Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Î. Cum știu dacă am nevoie de un supliment alimentar?

R. Multe produse sunt comercializate ca suplimente alimentare și este important de reținut că suplimentele includ nu numai vitamine și minerale, ci și plante și alte plante botanice, probiotice, ulei de pește și alte substanțe.

Unele suplimente pot contribui la asigurarea obținerii unor cantități adecvate de nutrienți esențiali sau pot ajuta la promovarea unei sănătăți și performanțe optime în cazul în care nu consumați o varietate de alimente. Cu toate acestea, suplimentele alimentare nu sunt destinate să trateze, să diagnosticheze, să atenueze, să prevină sau să vindece boli.

Nu vă autodiagnosticați nicio afecțiune de sănătate. Colaborați cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale pentru a determina cea mai bună modalitate de a obține o sănătate optimă. De asemenea, consultați furnizorul de servicii medicale înainte de a lua un supliment, mai ales dacă luați medicamente sau alte suplimente alimentare sau dacă aveți anumite afecțiuni de sănătate.

 

Î. Ce îmi spune eticheta cu informații despre suplimentul alimentar de pe un supliment alimentar?

Exemplu de etichetă cu informații despre supliment

R. Toate produsele etichetate ca suplimente alimentare poartă o etichetă cu informații despre supliment, care este similară cu eticheta cu informații nutriționale care se găsește pe produsele alimentare. Aceasta enumeră ingredientele active și cantitățile acestora, precum și alte ingrediente adăugate, cum ar fi substanțele de umplutură, lianții și aromele. De asemenea, indică o porție sugerată, dar dumneavoastră și furnizorul dumneavoastră de servicii medicale puteți decide că o cantitate diferită este mai potrivită pentru dumneavoastră.

Pe eticheta cu informații suplimentare, cantitățile de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive, cum ar fi fibrele alimentare, sunt enumerate ca procent din valoarea zilnică sau %VZD. Fiecare nutrient are o VDV care se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de 4 ani și peste. De exemplu, VD pentru vitamina C este de 90 miligrame (mg), iar VD pentru biotina, o vitamină B, este de 30 micrograme (mcg).

%VDV vă permite să vedeți cât de mult contribuie un produs la nevoile zilnice aproximative pentru acel nutrient. De exemplu, dacă un supliment furnizează 50% din DV pentru calciu, acesta contribuie la aproximativ jumătate din necesarul dumneavoastră zilnic de calciu.

 

Î. Încerc să mănânc bine, dar uneori nu reușesc. De unde știu dacă ar trebui să iau un supliment multivitaminic?

 

R. Majoritatea cercetărilor sugerează că obținerea aporturilor recomandate de vitamine și minerale din alimente - și suplimentele alimentare, după caz - promovează sănătatea.

·         Femeile care ar putea rămâne însărcinate ar trebui să ia 400 mcg/zi de acid folic din alimente îmbogățite și/sau suplimente alimentare pentru a reduce riscul de malformații congenitale ale creierului și ale coloanei vertebrale la nou-născuții lor.

·         Femeile însărcinate ar trebui să ia un supliment de fier conform recomandărilor furnizorului lor de servicii medicale.

·         La femeile aflate la postmenopauză, suplimentele de calciu și vitamina D pot crește rezistența osoasă și pot reduce riscul de fracturi.

·         Persoanele de peste 50 de ani ar trebui să obțină cantitățile recomandate de vitamina B12 din alimente îmbogățite și/sau suplimente alimentare, deoarece s-ar putea să nu absoarbă suficient din B12 care se găsește în mod natural în alimente.

·         Rețineți că producătorii adaugă unele dintre vitaminele și mineralele care se găsesc în suplimentele alimentare la un număr tot mai mare de alimente, inclusiv la cerealele pentru micul dejun și la băuturi. Ca urmare, este posibil să primiți mai mulți dintre acești nutrienți decât credeți, iar mai mulți s-ar putea să nu fie mai bine. A lua mai mult decât aveți nevoie este întotdeauna mai scump și vă poate crește riscul de efecte secundare.

 

Î. Poate vitamina C să prevină răcelile sau să le facă mai scurte?

R. Suplimentele de vitamina C ar putea scurta ușor durata unei răceli și diminua severitatea acesteia. Administrarea unei cantități prea mari de vitamina C poate provoca diaree, greață și crampe la stomac. Majoritatea adulților au nevoie de 75-90 miligrame (mg) de vitamina C pe zi și nu ar trebui să ia mai mult de 2.000 mg.

 

Î. Ar trebui să iau un supliment de vitamina D?

R. Depinde. Aveți nevoie de vitamina D pentru oase puternice și sănătoase și pentru a ajuta la prevenirea osteoporozei. Cercetătorii studiază, de asemenea, vitamina D pentru a vedea dacă aceasta afectează riscul de a contracta boli precum diabetul, dar încă nu înțeleg pe deplin toate efectele sale în organism.

Surse bune de vitamina D includ peștele gras, cum ar fi somonul și tonul, și laptele îmbogățit. Organismul nostru produce, de asemenea, vitamina D atunci când pielea este expusă la soare. Să știți exact câtă vitamina D consumați poate fi dificil. Furnizorul dumneavoastră de servicii medicale vă poate ajuta să determinați dacă ați putea avea nevoie de un supliment de vitamina D, pe baza unor factori precum alimentele pe care le consumați, tipul dumneavoastră de piele și cantitatea de soare la care vă expuneți. De asemenea, furnizorul dumneavoastră de asistență medicală vă poate testa nivelul de vitamina D din sânge.

 

Î. Care este diferența dintre vitamina D2 și vitamina D3?

R. Vitamina D se prezintă sub două forme: vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol). Ambele forme sunt bine absorbite de organism și măresc cantitatea de vitamina D din sângele dumneavoastră. Cu toate acestea, vitamina D3 ar putea crește nivelul de vitamina D din sângele dumneavoastră puțin mai mult și pentru mai mult timp decât vitamina D2.

 

Î. Cum se iau suplimentele?

R. Aceste sfaturi simple vă pot ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun:

·         Urmați întocmai instrucțiunile de pe ambalaj și instrucțiunile medicului dumneavoastră.

·         Păstrați o listă cu toate suplimentele și alte medicamente pe care le luați.

·         Scrieți cât de mult luați din fiecare produs și la ce oră din zi. Este ușor să uitați că ați luat un supliment, ceea ce poate duce la administrarea accidentală a unei cantități prea mari.

 

Î. Este în regulă să luați diferite suplimente în același timp?

R. În mod normal, combinarea suplimentelor nu va interfera cu modul în care acestea acționează și, în unele cazuri, poate fi benefică, de exemplu, vitamina C ajută la absorbția fierului. Cu toate acestea, anumite suplimente pot interacționa între ele. Există o competiție în intestin pentru absorbția diferitelor minerale și o doză mare din unul ar putea scădea absorbția altuia. Prin urmare, un produs multivitaminic și/sau mineral este cel mai bun pentru suplimentarea completă, deoarece a fost conceput pentru a furniza nutrienți în echilibrul potrivit.

Înainte de a combina suplimentele, persoanele ar trebui să consulte un medic sau producătorul produsului.  De asemenea, este important să se verifice dacă cantitatea zilnică administrată din fiecare nutrient în parte nu depășește nivelurile superioare de siguranță.

Produse recomandate

Referinta: Vegavero-VitaminaC60

Marca: Vegavero

Vegavero Vitamina C Organica 60 capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Vitamina C Organica: importanta in producerea de colagen, mentine sanatatea oaselor si dintilor, reduce procesul de imbatranire, amelioreaza numeroase probleme de piele, reduce aparitia ridurilor, ajuta la scaderea colesterolului, scade hipertensiunea arteriala.

Pret: Pret 65,00 lei Pret de baza 105,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: PN6046

Marca: Pure Nutrition USA

Pure Nutrition USA Power Pak 60 pliculete (Vitamine+Minerale+Omega 3+Aminoacizi)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Power Pak: ofera energie si rezistenta la antrenamente intense, reduce distrugerea fibrelor musculare, minimizeaza epuizarea fizica si psihica, creste dorinta si focusarea, complex de vitamine si minerale in doze mari, contine antioxidanti din plante, contine ulei de peste, 1000 mg/gelula, protejeaza inima si vasele sanguine.

Pret: Pret 179,00 lei Pret de baza 245,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: MAXLife-VITAMINA-D3-30ml

Marca: MAXLife

MAXLife VITAMINA D3 picaturi 400IU 30ml

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii VITAMINA D3: contribuie la fixarea calciului in oase, scade riscul de aparitie a fracturilor de oase, ajuta in caz de reumatism, artrita reumatoida, contribuie la ameliorarea osteoporozei, sustine buna functionare a sistemului imunitar, amelioreaza simptomele depresiei, protejeaza sistemul cardio-vascular, regleaza tensiunea arteriala.

Pret: Pret 57,00 lei Pret de baza 75,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-VitaminaE

Marca: OstroVit

OstroVit Vitamina E naturala - 90 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Vitamina E: antioxidant puternic, ajută la formarea de globule roșii, sprijină funcția sistemului imunitar sănătoasă, promovează ameliorarea arsurilor, eczeme și alte probleme ale pielii, sprijină o creștere sănătoasă a pielii și a părului, susține ochii sănătoși, nutrient important pentru funcția cardio sănătoasă, ajută organismul să utilizeze...

Pret: Pret 44,99 lei Pret de baza 72,99 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-ZincPicolinate

Marca: OstroVit

Zinc Picolinate 15mg 150 Tablete, OstroVit

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Zinc Picolinate beneficii: se absoarbe usor in organism, imbunatateste sistemul imunitar, mentine o piele frumoasa si sanatoasa, eficient in ameliorarea cosurilor si acneei, stimuleaza productia de colagen, minimizeaza procesul de imbatranire a pielii, scade pofta de mancare, ajuta la pierderea masei osoase, antioxidant.

Pret: Pret 19,99 lei Pret de baza 44,99 lei
Vezi produs
In stoc

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri