribulus si Maca, 120 Capsule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Horny Goat Weed Complex cu Tribulus si Maca - scade presiunea arteriala, creste libidoul, reduce simptomele menopauzei, imbunatateste functiile sexuale, normalizeaza nivelul hormonilor din organism, este afrodiziac, creste densitatea osoasa, creste rezistenta fizica si intareste memoria.

Pret: Pret 139,00 lei Pret de baza 163,00 lei
Vezi produs
In stoc

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri