Top 5 beneficii N-Acetil Cisteina

Top 5 beneficii N-Acetil Cisteina

Ce este n acetilcisteina sau n-acetil cisteina / n-acetyl cysteine ?

Cisteina este un amino acid care se gaseste in mod natural un alimentele cu continut proteic mare: pui, curcan, iaurt, branza, oua, ulei de floarea soarelui, unele legume etc. Aceasta este importanta pentru sanatate din motive variate, inclusiv pentru cresterea productiei de glutation, cel mai puternic antioxidant din organism. Totodata, acest amino-acid ajuta in minimizarea afectiunilor respiratorii cronice, infertilitatii si pentru mentinerea sanatatii creierului. Carentele nutritionale sau dietele neadecvate duc adesea la un deficit de cisteina care poate fi cu usurinta reglat cu ajutorul suplimentelor alimentare. Ca supliment, aceasta se prezinta sub forma de N-ACETIL CISTEINA (NAC).

Cele mai importante beneficii n-acetil cisteina sunt:

Este esentiala productiei de glutation, cel mai puternic antioxidant din corp. In primul rand n-acetil cisteina sau n-acetyl cysteine este valoroasa pentru rolul sau in productia de glutation. Impreuna cu alti doi amino acizi – glutamina si glicina- NAC este necesara productiei si pentru refacerea constanta a nivelului de glutation. Glutation este unul dintre cei mai importanti si puternici antioxidanti din corp care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care pot duce la degradarea celulelor si tesuturilor. Acesta este vital bunei functionarii a sistemului imunitar si sanatatii celulare. Proprietatile sale antioxidante sunt de asemenea importante pentru diminuarea altor afectiuni asociate stresului oxidativ ca bolile de inima, infertilitatea, unele tulburari psihiatice etc.

Ajuta la detoxifierea organismului si contribuie la ameliorarea afectiunilor rinichilor si ficatului

N-acetil cisteina are un rol important in procesul de detoxifiere al organismului. Totodata ajuta la ameliorarea efectelor secundare nocive ale unor medicamente sau care rezulta din expunerea la toxinele din mediu.

N-acetil cisteina Poate contribui la ameliorarea tulburarilor psihiatrice si dependentelor

N-acetil cisteina ajuta la reglarea nivelului de glutamat, important neutrasmitator al creierului. Glutamatul in exces combinat cu scaderea nivelului de glutation poate duce la tulburari cerebrale manifestate prin afectiuni ca schizofrenia, bipolarism, comportament obsesiv compulsiv sau creare si intensificarea dependentelor. La persoanele care se confrunta cu depresie sau tulburari bipolare, N-acetil cisteina poate contribui la reducerea simptomelor si la imbunatatirea abilitatii generale de a functiona. Totodata, cercetarile sugereaza ca aceasta poate avea aplicabilitate in minimizarea tulburarilor obsesiv-compulsive (OCD). De asemenea, in cazul schizofreniei, se considera ca poate contribui la minimanizarea unor manifesctari precum apatia sau retragerea sociala, In plus, suplimentele n-acetil cisteina (NAC) pot fi utilizate pentru ameliorarea simptomelor asociate dependentei de cocaina si pentru minimizarea recidivei. Aditional, studiile preliminare sugereaza ca n-acetil cisteina poate reduce consumul de marijuana si nicotina. Avand in vedere faptul ca multe din afectiunile si problemele de mai sus au optiuni limitate de tratament, suplimentele NAC pot fi un ajutor natural si eficient pentru persoanele care se confrunta cu ele.

Poate imbunatatii fertilitatea atat in cazul femeilor cat si al barbatilor

Aproximativ 15 % din cuplurile care incearca sa conceapa un copil sunt afectate de infertilitate. Problemele legate de fertilitate la barbati se accentueaza cand nivelul de antioxidanti este insuficient pentru a minimiza actiunea radicalilor liberi asupra sistemului reproductiv. Stresul oxidativ poate cauza degradarea celulelor si reduce fertilitatea. Astfel, datorita proprietatilor sale n-acetil cisteina poate imbunatatii fertilitatea masculina. De asemenea, studiile efectuate sugereaza beneficiile suplimentelor n-acetil cisteina in tratamentul post-operator al varicocelelor – marirea venelor din scrotum, conditie care favorizeaza infertilitatea masculina. Totodata, n-acetil cisteina poate imbunatatii fertilitatea si la femeile care sufera de ovare polichistice.

Ajuta la ameliorarea simptomelor afectiunilor respiratorii

Ca antioxidant si antiimflamator, n-acetil cisteina reface nivelul de glutation din plamani, reduce imflamatia din tuburile bronhice si tesuturile pulmonare. Persoanele care sufera de boli pulmonare obstructive cronice se confrunta pe termen lung cu degradarea oxidativa si imflamarea tesuturilor pulmonare care duc la contractarea cailor respiratorii manifestata prin tuse sau taierea respiratiei. Suplimentele de n-acetil cisteina sunt utilizate, astfel, pentru a ameliora simptomele boli pulmonare obstructive cronice si reduce exacerbarea acestora. Totodata si cei care sufera de bronsita cronica pot beneficia ca urmarea a utilizarii suplimentelor n-acetil cisteina, acestea fluidizand mucusul din tuburile bronhice si crescand nivelul glutationului. In consecinta, NAC poate reduce intensitatea, severitatea si frecventa tusei si deficientelor respiratorii. In plus, n-acetil cisteina poate ameliora si alte conditii pulmonare si ale cailor respiratorii ca astmul sau simptomele afectiunilor sinusurilor cauzate de alergii sau infectii. Dupa o scurta analiza top beneficii n-acetil cisteinei cat si a n-acetil cisteina pareri , putem concluziona ca suplimentele n acetil cisteina sau n-acetyl cysteine sunt din ce in ce mai cautate si raspund cerintelor impuse de ritmul de viata alert, stresant combinat cu cresterea toxicitatii din mediu dar si cu neglijarea sanatatii.

N-acetil cisteina dozaj si n-acetil cisteina mod de administrare

Doza recomandata zilnica de n-acetil cisteina este de 600 mg si poate fi crescuta daca este necesar. Se prezinta sub forma de capsule, insa o putem regasi si lichida, spray dau pudra. N-acetil cisteina contraindicatii si n-acetil cisteina efecte secundare In doze mari, NAC poate cauza greata, diaree sau constipatie. Inhalata poate cauza inflamatii la nivelul gurii, rinoree, moleseala si constrictie toracica. N-acetil cisteina nu este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni de coagulare sau hemoragice. N-acetil cisteina pret si de unde putem cumpara N-acetil cisteina se gaseste pe piata din Romania la un pret care difera in functie de producator. N-Acetil Cisteina 600 mg de la Swanson este considerata de utilizatori una dintre cele eficiente si calitative suplimente de n-acetil cisteina cu un raport pret-calitate foarte bun.

Produse recomandate

Referinta: HayaLabs-N-Acetil-L-Cisteina

Marca: Haya Labs

Haya Labs N-Acetil L-Cisteina - N-Acetyl L-Cysteine 600 mg 60 capsule (Creste imunitatea, antiinflamator, detoxifiere)

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii N-Acetil L-Cisteina: forma stabila de L-cisteina, sprijina sanatatea celulara, are importante proprietati antioxidante, minimizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi, sustine detoxifierea si regenerarea ficatului, protejeaza sanatatea hepatica si a rinichilor, creste imunitatea, actioneaza ca un puternic antiimflamator, ajuta in minimizarea...

Pret: Pret 45,00 lei Pret de baza 51,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: ActivLab-NAC90caps

Marca: ActivLab

ACTIVLAB NAC - N-Acetil Cisteina - 500mg - 90 Capsule

0 1 2 3 4 2 Pareri 

Beneficiile N-Acetil Cisteinei: esentiala pentru a face glutationul un puternic antioxidant, ajuta la detoxifiere pentru a diminua afectarea rinichilor si ficatului, poate imbunatati tulburarile psihice si comportamentul de dependenta, ajuta la ameliorarea simptomelor afectiunilor respiratorii, imbunatateste sanatatea creierului, poate imbunatati...

Pret: Pret 44,10 lei Pret de baza 55,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: EssenceNutrition-NAC90

Essence Nutrition NAC - N-Acetil Cisteina - 600 mg 90 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficiile N-Acetil Cisteinei- esentiala pentru a face glutationul, un puternic antioxidant, ajuta la detoxifiere pentru a diminua afectarea rinichilor si ficatului, poate imbunatati tulburarile psihice si comportamentul de dependenta, ajuta la ameliorarea simptomelor afectiunilor respiratorii, imbunatateste sanatatea creierului, poate imbunatati...

Pret: Pret 99,00 lei Pret de baza 119,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri