Beneficiile Mucuna pruriens pentru sanatatea creierului

Beneficiile Mucuna pruriens pentru sanatatea creierului

Cu mult inainte ca produsele chimice, laboratoarele si autoritatile sanitare desemnate, plantele naturale si cunostintele practice sa constituie temelia medicinei. Medicina ayurvedica indiana, una dintre cele mai vechi modalitati medicale holistice, a catalogat proprietatile terapeutice pentru mii de plante. In timp ce marketingul farmaceutic ne-ar putea face sa ne intrebam cum am supravietuit vreodata fara medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala, cunostintele antice au revenit in viata noastra. Mai mult decat inainte, cercetarile incep sa se concentreze asupra plantelor vechi, plantelor, florilor si radacinilor.

Mucuna pruriens, o leguma tropicala, cunoscuta si sub numele de fasole de catifea, a fost folosita de vindecatorii vechi si face valuri in comunitatea stiintifica. Medicina pe baza de plante ayurvedice sa bazat pe Mucuna pruriens incepand cu anul 1500 i.Hr. pentru a sustine afectiunile cum ar fi tulburarile intestinale, sanatatea sexuala si starea melancolica. Sa aruncam o privire asupra studiilor recente care au evaluat modul in care aceasta planta neobisnuita poate sprijini sanatatea creierului si gestionarea stresului.

 

Care sunt compusii activi din Mucuna pruriens?

Magia fiecarei plante terapeutice se gaseste in compusii sai activi. Interactiunea dintre acesti compusi este de obicei responsabila pentru efectele benefice ale plantei. La Mucuna pruriens, levodopa sau L-dopa este unul dintre acesti compusi. Aceasta substanta bioactiva este un precursor al catorva neurotransmitatori, incluzand adrenalina, noradrenalina si dopamina.

Mucuna pruriens are o actiune antioxidanta semnificativa care functioneaza in tandem cu L-dopa pentru a sustine sanatatea creierului. Cand L-dopa traverseaza bariera hemato-encefalica, ajuta la cresterea nivelului creatina al dopaminei, un neurotransmitator esential asociat cu reglarea starii de spirit si a cunoasterii. Cercetarile sugereaza, de asemenea, ca antioxidantii sunt utili pentru apararea impotriva daunelor oxidative produse de radicalii liberi

Cum Mucuna pruriens influenteaza sanatatea creierului?

Cercetarile sugereaza ca Mucuna pruriens protejeaza creierul prin mentinerea unor functii cognitive si neuronale sub control, incurajand chiar activitatea neuronala. Studiile asupra animalelor au reflectat acest lucru, concentrandu-se asupra actiunii sale antioxidante. Mecanismul din spatele acestui lucru este simplu - toti radicalii liberi au un electron nepermanent care le face instabili in organism. Antioxidantii dau un electron radicalului liber pentru a-si neutraliza efectele, in special asupra creierului. Mucuna are un beneficiu suplimentar prin faptul ca lupta impotriva eretemilor rosii sistemice in creier, care este adesea un factor de degradare a creierului.

Mucuna pruriens anuleaza efectele stresului?

Traditia ayurvedica foloseste Mucuna pruriens pentru a promova pozitiv sanatatea mintala si raspunsul la stres . Un studiu care a implicat 120 de barbati care au suferit de stres psihologic a aratat ca suplimentarea cu Mucuna a atenuat semnificativ stresul. Cercetatorii au concluzionat de asemenea ca Mucuna pruriens reactiveaza sistemul de aparare antioxidant, un mecanism biologic esential necesar pentru mentinerea homeostaziei in organism.

Este o terapie buna pentru boala Parkinson?

Boala Parkinson este partial caracterizata prin scaderea productiei de dopamina, un neurotransmitator important. Deoarece Mucuna pruriens influenteaza pozitiv nivelurile de dopamina, a fost o terapie ayurvedica de secole. Studiile preliminare indica faptul ca forma naturala a L-dopa la Mucuna pruriens ofera rezultate echivalente (sau mai bune) comparativ cu levodopa sintetica; Si fara efectele secundare frecvente de greata, varsaturi si miscari musculare involuntare.

Suplimentarea cu Mucuna pruriens

Mucuna pruriens are o istorie bogata de utilizare pentru promovarea sanatatii mintale. Cercetarea actuala sprijina aplicarea sa traditionala si speram ca cercetarile suplimentare vor obtine o perspectiva asupra utilizarii viitoare.

Mucuna este disponibil in forma completa, fie ea insasi, fie combinata cu alte plante medicinale.

Produse recomandate

Referinta: ITEM-RE-002950

Marca: Swanson

Swanson Superior Mucuna Pruriens 350 mg 200 Capsule, L-Dopa Mucuna

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Semințele Mucuna Pruriens oferă un impuls natural dorinței sexuale și agilității mentale prin susținerea nivelurilor sănătoase ale hormonului tes-tosteron atât la bărbați, cât și la femei. Creșterea libidoului și satisfacția generală. Un nivel crescut de dispoziție și dorință. Protecție antioxidantă.

Pret: Pret 139,90 lei Pret de baza 154,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri