Detoxifierea ficatului

Detoxifierea ficatului

Ficatul tau functioneaza in mod constant. Are sute de locuri de munca, inclusiv filtrarea toxinelor din sange, echilibrarea macro si micronutrientilor si reglarea hormonilor. De cele mai multe ori, nici nu stii ca functioneaza deloc. Chiar si atunci cand nu mai functioneaza corect, este posibil sa nu observati nimic iesit din comun. Dar afectiunile hepatice care trec neobservate pot evolua spre insuficienta hepatica, o afectiune care pune viata in pericol.

Din fericire, exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a minimiza bolile hepatice. S-ar putea sa fi auzit ca detoxificarile sunt o modalitate buna de a-ti mentine ficatul sanatos. Continuati sa cititi pentru a afla daca detoxificarile ajuta cu adevarat si ce altceva puteti face pentru a mentine un ficat puternic si sanatos.

 

Ce va poate ajuta sa va imbunatatiti sanatatea ficatului?

Alegerile tale de zi cu zi si obiceiurile de viata pot afecta sanatatea ficatului tau pe termen lung. Desi aceste strategii ar putea sa nu para la fel de simple ca o curatare unica, sunt mai probabil sa va protejeze ficatul si sa-l mentina sanatos.

Sa ne uitam la sapte strategii cheie care va pot ajuta sa va protejati ficatul in viata de zi cu zi.

 

1. Limitati-va consumul de alcool

Ficatul tau proceseaza fiecare bautura alcoolica pe care o consumi, inclusiv vinul, berea si bauturile spirtoase. Cu cat bei mai mult, cu atat ficatul tau trebuie sa lucreze mai greu.

In timp, consumul excesiv de alcool poate afecta, distrugand celulele hepatice. Boala hepatica legata de alcool (ARLD) include mai multe afectiuni ale ficatului, cum ar fi:

• boala ficatului gras alcoolic

• hepatita alcoolica acuta

• ciroza alcoolica

In plus, evitati amestecarea alcoolului si a medicamentelor, care exercita o presiune excesiva asupra ficatului.

 

2. Monitorizati utilizarea medicamentelor

Toate medicamentele – indiferent daca sunt eliberate fara prescriptie medicala sau prescrise de un medic – trec in cele din urma prin ficat, unde sunt defalcate.

Majoritatea medicamentelor sunt sigure pentru ficat atunci cand sunt luate conform instructiunilor. Cu toate acestea, a lua prea mult dintr-un medicament, a-l lua prea des, a lua tipul gresit sau a lua mai multe medicamente simultan va poate afecta ficatul.

Acetaminofenul (Tylenol) este un exemplu de medicament obisnuit fara prescriptie medicala care poate avea consecinte grave pentru ficat atunci cand este administrat incorect.

Nu trebuie sa luati niciodata mai mult de 1.000 de miligrame (mg) de acetaminofen odata sau sa depasiti doza maxima de 3.000 mg pe zi. Nu amestecati acetaminofenul si alcoolul.

Daca sunteti ingrijorat de modul in care un medicament va poate afecta ficatul, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. De asemenea, puteti cere sa va testati ficatul inainte si dupa inceperea unui nou medicament.

 

3. Adopta o dieta prietenoasa cu ficatul

Acest lucru nu ar trebui sa fie o surpriza, dar dieta ta joaca un rol semnificativ in sanatatea generala a ficatului tau.

Pentru a va asigura ca dieta va aduce beneficii ficatului pe termen lung, incercati urmatoarele:

• Mananca o varietate de alimente. Alege cereale integrale, fructe si legume, proteine ​​slabe, lactate si grasimi sanatoase. Alimente precum grepfrutul, afinele, nucile si pestele gras sunt cunoscute a avea potentiale beneficii pentru ficat.

• Obtineti suficienta fibre. Fibrele sunt esentiale pentru a va ajuta ficatul sa functioneze fara probleme. Fructele si legumele si cerealele integrale sunt surse excelente de fibre de incorporat in dieta ta.

•Stai hidratat. Asigurati-va ca beti suficienta apa in fiecare zi pentru a va mentine ficatul in forma maxima.

• Limitati alimentele grase, zaharoase si sarate. Alimentele bogate in grasimi, zahar si sare pot afecta functia hepatica in timp. Alimentele prajite si fast-food pot afecta, de asemenea, sanatatea ficatului dumneavoastra.

 

4. Fa sport in mod regulat

Activitatea fizica nu este buna doar pentru sistemul musculo-scheletal si cardiovascular. De asemenea, este bun pentru ficat.

Cercetarile din 2018 au examinat rolul exercitiilor fizice in boala ficatului gras non-alcoolic (NAFLD), acum una dintre cele mai frecvente boli hepatice.

Cercetatorii au concluzionat ca atat exercitiile cardio, cat si exercitiile de rezistenta ajuta la reducerea acumularii de grasime in ficat. Acumularea de grasime este asociata cu NAFLD. Nu trebuie sa alergi maratoane pentru a culege beneficiile. Puteti incepe sa faceti exercitii astazi, facand o plimbare rapida, facand un curs de antrenament online sau mergand la o plimbare cu bicicleta.

 

5. Luati masuri de precautie impotriva hepatitei

Hepatita este o boala care provoaca inflamatia ficatului. Unele tipuri de hepatita provoaca doar simptome acute, pe termen scurt (hepatita A), in timp ce altele sunt boli pe termen lung (hepatita B si C).

Va puteti proteja impotriva hepatitei, intelegand mai intai cum se raspandesc cele mai frecvente forme.

• Hepatita A se transmite prin consumul de alimente sau apa contaminate cu fecalele cuiva care are hepatita A.

• Hepatita B se transmite prin contactul cu fluidele corporale de la cineva care are hepatita B. Fluidele corporale includ sangele, secretiile vaginale si materialul seminal.

• Hepatita C se transmite prin contactul cu fluidele corporale de la cineva care are hepatita C.

Pentru a va proteja impotriva hepatitei, puteti:

• Practicati o buna igiena. Spalati-va mainile in mod regulat si folositi dezinfectant pentru maini.

• Luati masuri de precautie suplimentare atunci cand calatoriti. Aflati mai multe despre riscurile de hepatita in regiunea pe care o vizitati. Evitati apa locala de la robinet sau gheata si fructele sau legumele nespalate.

• Nu distribuiti articole personale. Pastreaza-ti periuta de dinti si aparatul de ras pentru tine. Daca utilizati medicamente intravenoase (IV), nu impartiti acele.

• Asigurati-va ca acele sunt sterilizate. Inainte de a va face un tatuaj sau un piercing, asigurati-va ca studioul foloseste ace de unica folosinta sau o masina de autoclava pentru a steriliza acele.

• Practicati sex mai sigur. Daca faci sex cu mai mult de un partener, foloseste un prezervativ pentru a reduce riscul de hepatita B si C.

• Vaccinati-va. Vaccinarea va poate ajuta sa evitati contractarea hepatitei A si B. In prezent, nu exista niciun vaccin pentru hepatita C.

 

6. Limitati-va contactul cu toxinele din mediu

Nu numai ca ficatul tau proceseaza substantele chimice care intra in corp prin gura, dar proceseaza si substantele chimice care intra prin nas si piele. Unele produse de uz casnic contin toxine care iti pot afecta ficatul, mai ales daca intri in contact cu acestea in mod regulat.

Pentru a reduce deteriorarea ficatului pe termen lung, optati pentru produse si tehnici de curatare organice pentru a va curata casa. Evitati utilizarea pesticidelor si erbicidelor in curte sau luati masuri de precautie pentru a evita inhalarea fumului chimic.

Daca trebuie sa folositi substante chimice sau aerosoli in interiorul casei - pentru a vopsi, de exemplu - asigurati-va ca spatiul dvs. este bine ventilat. Daca acest lucru nu este posibil, purtati o masca.

 

 

Produse recomandate

Referinta: PN5038

Marca: Pure Nutrition USA

Pure Nutrition Liver Complex (pentru protectia ficatului) - 60 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Liver Complex: promoveaza functia si sanatatea ficatului, protejeaza celulele hepatice de leziuni, stimuleaza cresterea de noi celule hepatice, ajuta la detoxifierea ficatului, ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin din ficat, usor de administrat.

Pret: Pret 95,00 lei Pret de baza 108,00 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Referinta: Oemine-Desmodium60capsule

Marca: Oemine

Oemine Desmodium 60 capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Desmodium: reface ficatul si celulele hepatice, scaderea valorilor transaminazelor, in caz de oboseala, remediu natural puternic pentru mai multe afectiuni hepatice, mentinerea sistemului imunitar, in caz de: icter, dureri de cap, oboseală, pierderea poftei de mâncare, eficient pentru hepatita.

Pret: Pret 59,00 lei Pret de baza 69,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Desmodium-Forte60Capsule

Marca: Oemine

Oemine Desmodium Forte, protectie hepatica, Hepatoprotector, 60 capsule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Oemine Desmodium Forte este un supliment alimentar ce ajuta la refacerea functiilor ficatului, ajuta in caz de icter, oboseala cronica, astm, reumatism, eczeme, amelioreaza durerile de spate, constituie un produs natural pentru protectie hepatica si este benefic in caz de hepatita. Mai mult, acesta poate regla metabolismul, poate asimila vitaminele si...

Pret: Pret 89,00 lei Pret de baza 95,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri