Vitaminele si mineralele- nutrientii esentiali

Vitaminele si mineralele- nutrientii esentiali

Vitaminele și mineralele sunt nutrienți esențiali, deoarece îndeplinesc sute de roluri în organism. Există o linie fină între a obține suficient de acești nutrienți (ceea ce este sănătos) și a obține prea mult (ceea ce poate sfârși prin a vă face rău). A avea o dietă sănătoasă rămâne cea mai bună modalitate de a obține cantități suficiente din vitaminele și mineralele de care aveți nevoie.

 

Substanțe nutritive esențiale pentru organismul dumneavoastră

În fiecare zi, corpul dumneavoastră produce piele, mușchi și oase. Acesta produce sânge roșu bogat care transportă nutrienți și oxigen către avanposturi îndepărtate și trimite semnale nervoase sărind de-a lungul a mii de kilometri de căi ale creierului și ale corpului. De asemenea, formulează mesageri chimici care fac naveta de la un organ la altul, transmițând instrucțiunile care vă ajută să vă susțineți viața. Dar, pentru a face toate acestea, corpul dumneavoastră are nevoie de anumite materii prime. Printre acestea se numără cel puțin 30 de vitamine, minerale și componente alimentare de care organismul dumneavoastră are nevoie, dar pe care nu le poate fabrica singur în cantități suficiente.

 

Vitaminele și mineralele sunt considerate nutrienți esențiali - deoarece, acționând în mod concertat, îndeplinesc sute de roluri în organism. Ele ajută la consolidarea oaselor, la vindecarea rănilor și la întărirea sistemului dumneavoastră imunitar. De asemenea, ele transformă alimentele în energie și repară leziunile celulare. Dar încercarea de a ține evidența a ceea ce fac toate aceste vitamine și minerale poate fi confuză. Citiți destule articole pe această temă și s-ar putea ca ochii să vă înoate cu referirile la acești nutrienți, care sunt cunoscuți în principal după inițialele lor (cum ar fi vitaminele A, B, C, D, E și K - pentru a numi doar câteva).

 

Diferența dintre vitamine și minerale

Deși toate sunt considerate micronutrienți, vitaminele și mineralele diferă în moduri de bază. Vitaminele sunt organice și pot fi descompuse prin căldură, aer sau acid. Mineralele sunt anorganice și își păstrează structura chimică. Deci, de ce contează acest lucru? Înseamnă că mineralele din sol și din apă ajung cu ușurință în corpul dumneavoastră prin intermediul plantelor, peștilor, animalelor și lichidelor pe care le consumați. Dar este mai greu să transporți vitaminele din alimente și din alte surse în corpul tău, deoarece gătitul, depozitarea și simpla expunere la aer pot inactiva acești compuși mai fragili.

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri