Siliciu, surse, deficiente, beneficii

Siliciu, surse, deficiente, beneficii

Siliciu, surse, deficiente, beneficii

Siliciul este cunoscut ca mineral de infrumusetare si exista, de asemenea, multe beneficii pentru sanatate asociate cu acesta. Nu numai ca ajuta la intarirea tesuturilor conjunctive si a oaselor, ci este util si in ingrijirea unghiilor, a parului si a pielii. Acest mineral joaca un rol vital in prevenirea aterosclerozei, a insomniei, a afectiunilor cutanate si a tuberculozei.

Silicoiul este cel de-al doilea cel mai accesibil element din scoarta pamantului si este unul dintre cele mai importante elemente utilizate in dispozitivele de inalta tehnologie si in semiconductori. Este un mineral vital necesar organismului pentru articulatii puternice si flexibile, piele stralucitoare si oase mai puternice. Este practic prezent in corpul uman sub forma de derivat de silanat sau de acid silicic. Este, de asemenea, necesar in alimentatie deoarece creste beneficiile globale ale vitaminei D, glucozominei si calciului.

Simptomele deficientei de Siliciu

Simptomele deficientei sunt destul de evidente deoarece sunt strans asociate cu tesuturile conjunctive. Impreuna cu dezvoltarea slaba a oaselor, aceasta deficienta cauzeaza, de asemenea, subtierea parului, fragilitatea unghiilor, formarea ridurilor si imbatranirea generala a pielii.

Importante surse de Siliciu

Cele mai importante surse de siliciu sunt merele, cerealele, varza cruda, arahidele, morcovii, ceapa, castravetele, dovleacul, pestele, boabele nerafinate, ovazul, migdalele si portocalele. Cantitati mai mari se gasesc in apa tare si relativ mai putin in apa moale.

Beneficii importante pentru sanatate ale Siliciului

Dupa oxigen, siliciul este cel mai abundent element prezent in scoarta pamantului. Este prezent in lut si nisip si de asemenea, exista ca o parte majora a rocilor, cum ar fi cuartul si granitul.

Anterior, in istoria omenirii, nu a fost considerat un element important din punct de vedere fiziologic datorita prezentei sale substantiale in tesuturile animalelor si plantelor. Cu toate acestea, cu cercetarea in curs de desfasurare, beneficiile pentru sanatate ale siliciului au fost clar demonstrate.

Previne deformarile in oase: Siliciul a fost gasit a juca un rol vital in asistarea calciului pentru cresterea si mentinerea articulatiilor si a oaselor. Induce flexibilitatea in oase prin cresterea cantitatii de colagen, care este componenta proteica a oaselor. De asemenea, creste rata de vindecare a dislocarilor osoase si a fracturilor.

Previne Alopecia: Alopecia sau subtierea parului este cauzata de aportul unei diete rafinate care nu are nutrienti, in special siliciu. Beneficiile de sanatate ale acestui mineral incurajeaza cresterea parului gros si sanatos. De asemenea, creste luciul si stralucirea parului.

Mentine aspectul pielii: siliciul impiedica pielea sa devina fara viata (moale sau care atarna) si restabileste stralucirea naturala a pielii. Ajuta la stralucirea ochilor. De asemenea, previne mai multe probleme grave ale pielii.

Ajuta la procesul de vindecare: Siliciul joaca un rol-cheie in protectia impotriva multor boli cum ar fi tuberculoza si celelalte care sunt legate de membranele mucoase. De asemenea, ajuta la cresterea ratei de vindecare in timpul fracturilor.

Previne toxicitatea aluminiului: S-a constatat ca in cantitati mai mari de aluminiu se gasesc in leziunile cerebrale ale pacientilor care sufera de boala Alzheimer. S-a descoperit ca siliciul, prin legarea sa cu aluminiu, impiedica absorbtia acestuia din urma in tractul gastrointestinal si poate reduce semnele si simptomele toxicitatii aluminiului.

Reface mucoasa: Beneficiile de sanatate ale siliciului includ restaurarea mucoasei tractului respirator daca organismul sufera de deshidratare.

Previne unghiile fragile: Siliciul joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii unghiilor. Ajuta la imbunatatirea calitatii unghiilor si la protejarea acestora impotriva mai multor infectii ale unghiilor, astfel incat degetele sa ramana atractive si puternice.

Ajuta la intarirea oaselor: siliciul este necesar pentru mentinerea sanatatii scheletice. El ajuta la depunerea de minerale diferite precum calciul in tesuturile osoase.

Previne ateroscleroza: Formarea placii dure in arterele provoaca ateroscleroza. Aceasta conduce, de asemenea, la obstructia fluxului sanguin, deoarece tesutul cicatricial si colesterolul oxidat inhiba circulatia sangelui. Cercetarile recente efectuate pe iepuri au aratat ca suplimentele de siliciu scad formarea placii si in consecinta, reduc riscul diferitelor boli cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale. 

 

Tags: Siliciu |
Categories: Articulatii