De ce toata lumea are nevoie de Omega-3?

De ce toata lumea are nevoie de Omega-3?

De ce toata lumea are nevoie de Omega-3

Cu peste 8000 de participanti la studiile clinice, acizii grasi de Omega-3 din Krill Oil se numara printre cei mai cercetati compusi nutritionali din lume.

De ce toata lumea este entuziasmata despre acest compus particular?

Acizi grasi de Omega 3 gasiti în ulei de krill au fost asociate cu o mare varietate de beneficii pentru sanatate. Aflati mai multe despre motivul pentru care atat oamenii de stiinta curiosi cat si persoanele sanatoase sunt la fel de interesati de acest compus special.

Starea de spirit si sanatatea cognitiva

În mai 2014, o revizuire a 19 studii privind persoanele care aveau nevoie sa se ocupe de starea de spirit si starea de sanatate emotionala a constatat ca cei care au luat EPA / DHA în monoterapie sau alaturi de medicamente s-au simtit semnificativ mai bine decat cei care au luat un placebo.

Un alt studiu pilot a analizat 30 de persoane care se adresau deficitului de atentie, varsta cuprinsa între 10 si 32 de ani, si a constatat ca cei care au luat zilnic 500 mg de ulei de krill au aratat o "îmbunatatire semnificativa" în ceea ce priveste masurile de auto-control si functia executiva.

Sanatatea zaharului din sange

Stiinta este tanara, dar unele cercetari sugereaza ca, din cauza capacitatii sale de a afecta in mod pozitiv nivelul zaharului din sange, uleiul de krill ar putea juca un rol in normalizarea dezechilibrelor zaharului din sange.

Un studiu mic, recent, a constatat ca pacientii care au luat 1-1,5 grame de ulei de krill au observat ca nivelul zaharului din sange scade cu 6,3% - de doua ori mai mult decat cei care iau 3 grame de ulei de peste.

Un alt studiu din 2013, de 2200 de barbati urmat timp de 19 ani, a constatat ca cei cu cele mai ridicate niveluri sanguine din EPA / DHA au avut un risc de 33% mai mic de a obtine diabet.

Sanatatea pielii

Omega 3 hidrateaza celulele pielii, atenueaza roseata si poate îmbunatati vindecarea ranilor.

Un studiu realizat în 2014 de 45 de participanti cu acnee a constatat ca cei care au luat 2000 mg EPA / DHA timp de 10 saptamani au vazut leziuni reduse semnificativ.

Un altul a examinat pielea de 2.919 de persoane si a constatat ca cei cu cea mai mare cantitate de EPA au avut semnificativ mai putine semne de îmbatranire.

Astaxantinul, prezent în uleiul de krill, a demonstrat ca protejeaza împotriva daunelor provocate de soare.

Ciclu menstrual sanatos

Omega-3, EPA si DHA declanseaza secretia de prostaglandine antiinflamatorii si hormoni relaxanti ai muschilor si reduc contractiile uterine care pot provoca dureri menstruale.

Un studiu publicat in revista Alternative Medicine a analizat 70 de femei care sufera de PMS si a descoperit ca cei care au luat ulei de krill inainte si in timpul menstruatiei au redus consumul de medicamente pentru durere la jumatate - o reducere semnificativ mai mare decat cei care iau ulei de peste. Uleiul Krill a lucrat mai bine pentru a gestiona simptomele emotionale si sensibilitatea sanilor.

Tags: omega 3 |
Categories: Omega 3