Beneficiile acizilor grasi Omega 6

Beneficiile acizilor grasi Omega 6

Acizii grași Omega-6 sunt tipuri de grăsimi. Unele tipuri se găsesc în uleiurile vegetale, inclusiv în uleiurile de porumb, de semințe de amăgitoare, de șofrănel și de soia. Alte tipuri de acizi grași omega-6 se găsesc în uleiurile de semințe de coacăze negre, de semințe de borș și de primula de seară.

Acizii grași omega-6 sunt folosiți pentru multe afecțiuni, dar, până în prezent, cele mai bune informații pe care le poate oferi știința sunt că introducerea acidului arahidonic, un anumit acid gras omega-6, nu îmbunătățește dezvoltarea sugarului. Nu au fost efectuate suficiente cercetări asupra acizilor grași omega-6 pentru a judeca dacă sunt sau nu eficienți pentru alte utilizări.

Acizii grași omega-6 sunt utilizați pentru reducerea riscului de boli de inimă, scăderea nivelului colesterolului total, scăderea nivelului colesterolului "rău" (LDL) si creșterea nivelului colesterolului "bun" (HDL)

Majoritatea informațiilor pe care le deținem despre suplimentele de acizi grași omega-6 provin din studierea unor acizi grași omega-6 specifici sau a uleiurilor vegetale care conțin acizi grași omega-6. Consultați lista separată pentru uleiul de primula de seară.

 

Tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD). Cercetările timpurii sugerează că administrarea unei combinații de acizi grași omega-3 și omega-6 de două ori pe zi, timp de 3-6 luni, nu îmbunătățește simptomele ADHD la majoritatea copiilor.

Umflarea pleoapelor din cauza unei probleme cu glandele sebacee din pleoape. Cercetările timpurii sugerează că administrarea unui produs specific (Medilar Fidia Oftal Bausch & Laomb Pharmaceuticals) care conține acizi grași omega-6 o dată pe zi, timp de 180 de zile, împreună cu curățarea pleoapelor, poate ameliora opacitatea ochilor, blocarea glandelor uleioase și umflarea pleoapelor la persoanele cu umflarea pleoapelor din cauza unei probleme cu glandele uleioase din pleoape.

Tulburare de coordonare a dezvoltării (DCD). Primele cercetări sugerează că administrarea unei combinații de acizi grași omega-6 și omega-3 timp de 3 luni poate îmbunătăți cititul, ortografia și comportamentul, dar nu și coordonarea sau mișcarea la copiii cu DCD.

Operația cu laser la ochi. Cercetările timpurii sugerează că administrarea unei tablete care conține un acid gras omega-6, precum și beta-caroten și alte ingrediente, poate îmbunătăți producția de lacrimi și ameliorarea ochilor după o intervenție chirurgicală cu laser la ochi.

Îmbunătățirea dezvoltării mentale sau a creșterii la sugari. Adăugarea de acid arahidonic (un acid gras omega-6) în formula pentru sugari nu pare să îmbunătățească dezvoltarea mentală sau creșterea la sugarii de până la 18 luni. Sugarii hrăniți cu formule de lapte praf cu acid arahidonic și acid docosahexaenoic în primele 4 luni de viață nu au avut scoruri mai mari la IQ, dar au fost capabili să proceseze informațiile mai repede.

Bolile respiratorii la sugari. Primele cercetări sugerează că sugarii hrăniți cu formule de lapte praf suplimentate cu acid arahidonic și acid docosahexaenoic în primul an de viață au avut un risc mai mic de boli respiratorii.

Diareea la sugari. Cercetările timpurii sugerează că sugarii hrăniți cu formule suplimentate cu acid arahidonic și acid docosahexaenoic în primul an de viață au prezentat un risc mai scăzut de diaree.

Reducerea riscului de boli de inimă.

Reducerea nivelului de colesterol rău (LDL).

Creșterea nivelului de colesterol bun (HDL).

Alte afecțiuni.

Tags: omega 6 |
Categories: Omega 3-6-9

Produse recomandate

Referinta: Osavi-Omega3Extra60caps

Marca: Osavi

Osavi Omega-3 Extra, 1300mg (cu aroma de lamaie) - 60 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Omega 3: risc redus de boli cardiovasculare, risc redus de cheaguri de sange, mentinerea captuselii arterelor netede si fara daune care pot duce la artere groase si dure, scaderea nivelului de trigliceride, mai putina inflamatie, imbunatateste tensiunea arteriala.

Pret: Pret 88,00 lei Pret de baza 100,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: HayaLabs-Omega369-200

Haya Labs Omega 3-6-9 200 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

OMEGA 3-6-9: Sprijină sănătatea inimii si un nivel sănătos de colesterol, susține sănătatea cardiovasculară, sprijină funcția imună sănătoasă, ajută la ameliorarea alergiilor, astmului și a diferitelor afecțiuni ale pielii, sprijină sanatatea părului, pielii și unghiile sănătoase, reduce tensiunea arterială, relaxează vasele de sânge și scade...

Pret: Pret 95,00 lei Pret de baza 139,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-Omega369Caps

Marca: OstroVit

OstroVit Omega 3-6-9 180 Capsule (pentru colesterol si triglicerde marite)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

OMEGA 3-6-9: Sprijină sănătatea inimii si un nivel sănătos de colesterol, susține sănătatea cardiovasculară, sprijină funcția imună sănătoasă, ajută la ameliorarea alergiilor, astmului și a diferitelor afecțiuni ale pielii, sprijină sanatatea părului, pielii și unghiile sănătoase, reduce tensiunea arterială, relaxează vasele de sânge și scade...

Pret: Pret 59,00 lei Pret de baza 79,00 lei
Vezi produs
In stoc

Referinta: HayaLabs-Omega369-100

Haya Labs Omega 3-6-9, 100 Capsule, regleaza colesterolul marit si trigliceridele

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Omega 3-6-9: Suplimentul Omega 3-6-9 de la HAYA LABS este un produs natural care furnizeaza cei mai importanti acizi grași Omega 3,6 si 9. Acest supliment regleaza procesul inflamator, imbunatateste vascozitatea sangelui, normalizeaza tensiunea arteriala, ajuta productia de hormoni, intareste sistemul imunitar si nervos central, mentine...

Pret: Pret 45,00 lei Pret de baza 70,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Nordic-OmegaXtra1480mg

Nordic Naturals Ultimate Omega Xtra - 1480mg Lamaie - 60 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Omega Xtra- risc redus de boli cardiovasculare, risc redus de cheaguri de sange, mentinerea captuselii arterelor netede si fara daune care pot duce la artere groase si dure, scaderea nivelului de trigliceride, mai putina inflamatie, imbunatateste tensiunea arteriala.

Pret: Pret 176,00 lei Pret de baza 190,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri