Ce este prostata, pe scurt

Ce este prostata, pe scurt

Scurt rezumat

Prostata este o glanda mica, cauciucoasa, de dimensiunea unei mingi de ping-pong, situata adanc in interiorul inghinului, intre baza penisului si rect. Este important pentru reproducere, deoarece furnizeaza o parte din lichidul seminal (sperma), care se amesteca cu spermatozoizii din testicule. Lichidul seminal ajuta sperma sa calatoreasca si sa supravietuiasca.

 

Prostata se afla adanc in interiorul inghinului.

Veziculele seminale sunt structuri cu urechi de iepure care stau deasupra prostatei si stocheaza si secreta o mare parte din ejaculat.

Pachetul neurovascular este o colectie de nervi si vase de sange care parcurg fiecare parte a prostatei si ajuta la controlul functiei erectile. La unii barbati, acesti nervi se deplaseaza la o distanta mica de prostata, dar la altii, se ataseaza de prostata in sine.

Vezica urinara este ca un balon care devine mai mare pe masura ce se umple cu urina. Uretra, un tub ingust care se conecteaza la vezica urinara, trece prin mijlocul prostatei si pe lungimea penisului, transportand atat urina, cat si materialul seminal din corp. Este furtunul care dreneaza vezica urinara. Rectul, care se afla chiar in spatele prostatei, este capatul inferior al intestinelor si se conecteaza la anus.

 

Ce face prostata?

Prostata nu este esentiala pentru viata, dar este importanta pentru reproducere. Sperma sanatoasa este consistenta si mediul perfect pentru tranzitul si supravietuirea spermei si pentru fertilizare. Sperma include enzime precum PSA precum si alte substante produse de veziculele seminale si de prostata, cum ar fi zincul, citratul si fructoza (care ofera de fapt energie spermatozoizilor pentru a face calatoria). la ou). Sperma contine, de asemenea, substante care pot proteja tractul urinar si spermatozoizii de bacterii si alti agenti patogeni.

Prostata creste de obicei in timpul adolescentei, sub controlul hormonului masculin tes-tosteron si al produsului sau secundar dihidrotes-tosteronul (DHT). Tes-tosteronul este produs in primul rand in testicule, dar o cantitate mai mica se produce si in glandele suprarenale de deasupra rinichilor.

Produse recomandate

Referinta: OstroVit-SawPalmetto

Marca: OstroVit

Saw Palmetto Extract 90 Tablete (pentru prostata)

0 1 2 3 4 0 Review(s) 

Beneficii Saw Palmetto: ajuta in caz de prostatita, prostata marita, sustine sanatatea prostatei, imbunatateste rezistenta organismului, sustine un echilibru hormonal sanatos, ajuta la cresterea libidoului, opreste caderea parului, ajuta in caz de infertilitate si impotenta.

Pret 36,90 lei Pret de baza 55,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: NowFoods-ProstateHealth90

Marca: Now Food

Now Foods Prostate Health Clinical Strength - 90 Capsule (Sanatate prostata)

0 1 2 3 4 0 Review(s) 

Beneficii Prostate Health: poate sustine sanatatea prostatei, imbunatateste functia tractului urinar, poate reduce chelia masculina, poate scadea inflamatia, poate ajuta la reglarea nivelului de tes-tosteron, usor de administrat.

Pret 165,00 lei Pret de baza 184,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Jarrow-SawPalmetto

Marca: Jarrow Formulas

Jarrow Saw Palmetto - 60 Capsule (pentru prostata si potenta)

0 1 2 3 4 0 Review(s) 

Beneficii Saw Palmetto: amelioreaza hiperplazia benignă de prostată, va scapa de simptomele de usturime si durere ale tractului urinar, ajuta la cresterea parului la barbatii cu chelie, îmbunătățește calitatea vieții, crește nivelul de tes-tosteron, îmbunătăți funcția sexuală.

Pret 89,00 lei Pret de baza 116,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: PN2003

Marca: Pure Nutrition USA

Pure Nutrition USA Saw Palmetto 700 mg 100 Capsule, pentru prostata

0 1 2 3 4 1 Review(s) 

Beneficii Saw Palmetto: diminueaza hiperplazia benigna de prostata, amelioreaza simptomele de usturime si durere ale tractului urinar, ajuta la cresterea parului la barbatii cu chelie, imbunatateste calitatea vietii, poate creste nivelul de tes-tosteron si poate imbunatati functia sexuala.

Pret 59,00 lei Pret de baza 86,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare