Puerira Mirifica - ce este, beneficii, efecte secundare, administrare

Puerira Mirifica - ce este, beneficii, efecte secundare, administrare

Pueraria mirifica este o planta originara din Thailanda si Birmania. Radacina plantei contine fitoestrogeni, compusi care au efecte asemanatoare estrogenului. Pueraria mirifica este folosita uneori ca supliment anti-imbatranire sau ca remediu natural pentru simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile si uscaciunea vaginala. Pueraria mirifica este disponibila sub forma de capsule, tablete si softgel, precum si in seruri si creme.

 

La ce se foloseste Pueraria Mirifica?

Practicienii de medicina alternativa sustin ca Pueraria mirifica este un antioxidant puternic capabil sa neutralizeze radicalii liberi care dauneaza celulelor. Aceste efecte antioxidante, impreuna cu proprietatile sale pro-estrogenice, sunt considerate a fi utile in ameliorarea starilor de sanatate ale femeilor, inclusiv:

• Colesterol ridicat

• Bufeuri

• Libido scazut

• Modificari ale dispozitiei

• Osteoporoza

• Uscaciunea vaginala

Altii sustin ca Pueraria mirifica poate ajuta la inmuierea pielii, la cresterea dimensiunii sanilor, la promovarea pierderii in greutate si la minimizarea bolilor de inima si diabetului.

Cercetarile asupra acestui remediu sunt destul de limitate, dar iata o privire asupra a ceea ce s-a facut.

pueraria-mirifica-beneficii

 

Menopauza

Mai multe studii mai mici au descoperit ca planta este benefica in ameliorarea simptomelor comune ale menopauzei.

Un studiu de 24 de saptamani publicat in jurnalul Menopause in 2007 a investigat utilizarea Pueraria mirifica in doze cuprinse intre 10 si 50 de miligrame (mg) si a concluzionat ca P. mirifica in toate dozele a fost mult mai eficient in reducerea atrofiei vaginale (risipirea). uscaciunea vaginala. si dispareunie (durere in timpul actului sexual) decat un placebo. Cercetatorii nu au precizat daca vreuna dintre doze a fost mai mult sau mai putin eficienta decat altele.

Descoperirile au sustinut un studiu anterior din Jurnalul Asociatiei Medicale din Thailanda, in care Pueraria mirifica a imbunatatit simptomele vasomotorii (cum ar fi bufeurile si transpiratiile nocturne) la 37 de femei care se confrunta cu menopauza.5 Dupa 24 de saptamani, femeile au furnizat o doza zilnica de 50 mg. de Pueraria mirifica a experimentat acelasi nivel de usurare ca si cei carora li sa administrat 100 mg pe zi.

Mai recent, un studiu din 2017 publicat in Menopauza a raportat ca un gel vaginal care contine Pueraria mirifica a fost aproape la fel de eficient ca crema de estrogen conjugat in minimizarea atrofiei vaginale. in ameliorarea uscaciunii vaginale si a durerii sub forma de crema cu estrogen.

 

Sanatatea oaselor

Estrogenul joaca un rol cheie in reglarea turnover-ului osos, procesul biologic in care osul vechi este descompus si inlocuit cu os nou.

Acest lucru este evidentiat partial de un studiu din 2016 din Jurnalul de Endocrinologie, in care pierderea osoasa a fost incetinita semnificativ la maimutele in postmenopauza cu osteoporoza, dupa ce au primit o dieta suplimentata cu pudra de Pueraria mirifica timp de 16 saptamani.

Rezultate similare au fost obtinute la babuini intr-un studiu din 2014 in Phytomedicine.6 Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a vedea daca aceleasi beneficii ar putea fi obtinute la om.

 

Colesterol ridicat

Exista dovezi, desi slabe, ca Pueraria mirifica exercita influente pozitive asupra nivelului de colesterol din sange. Majoritatea dovezilor actuale se bazeaza pe un studiu din 2008 din Japonia in care 19 femei aflate in postmenopauza au primit fie un supliment Pueraria mirifica, fie un placebo timp de doua luni.

La sfarsitul perioadei de studiu, femeile carora li sa oferit Pueraria mirifica au inregistrat o scadere cu 17% a colesterolului „rau” din lipoproteine ​​cu densitate joasa (LDL) si o crestere cu 34% a colesterolului „bun” cu lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL). Prin comparatie, persoanele carora li s-a administrat placebo nu au experimentat nicio modificare a LDL sau HDL.

Pueraria mirifica pare sa imita efectele estrogenului in organism, crescand rata cu care carbohidratii si zaharul sunt metabolizati. In teorie, acest lucru poate scadea colesterolul, promovand in acelasi timp pierderea in greutate si controland zaharul din sange. Sunt necesare cercetari suplimentare.

 

Puerira Mirifica Efecte secundare posibile

Se stiu putine despre siguranta pe termen lung a Pueraria mirifica. Datorita efectelor asemanatoare cu estrogenul plantei, sunt posibile simptome precum balonare, crampe, sensibilitate la sani, dureri de cap, modificari de greutate si menstruatii neregulate.

Acestea fiind spuse, niciunul dintre studiile enumerate mai sus nu a raportat efecte secundare semnificative, chiar si cu pana la sase luni de utilizare zilnica.

Datorita efectelor sale asemanatoare estrogenului, Pueraria mirifica nu trebuie utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii.

Pueraria mirifica trebuie utilizata cu prudenta la persoanele cu afectiuni hepatice, deoarece metabolitii din plante sunt degradati de ficat. Utilizarea excesiva poate pune presiune asupra ficatului si poate provoca leziuni hepatice.

 

Puerira Mirifica administrare si doze

Pueraria mirifica este vanduta aproape exclusiv in Statele Unite ca supliment alimentar. Formularile orale pot fi gasite in multe magazine naturiste in doze cuprinse intre 100 mg si 1.000 mg. Exista si produse de actualitate vandute online si la ghiseele de cosmetice. Cele mai multe dintre aceste seruri si creme sunt destinate mai degraba fetei sau sanilor decat vaginului.

In prezent, nu exista linii directoare pentru utilizarea adecvata a Pueraria mirifica. Studiile care investigheaza utilizarea sa la om au descoperit ca este la fel de benefica la 50 mg pe zi, precum a fost la doze mai mari.

Ca regula generala, incepeti cu cea mai mica doza posibila si cresteti treptat daca este necesar. Nu exista nimic in literatura medicala actuala care sa sugereze ca doze mai mari de Pueraria mirifica sunt mai benefice.

Produse recomandate

Referinta: Biovea-2443

Marca: Biovea

Pueraria Mirifica 250 mg 100 Capsule, Biovea

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Pueraria Mirifica beneficii: sprijin pentru sanatatea sanilor, pentru sani mai fermi, probleme de menopauză (bufeuri și transpirații nocturne), impotriva psoriazisului, ajută in caz de acnee și cosuri, anti-îmbătrânire și anti-riduri, unghii mai puternice si rezistente, o creștere mai bună, mai rapidă și mai puternică a părului, creșterea umidității...

Pret: Pret 129,90 lei Pret de baza 145,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri