Suplimente pentru articulatii

Suplimente pentru articulatii

Milioane de oameni raporteaza probleme comune in fiecare an. Intre 2010 si 2012, 52,5 milioane de adulti americani au experimentat probleme comune si se asteapta ca acest numar sa creasca in continuare. Cu asemenea numar de oameni preocupati de sanatatea articulatiilor, nu este surprinzator faptul ca suplimentele de ingrijire articulara sunt din ce in ce mai cautate.

Ingrijirea articulatiilor poate fi unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine mobilitatea pe masura ce imbatraniti. Dar, cu atatea suplimente alimentare pentru sanatatea articulara, cum stim pe care sa le alegem?  Sa analizam unele dintre cele mai comune substante nutritive si ierburi care sustin articulatiile si cercetarile din spatele modului lor de functionare.

 

1. Glucozamina 

Glucozamina este un compus care ajuta la mentinerea sanatatii cartilajului. Este unul dintre elementele principale care se gasesc in cartilaj si joaca un rol in construirea tendoanelor, ligamentelor si fluidului sinovial care inconjoara articulatiile. Sustinerea sanatatii cartilajului este importanta pentru sanatatea articulatiilor

Suplimentele cu glucozamina sunt disponibile in mai multe forme, inclusiv sulfat de glucozamina, clorhidrat de glucozamina si N-acetil-glucozamina. Majoritatea studiilor clinice s-au concentrat pe forma de sulfat a glucozaminei, care este de obicei formulata din crustacee. Pentru persoanele cu alergii la crustacee, clorhidratul de glucozamina poate fi o optiune mai buna, dar asigurati-va ca cititi eticheta produsului pentru a verifica ingredientele si avertismentele inainte de a lua un supliment cu glucozamina daca aveti alergii la crustacee.

Glucozamina este adesea suplimentata cu 1.500 mg o data pe zi sau 500 mg de trei ori pe zi sau 750 mg de doua ori pe zi atunci cand este combinata cu 500 mg de radacina de turmeric de doua ori pe zi, dar urmati intotdeauna instructiunile de pe etichetele produsului.

 

Cum ajuta glucozamina articulatiile?

Pe masura ce imbatranim, cartilajul se poate slabi si se poate descompune, ceea ce poate afecta modul in care functioneaza si se simt articulatiile.3 Dovezile clinice au aratat ca anumite suplimente cu glucozamina pot ajuta la incetinirea efectelor imbatranirii asupra cartilajului din articulatiile noastre si pot sustine mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor.

Glucosamina vegetariana, fara crustacee, contine clorhidrat de glucozamina, o formula de ultima generatie derivata din porumb. Este singura glucozamina suplimentara care provine dintr-o sursa non-crustacee, ceea ce este un aspect esential pentru oricine are alergii la fructele de mare.

 

2. Condroitina

La fel ca glucozamina, condroitina este un bloc principal de constructie a cartilajului care apare in mod natural in tesuturile conjunctive din tot corpul.  

Glucozamina si condroitina sunt adesea luate impreuna intr-un supliment combinat pentru sanatatea articulatiilor, iar cele doua substante joaca roluri vitale similare in intretinerea articulatiilor. Unii experti spun ca condroitina nu poate fi absorbita la fel de eficient de catre organism ca glucozamina, deoarece moleculele de condroitina sunt mai mari decat glucozamina. Ceea ce inseamna ca mai putin din acesta poate ajunge la celulele cartilajului.5

Cu toate acestea, condroitina ramane unul dintre cele mai populare suplimente de sustinere a articulatiilor, iar Centrul National pentru Sanatate Integrativa Complementara a raportat ca 6,5 milioane de persoane au luat glucozamina si / sau condroitina (adesea luate impreuna) doar in 2012.

Cand este combinata cu glucozamina, condroitina este adesea suplimentata cu 400 mg, de 2 pana la 3 ori pe zi. 2 Cand este administrata singura, unele studii au utilizat 1200 pana la 1.800 mg de condroitina o data pe zi, sau au impartit acea cantitate zilnica in 2 pana la 3 doze, dar deoarece doza ideala este necunoscuta, urmati intotdeauna instructiunile de pe eticheta produsului

 

Cum sustine condroitina articulatiile?

La fel ca glucozamina, condroitina este un element constitutiv al cartilajului. Condroitina este o molecula iubitoare de apa si, prin urmare, ajuta la atragerea fluidului in articulatii, sustinand calitatile de amortizare ale cartilajului. Un studiu clinic de suplimentare cu de 800 mg de sulfat de condroitina pe zi a constatat o reducere semnificativa a pierderii de cartilaj.

 

3. Metilsulfonilmetan (MSM) pentru sanatatea articulatiilor

MSM este un compus de sulf care se gaseste in mod natural in corpul nostru. In natura, MSM este prezent in cantitati mici in legume, fructe si cereale. 9 Sulful este crucial pentru repararea tesuturilor conjunctive, care este un domeniu in care poate oferi beneficii pentru sanatatea articulatiilor. 10 Este, de asemenea, implicat in metabolismul anumitor alimente si va ajuta corpul sa absoarba nutrientii. MSM sustine colagenul si keratina si poate juca un rol in sustinerea raspunsului imun la factorii de stres, in plus poate sprijini muschii in timpul antrenamentelor si poate ajuta la minimizarea stresului oxidativ cauzat de exercitii fizice.

Desi oamenii iau suplimente MSM din mai multe motive, de la promovarea sanatatii parului pana la recuperarea exercitiilor fizice, cel mai adesea este luat pentru a sprijini sanatatea articulatiilor, pentru a promova flexibilitatea si pentru a pastra colagenul. Au fost efectuate numeroase studii clinice pe MSM pentru articulatii cu rezultate promitatoare. Cu toate acestea, MSM este un supliment alimentar si nu un remediu pentru problemele cronice ale articulatiilor legate de bolile care afecteaza articulatiile.

MSM este de obicei suplimentat in doze cuprinse intre 500 mg si 6.000 mg pe zi, cu un record de siguranta excelent. Urmati instructiunile de pe eticheta produsului pentru cele mai bune rezultate.

 

Cum functioneaza MSM?

Suplimentele MSM sunt o forma foarte absorbabila de sulf organic care poate sustine articulatiile, ajutandu-va corpul sa formeze tesut conjunctiv sanatos si incurajand confortul si vitalitatea articulatiilor, tendoanelor si ligamentelor. MSM este, de asemenea, un antioxidant si poate ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor, ajutand raspunsul imun la factorii de stres.

 

4. Colagen pentru sprijin articular

Colagenul este o proteina si o parte naturala a cartilajului, osului si a altor tesuturi. Se gaseste in piele, muschi si tendoane si este cea mai abundenta proteina din regnul animal.

Exista multe tipuri diferite de colagen si suplimente de colagen, dar colagenul de tip II este tipul majoritar de colagen din cartilaj, conferind rezistenta si capacitatea de a se comprima a cartilajului din articulatiile noastre. 

Colagenul suplimentar este derivat din surse bovine, de pui, sau de peste, iar multe prezinta, de asemenea, aminoacizi cheie precum glicina, prolina si lizina. Colagenul de tip II a fost utilizat in siguranta in studii in doze de pana la 2,5 mg pana la 40 mg timp de 42 de zile, iar doza adecvata pentru fiecare persoana depinde de varsta, sanatate si alte conditii. Asigurati-va ca urmati instructiunile de pe etichetele produselor si consultati medicul pentru a va asigura ca suplimentele de colagen sunt potrivite pentru dvs.

 

Cum ajuta colagenul articulatiile?

Se crede ca suplimentele cu colagen functioneaza prin declansarea de substante in organism care ajuta la confortarea articulatiilor, desi cercetarile nu au demonstrat exact cum poate functiona acest proces. Colagenul contine, de asemenea, condroitina si glucozamina, ambele putand aduce beneficii sanatatii articulare.  

 

5. Turmeric 

Turmericul este un condiment obtinut din radacina uscata si macinata a plantei de turmeric, o planta din aceeasi familie ca ghimbirul. A fost folosit ca tonic pe baza de plante de mii de ani, iar multe dintre beneficiile turmericului sunt atribuite unui fitochimic din acesta cunoscut sub numele de curcumina.

Curcumina este un pigment carotenoid antioxidant extrem de puternic, cu utilizari potentiale pentru multe domenii ale sanatatii, inclusiv memoria, digestia, circulatia si sanatatea articulatiilor. Ca nutrient pentru sanatatea articulatiilor, curcuma poate avea calitati reconfortante si sustine functia sanatoasa a articulatiilor.

Persoanele care iau suplimente de curcumina, sau curcumina pentru sanatatea articulatiilor au luat 500 mg, de 2 pana la 4 ori pe zi, intre 6 saptamani si 3 luni. 19 Cititi eticheta produsului si consultati medicul daca nu sunteti sigur cu privire la cea mai buna doza de turmeric pentru tu.

 

Cum sprijina curcuma sanatatea articulara?

Curcuma poate avea calitati reconfortante pentru articulatii si ofera un sprijin antioxidant. 19 Deoarece curcuma este solubila in grasimi in loc de solubila in apa, este mai bine sa consumati curcuma cu o masa care contine grasimi, sau ulei, sau sa cautati suplimente de curcuma foarte biodisponibile. Poate doriti sa incercati suplimente de turmeric combinate cu piper negru, care poate ajuta la absorbtie, studiate pentru beneficiile sale comune pentru sanatate.

Fitosomul Turmeric cu Meriva reprezinta varful stiintei turmericului. Meriva furnizeaza componente active din plante invaluite de fosfolipide intr-un complex molecular brevetat. Cercetarile preliminare arata ca Meriva este absorbit de pana la 10 ori mai bine decat turmericul standard, necomplexat.

 

6. Vitamina D pentru sanatatea articulatiilor

Este posibil sa cunoasteti vitamina D ca vitamina soarelui, deoarece corpul nostru o produce atunci cand pielea noastra este expusa la soare. Acest nutrient esential este bine cunoscut pentru a ajuta la sustinerea multor domenii ale sanatatii, inclusiv oasele si dintii sanatosi, sanatatea cardiovasculara, sprijinul muscular si multe altele. Dar vitamina D sustine sanatatea articulatiilor?

Raspunsul la asta nu este atat de simplu. Studiile au descoperit in mod repetat niveluri scazute de vitamina D la persoanele cu probleme comune, ceea ce inseamna ca poate exista o legatura intre vitamina D si sanatatea articulatiilor. Si unii cercetatori considera ca nivelurile scazute de vitamina D pot complica problemele articulare. In timp ce deficitul de vitamina D poate fi asociat cu probleme comune, nu exista dovezi concludente ca suplimentarea cu vitamina D ofera beneficii specifice pentru sanatatea articulatiilor pentru cei cu niveluri adecvate de vitamina D. Si unii cercetatori considera ca nivelurile scazute de vitamina D pot complica problemele articulare.   

Toti ar trebui sa facem tot posibilul pentru a ne asigura ca primim zilnic aportul recomandat de vitamina D, deoarece exista o multime de motive dincolo de sanatatea articulatiilor pentru a face acest lucru.

Conform recomandarilor Comitetului pentru Alimentatie si Nutritie (FNB), adultii sanatosi intre 19 si 70 de ani ar trebui sa primeasca 600 UI de vitamina D in fiecare zi, iar adultii cu varsta peste 71 de ani ar trebui sa primeasca 800 UI in fiecare zi. 24 Desi putem obtine vitamina D din surse alimentare, uneori acest lucru poate fi dificil, cu toate acestea, nivelurile zilnice de aport pot fi usor atinse cu suplimente de vitamina D.

 

Cum sustine vitamina D sanatatea articulatiilor?

Beneficiile potentiale ale vitaminei D pentru sanatatea articulatiilor pot fi legate de rolul vital pe care vitamina D il joaca in absorbtia calciului si fosforului, inclusiv rolul sau in eliberarea de calciu din intestine si transportul activ al fosforului.

Fosforul functioneaza impreuna cu calciu pentru a ajuta la construirea oaselor. Nivelurile scazute de fosfor alaturi de nivelurile scazute de calciu si vitamina D pentru perioade lungi de timp pot duce la slabiciune sau moliciune a oaselor, care ar putea contribui la ingrijorarea muschilor si articulatiilor.

 

7. Sanatatea articulatiilor si calciul

Calciul este cel mai abundent mineral din corpul uman si este stocat in principal in oase si dinti pentru a-i ajuta sa ramana puternici. De asemenea, ajuta muschii sa se contracte si sa se extinda si joaca un rol in sanatatea sistemului nervos.

Relatia dintre calciu si sanatatea articulatiilor este multiforma. Pe masura ce imbatranim, corpul noastru devine mai putin eficient in absorbtia calciului. De fapt, la aproximativ 30 de ani oasele noastre au atins continutul lor maxim de calciu si incep sa piarda calciul incet, dar puteti contribui la incetinirea acestor pierderi, obtinand suficient calciu in fiecare zi.   

O conceptie gresita cu privire la calciu si sanatatea articulatiilor implica rolul calciului in cristalele articulare. Expertii spun ca formarea cristalelor de calciu in articulatii nu este legata de aportul de calciu, cu exceptia persoanelor care au probleme metabolice rare care cresc nivelurile de calciu in sange. FNB recomanda adultilor intre 19 si 50 de ani sa primeasca 1000 mg de calciu pe zi. Barbatii de la 51 la 70 de ani ar trebui, de asemenea, sa vizeze 1000 mg pe zi, iar femeile de la 51 la 70 de ani au nevoie de 1200 mg pe zi. Barbati si femei de peste 71 de ani ar trebui sa primeasca 1200 mg de calciu in fiecare zi.

 

Cum sustine calciul sanatatea articulatiilor?

Calciul joaca un rol in mentinerea oaselor puternice, iar oasele sanatoase sunt importante pentru articulatiile sanatoase. Cartilajul este avascular, ceea ce inseamna ca nu are propriul aport de sange si nutrienti. Pe masura ce ne deplasam lichidul sinovial din articulatii, este impins in jos prin canalele osoase ale osului subcondral, unde extrage nutrienti din aportul de sange din os si transporta acei nutrienti inapoi in cartilaj. Pe masura ce sanatatea oaselor scade, aceste canale osoase se pot defecta, ceea ce face acest proces mai putin eficient.

 

Cele mai bune plante pentru articulatii

Exista cateva ingrediente cheie pe baza de plante care sunt sustinute clinic pentru a va mentine articulatiile sanatoase si functionale. Iata cele mai bune dintre cele mai bune:
Boswellia- membru al familiei de plante Burseraceae, boswellia a fost folosita de mii de ani de catre practicienii ayurvedici din India. Cunoscuta pentru sustinerea somnului odihnitor si a sanatatii imune, boswellia este, fara indoiala, cel mai bine cunoscut pentru ceea ce poate face pentru articulatii. Studiile au aratat ca boswellia este utila in special in promovarea functiei articulare.

Chinese Skullcap: Un element esential al plantei traditionale chinezesti, scullcapul chinezesc (Scutellaria baicalensis) este un must-have pentru cei care cauta un sprijin suplimentar . Acest membru inflorit al familiei de menta a fost studiat clinic pentru a promova confortul articulatiilor si poate fi deosebit de benefic atunci cand este luat.33

Radacina de dud alb: Luata din radacina de dud (Morus alba) gasita in nordul Chinei, radacina de dud alb este o sursa puternica de flavonoizi antioxidanti si ployfenoli. Studiile arata ca acesti compusi antioxidanti pot spori capacitatea radacinii de dud alb de a sprijini sanatatea, confortul si mobilitatea articulatiilor. Cercetatorii evalueaza continuu noi modalitati de a ajuta la mentinerea articulatiilor sanatoase la fiecare varsta. Si pe masura ce noi informatii vor fi disponibile, vom fi aici pentru a va mentine la curent si pentru a oferi formule superioare pentru sustinerea sanatatii articulatiilor.

Produse recomandate

Referinta: Belle-B016

Marca: Belle&Bio

Belle&Bio Articulation Bio 120 Capsule, Gheara Diavolului, Curcuma, Ghimbir

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Articulation Bio: intareste, calmeaza si protejeaza articulatiile, scade durerile din cauza inflamatiilor, protejeaza articulatiile de radicalii liberi, remineralizeaza articulatiile, ajuta la mobilitatea oaselor, ajuta in cazul durerilor de articulatii, remediu naturist pentru articulatii dureroase.

Pret: Pret 54,90 lei Pret de baza 76,90 lei
Vezi produs
In stoc

Referinta: Belle-PachetArticulatii

Marca: Belle&Bio

Pachet Articulatii sanatoase

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Glucosamina-Condroitina: contine Glucozamina, Condroitina, cartilaj de rechin si Extras de bambus (Siliciu), ajuta la flexibilitatea articulatiilor, regenereaza si protejeaza cartilajul, mentine oasele sanatoase, reduce durerile articulare, ajuta in caz de artrita sau osteoartrita.

Pret: Pret 99,00 lei Pret de baza 138,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-SilicaBamboo

Marca: OstroVit

OstroVit Silica Bamboo VEGE 90 Capsule (Siliciu din bambus pentru articulatii dureroase)

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Siliciu Bio: are un efect de intinerire asupra organismului, sustine un țesut conjunctiv stabil si elastic, ofera un aspect mai tanar al pielii, ferm si neteda, imbunatateste structura cartilajului, pielii, parului si unghiilor, un foarte bun ajutor pentru întărirea oaselor, scade riscul de arterioscleroză

Pret: Pret 29,90 lei Pret de baza 44,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri