Functiile ficatului

Functiile ficatului

Ficatul este situat in partea dreapta sus a cavitatii abdominale, sub diafragma si deasupra stomacului, rinichiului drept si intestinelor. In forma de con, ficatul este un organ brun-roscat inchis, care cantareste aproximativ 3 kilograme.

 

Exista 2 surse distincte care furnizeaza sange ficatului, inclusiv urmatoarele:

• Sangele oxigenat curge din artera hepatica

• Sangele bogat in nutrienti curge din vena porta hepatica

Ficatul detine aproximativ o halba (13%) din cantitatea de sange a organismului la un moment dat. Ficatul este format din 2 lobi principali. Ambele sunt formate din 8 segmente care constau din 1.000 de lobuli (lobi mici). Acesti lobuli sunt conectati la conducte mici (tuburi) care se conecteaza cu canale mai mari pentru a forma ductul hepatic comun. Canalul hepatic comun transporta bila produsa de celulele hepatice catre vezica biliara si duoden (prima parte a intestinului subtire) prin canalul biliar comun.

 

Functiile ficatului

Ficatul regleaza cele mai multe niveluri chimice din sange si excreta un produs numit bila. Acest lucru ajuta la eliminarea deseurilor din ficat. Tot sangele care paraseste stomacul si intestinele trece prin ficat. Ficatul proceseaza acest sange si se descompune, echilibreaza si creeaza nutrientii si, de asemenea, metabolizeaza medicamentele in forme care sunt mai usor de utilizat pentru restul corpului sau care sunt netoxice. Peste 500 de functii vitale au fost identificate cu ficatul.

 

Unele dintre cele mai cunoscute functii includ urmatoarele:

• Productia de bila, care ajuta la indepartarea deseurilor si la descompunerea grasimilor din intestinul subtire in timpul digestiei

• Producerea anumitor proteine ​​pentru plasma sanguina

• Producerea de colesterol si proteine ​​speciale pentru a ajuta la transportul grasimilor prin organism

• Conversia excesului de glucoza in glicogen pentru stocare (glicogenul poate fi ulterior transformat inapoi in glucoza pentru energie) si pentru a echilibra si a produce glucoza dupa cum este necesar

• Reglarea nivelurilor sanguine de aminoacizi, care formeaza blocurile de baza ale proteinelor

• Procesarea hemoglobinei pentru utilizarea continutului sau de fier (ficatul stocheaza fier)

• Transformarea amoniacului otravitor in uree (ureea este un produs final al metabolismului proteinelor si este excretata prin urina)

• Curatarea sangelui de droguri si alte substante otravitoare

• Reglarea coagularii sangelui

• Rezistenta la infectii prin crearea de factori imunitari si eliminarea bacteriilor din fluxul sanguin

Cand ficatul a descompus substantele nocive, produsii acestuia sunt excretati in bila sau sange. Subprodusele biliare intra in intestin si parasesc corpul sub forma de fecale. Produsele secundare din sange sunt filtrate de rinichi si parasesc organismul sub forma de urina.

Produse recomandate

Referinta: Oemine-Desmodium60capsule

Marca: Oemine

Oemine Desmodium 60 capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Desmodium: reface ficatul si celulele hepatice, scaderea valorilor transaminazelor, in caz de oboseala, remediu natural puternic pentru mai multe afectiuni hepatice, mentinerea sistemului imunitar, in caz de: icter, dureri de cap, oboseală, pierderea poftei de mâncare, eficient pentru hepatita.

Pret: Pret 59,00 lei Pret de baza 69,00 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Referinta: Desmodium-Forte60Capsule

Marca: Oemine

Oemine Desmodium Forte, protectie hepatica, Hepatoprotector, 60 capsule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Oemine Desmodium Forte este un supliment alimentar ce ajuta la refacerea functiilor ficatului, ajuta in caz de icter, oboseala cronica, astm, reumatism, eczeme, amelioreaza durerile de spate, constituie un produs natural pentru protectie hepatica si este benefic in caz de hepatita. Mai mult, acesta poate regla metabolismul, poate asimila vitaminele si...

Pret: Pret 89,00 lei Pret de baza 95,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: PN5038

Marca: Pure Nutrition USA

Pure Nutrition Liver Complex (pentru protectia ficatului) - 60 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Liver Complex: promoveaza functia si sanatatea ficatului, protejeaza celulele hepatice de leziuni, stimuleaza cresterea de noi celule hepatice, ajuta la detoxifierea ficatului, ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin din ficat, usor de administrat.

Pret: Pret 95,00 lei Pret de baza 108,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri