Ce este Biotina? Efecte, doze, interactiuni, beneficii Biotina

Ce este Biotina? Efecte, doze, interactiuni, beneficii Biotina

Ce este biotina?

Biotina este cunoscuta si ca vitamina B-7. Formeaza acizi grasi si glucoza. De asemenea, ajuta la metabolizarea carbohidraților si a aminoacizilor si ajuta la descompunerea grasimilor din organism. Aceste funcții fac din biotina o parte importanta a crearii energiei de care corpul dumneavoastra are nevoie. Biotina se gaseste in multe alimente si bauturi, inclusiv in lapte, morcovi, somon si nuci. Poate fi luat si ca supliment daca este necesar. Cantitatea zilnica recomandata este de 30 micrograme. Cu toate acestea, administrarea de suplimente de biotina nu este recomandata decat daca este recomandat de medicul dumneavoastra.

 

Efecte secundare pozitive

Biotina ofera o sursa importanta pentru crearea de energie, precum si pentru menținerea funcției corpului tau in ansamblu. Ca toate vitaminele, corpul dumneavoastra are nevoie de biotina pentru a ramane sanatos. Exista mai multe sisteme pe care biotina ajuta la menținerea sanatații. Unele dintre acestea includ ficatul, sistemul nervos, parul, ochii si multe altele.

Biotina poate fi eficienta in reducerea anumitor afecțiuni medicale. Unele dintre aceste condiții includ:

• hipoglicemie

• hiperlipidemie

• controlul glucozei Sursa de incredere la pacienții obezi cu diabet (cand este combinat cu picolinat de crom)

Unii oameni cred ca administrarea de suplimente de biotina va va imbunatați parul si unghiile. Cu toate acestea, in prezent exista puține dovezi medicale ca acest lucru este adevarat. Sunt necesare mai multe cercetari cu privire la acest posibil beneficiu al biotinei.

 

Efecte secundare negative

Desi este disponibila ca supliment, biotina este ceva pe care ar trebui sa-l luați numai daca este recomandat de medicul dumneavoastra. Majoritatea oamenilor primesc suficienta biotina prin dieta lor obisnuita.

Discutați cu medicul dumneavoastra despre alte medicamente pe care le luați, precum si despre orice afecțiuni medicale pe care le aveți inainte de a lua biotina. Vitaminele si suplimentele pot avea un efect negativ asupra anumitor medicamente si afecțiuni medicale.

In prezent, nu se cunosc efecte secundare adverse ale biotinei atunci cand este administrata conform prescripției unui medic sau prin aportul alimentar normal. Exista unele cazuri in care anumite obiceiuri alimentare sau alte obiceiuri au cauzat o deficiența de biotina. Studiile au descoperit ca femeile care fumeaza pot creste metabolismul biotinei in corpul lor si pot provoca o deficiența. Un alt caz a aratat ca consumul regulat de oua crude – in special albusul oualor – poate crea, de asemenea, un deficit de biotina. In acest caz, deficiența a determinat o afecțiune numita slabiciune a membrelor sensibile la biotina. Aceasta condiție imita tetraplegia.

Consumul regulat de albusuri crude a fost folosit intr-un alt studiu de cercetare care a aratat ca acest lucru a cauzat si o deficiența de biotina.

Simptomele comune ale deficitului de biotina includ:

• caderea sau rarirea parului

•colesterol ridicat

• erupție cutanata pe piele

•Probleme cu inima

 

Ce se intampla daca iei prea multa biotina?

Prea multa biotina este ceva mai mult decat doza recomandata. Aceasta cantitate recomandata include ceea ce obțineți in mod natural din alimente. Exista cazuri care arata efecte negative asupra sanatații unor persoane care iau cantitați mari de suplimente de biotina si primesc prea multa biotina. Majoritatea oamenilor primesc suficienta biotina printr-o dieta normala. Nu ar trebui sa luați suplimente de biotina decat daca va recomandam un medic. Cantitați mari de biotina pot crea fals pozitive in testele de laborator pentru boala tiroidiana.

 

Doza recomandata de biotina

Intre 30 si 100 de micrograme (mcg) pe zi de biotina sunt adesea recomandate pentru adolescenți si adulți. Deoarece este solubila in apa, biotina suplimentara va trece pur si simplu prin corpul tau atunci cand urinați. In timp ce majoritatea oamenilor se pot ocupa de suplimente de biotina, unii oameni raporteaza efecte secundare usoare, cum ar fi greața si problemele digestive. Nu sunt cunoscute simptome de toxicitate asociate cu prea multa biotina.

 

Par, piele si unghii sanatoase?

Deficiențele de biotina sunt rare. Dar pentru ca persoanele cu o deficiența prezinta adesea simptome de cadere a parului sau o erupție rosie solzoasa, unii medici si companii de suplimente recomanda cresterea aportului.

 

Surse naturale de biotina

Biotina poate fi gasita si in mai multe alimente, inclusiv:

• galbenus de ou

• carne de organe (ficat, rinichi)

• nuci, cum ar fi migdalele, arahidele, nucile si nucile

• unturi de nuci

• boabe de soia si alte leguminoase

• cereale integrale si cereale

• conopida

• banane

• ciuperci

Deoarece tehnicile de procesare a alimentelor precum gatitul pot face biotina ineficienta, versiunile crude sau mai puțin procesate ale acestor alimente conțin biotina mai activa.

Cel mai bine este intotdeauna sa obțineți nutrienți din surse naturale. Daca nu puteți obține suficienta biotina in mod natural, medicul dumneavoastra va poate recomanda un supliment. Amintiți-va ca suplimentele nu sunt monitorizate de FDA pentru siguranța, puritate, doza sau calitate, asa ca cercetați-va marcile inainte de a cumpara.

Produse recomandate

Referinta: Swanson-Biotina5000mcg

Marca: Swanson

Swanson Biotina, 5000mcg - 100 Capsule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Biotina: importanta pentru par, piele si sanatatea unghiilor, nutrient esential pentru metabolismul glucididelor, necesar pentru sinteza acizilor grasi, ajuta la mentinerea unui sistem nervos sanatos, ajuta la transformarea produselor alimentare în energie, implicare în transformarea aminoacizilor în proteine, contribuie la sanatatea glandelor...

Pret: Pret 34,90 lei Pret de baza 55,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Activlab-Biotina10mg30caps

Marca: ActivLab

Activlab Biotina Forte 10mg - 30 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Biotina: importanta pentru par, piele si sanatatea unghiilor, nutrient esential pentru metabolismul glucididelor, necesar pentru sinteza acizilor grasi, ajuta la mentinerea unui sistem nervos sanatos, ajuta la transformarea produselor alimentare in energie, implicare in transformarea aminoacizilor in proteine, contribuie la sanatatea glandelor...

Pret: Pret 22,00 lei Pret de baza 40,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: NowFoods-Biotina5000/120caps

Marca: Now Food

NOW Foods Biotin - 5000mcg - 120 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Biotina: importanta pentru par, piele si sanatatea unghiilor, nutrient esential pentru metabolismul glucididelor, necesar pentru sinteza acizilor grasi, ajuta la mentinerea unui sistem nervos sanatos, ajuta la transformarea produselor alimentare in energie, implicare in transformarea aminoacizilor in proteine, contribuie la sanatatea glandelor...

Pret: Pret 77,00 lei Pret de baza 90,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-BiotinVEGE

Marca: OstroVit

Biotina Vege 2500 mcg 90 Capsule, OstroVit

0 1 2 3 4 2 Pareri 

Biotina beneficii: importanta pentru par, piele si sanatatea unghiilor, nutrient esential pentru metabolismul glucididelor, necesar pentru sinteza acizilor grasi, ajuta la mentinerea unui sistem nervos sanatos, ajuta la transformarea produselor alimentare în energie, implicare în transformarea aminoacizilor în proteine, contribuie la sanatatea glandelor...

Pret: Pret 24,90 lei Pret de baza 50,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: VB1526

Marca: Vitabay

Biotina 10.000 mcg - 10 mg - 200 Tablete, Vitabay

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Biotina 10.000 beneficii: promoveaza sanatatea pielii, parului si a unghiilor, suprima inflamatia si poate atenua tulburarile alergice, pentru un sistem imunitar sanatos, sustine sistemul nervos, poate ajuta la un risc mai mic de boli de inima, benefica pentru diabetul de tip 2, necesara pentru metabolismul energetic, tranforma alimentele in energie,...

Pret: Pret 79,00 lei Pret de baza 113,00 lei
Vezi produs
In stoc

Referinta: Vegavero-BiotinHairComplex

Marca: Vegavero

Vegavero Biotin Hair Complex, 120 Capsule (Reduce caderea parului)

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Biotina: asigura o biodisponibilitate ridicata a nutrientilor care sustin parul, nu contine aditivi sintetici, potrivit pentru vegani, ajuta organismul sa metabolizeze carbohidratii, proteinele si grasimile, poate scade glicemia diabeticilor de tip 2, ajuta digestia, reduce caderea parului.

Pret: Pret 139,00 lei Pret de baza 171,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-BiotinPlus

Marca: OstroVit

Biotina Plus 2500mcg + Zinc + Seleniu 100 Tablete, OstroVit

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Biotina Plus 2500mcg + Zinc + Seleniu Beneficii: importanta pentru par, piele si sanatatea unghiilor, nutrient esential pentru metabolismul glucididelor, necesar pentru sinteza acizilor grasi, ajuta la mentinerea unui sistem nervos sanatos, ajuta la transformarea produselor alimentare în energie, implicare în transformarea aminoacizilor în proteine,...

Pret: Pret 18,90 lei Pret de baza 28,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri