TOP 5 BENEFICII N-ACETIL CISTEINA

TOP 5 BENEFICII N-ACETIL CISTEINA

TOP 5 BENEFICII N-ACETIL CISTEINA 

Ce este n acetilcisteina sau n-acetil cisteina / n-acetyl cysteine ?

         Cisteina este un amino acid care se gaseste in mod natural un alimentele cu continut proteic mare: pui, curcan, iaurt, branza, oua, ulei de floarea soarelui, unele legume etc.       Aceasta este importanta pentru sanatate din motive variate, inclusiv pentru cresterea productiei de glutation, cel mai puternic antioxidant din organism. Totodata, acest amino-acid ajuta in tratamentul afectiunilor respiratorii cronice, infertilitatii si pentru mentinerea sanatatii creierului. Carentele nutritionale sau dietele neadecvate duc adesea la un deficit de cisteina care poate fi cu usurinta reglat cu ajutorul suplimentelor alimentare. Ca supliment, aceasta se prezinta sub forma de N-ACETIL CISTEINA (NAC).

Cele mai importante beneficii n-acetil cisteina sunt

Cele mai importante beneficii n-acetil cisteina sunt:

-          Este esentiala productiei de glutation, cel mai puternic antioxidant din corp

         In primul rand n-acetil cisteina sau n-acetyl cysteine este valoroasa pentru rolul sau in productia de glutation. Impreuna cu alti doi amino acizi – glutamina si glicina- NAC este necesara productiei si pentru refacerea constanta a nivelului de glutation.

         Glutation este unul dintre cei mai importanti si puternici antioxidanti din corp care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care pot duce la degradarea celulelor si tesuturilor. Acesta este vital bunei functionarii a sistemului imunitar si sanatatii celulare.

         Proprietatile sale antioxidante sunt de asemenea importante pentru prevenirea si tratarea altor afectiuni asociate stresului oxidativ ca bolile de inima, infertilitatea, unele tulburari psihiatice etc.

-          Ajuta la detoxifierea organismului si contribuie la prevenirea si ameliorarea afectiunilor rinichilor si ficatului

         N-acetil cisteina are un rol important in procesul de detoxifiere al organismului. Totodata ajuta la combaterea efectelor secundare nocive ale unor medicamente sau care rezulta din expunerea la toxinele din mediu. Datorita proprietatilor sale detoxifiante, antioxidante si antiimflamatorii n-acetil cisteina este utilizata in tratamentul a varii boli de ficat.

-          N-acetil cisteina Poate contribui la ameliorarea tulburarilor psihiatrice si dependentelor

N-acetil cisteina Poate contribui la ameliorarea tulburarilor psihiatrice si dependentelor

         N-acetil cisteina ajuta la reglarea nivelului de glutamat, important neutrasmitator al creierului. Glutamatul in exces combinat cu scaderea nivelului de glutation poate duce la tulburari cerebrale manifestate prin afectiuni ca schizofrenia, bipolarism, comportament obsesiv compulsiv sau creare si intensificarea dependentelor.

         La persoanele care se confrunta cu depresie sau tulburari bipolare, N-acetil cisteina poate contribui la reducerea simptomelor si la imbunatatirea abilitatii generale de a functiona.       Totodata, cercetarile sugereaza ca aceasta poate avea aplicabilitate in tratamentul tulburarilor obsesiv-compulsive (OCD). De asemenea, in cazul schizofreniei, se considera ca poate contribui la minimanizarea unor manifesctari precum apatia sau retragerea sociala,

         In plus, suplimentele n-acetil cisteina (NAC) pot fi utilizate pentru ameliorarea simptomelor asociate dependentei de cocaina si pentru prevenirea recidivei. Aditional, studiile preliminare sugereaza ca n-acetil cisteina poate reduce consumul de marijuana si nicotina.

         Avand in vedere faptul ca multe din afectiunile si problemele de mai sus au optiuni limitate de tratament, suplimentele NAC pot fi un ajutor natural si eficient pentru persoanele care se confrunta cu ele.

-          Poate imbunatatii fertilitatea atat in cazul femeilor cat si al barbatilor

         Aproximativ 15 % din cuplurile care incearca sa conceapa un copil sunt afectate de infertilitate. Problemele legate de fertilitate la barbati se accentueaza cand nivelul de antioxidanti este insuficient pentru a combate actiunea radicalilor liberi asupra sistemului reproductiv. Stresul oxidativ poate cauza degradarea celulelor si reduce fertilitatea.

         Astfel, datorita proprietatilor sale n-acetil cisteina poate imbunatatii fertilitatea masculina. De asemenea, studiile efectuate sugereaza beneficiile suplimentelor n-acetil cisteina in tratamentul post-operator al varicocelelor – marirea venelor din scrotum, conditie care favorizeaza infertilitatea masculina.

         Totodata,  n-acetil cisteina poate imbunatatii fertilitatea si la femeile care sufera de ovare polichistice.

-          Ajuta la ameliorarea simptomelor afectiunilor respiratorii

         Ca antioxidant si antiimflamator, n-acetil cisteina reface nivelul de glutation din plamani, reduce imflamatia din tuburile bronhice si tesuturile pulmonare.

         Persoanele care sufera de boli pulmonare obstructive cronice se confrunta pe termen lung cu degradarea oxidativa si imflamarea tesuturilor pulmonare care duc la contractarea cailor respiratorii manifestata prin tuse sau taierea respiratiei.  Suplimentele de n-acetil cisteina sunt utilizate, astfel, pentru a ameliora simptomele boli pulmonare obstructive cronice si a preveni exacerbarea acestora.

         Totodata si cei care sufera de bronsita cronica pot beneficia ca urmarea a utilizarii suplimentelor n-acetil cisteina, acestea fluidizand mucusul din tuburile bronhice si crescand nivelul glutationului. In consecinta, NAC poate reduce intensitatea, severitatea si frecventa tusei si deficientelor respiratorii.

         In plus, n-acetil cisteina poate ameliora si alte conditii pulmonare si ale cailor respiratorii ca astmul sau simptomele afectiunilor sinusurilor cauzate de alergii sau infectii.

         Dupa o scurta analiza top beneficii n-acetil cisteinei cat si a n-acetil cisteina pareri , putem concluziona ca suplimentele n acetil cisteina sau n-acetyl cysteine sunt din ce in ce mai cautate si raspund cerintelor impuse de ritmul de viata alert, stresant combinat cu cresterea toxicitatii din mediu dar si cu neglijarea sanatatii.

N-acetil cisteina dozaj si n-acetil cisteina mod de administrare

         Doza recomandata zilnica de n-acetil cisteina este de  600 mg si poate fi crescuta daca este necesar. Se prezinta sub forma de capsule, insa o putem regasi si lichida, spray dau pudra.

N-acetil cisteina contraindicatii si n-acetil cisteina efecte secundare

         In doze mari, NAC poate cauza greata, diaree sau constipatie. Inhalata poate cauza inflamatii la nivelul gurii, rinoree, moleseala si constrictie toracica.

N-acetil cisteina nu este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni de coagulare sau hemoragice.

N-acetil cisteina pret si de unde putem cumpara

         N-acetil cisteina se gaseste pe piata din Romania la un pret care difera in functie de producator. N-Acetil Cisteina 600 mg de la Swanson este considerata de utilizatori una dintre cele eficiente si calitative suplimente de n-acetil cisteina cu un raport pret-calitate foarte bun.

         Produsele Swanson au o traditie de peste 4 decenii in SUA. Datorita standardelor cele mai inalte implementate in ceea ce priveste calitatea, puritatea si eficacitatea suplimentelor cat si tehnologiei avansate utilizate in fabricarea produselor, Swanson a devenit unul dintre liderii mondiali in dezvoltarea suplimentelor nutritive pentru sanatate.

Produse recomandate

Referinta: HayaLabs-N-Acetil-L-Cisteina

Marca: Haya Labs

N-Acetil L-Cisteina - N-Acetyl L-Cysteine 600 mg 60 capsule (Creste imunitatea, antiinflamator, detoxifiere)

0 1 2 3 4 0 Review(s) 

Beneficii N-Acetil L-Cisteina: forma stabila de L-cisteina, sprijina sanatatea celulara, are importante proprietati antioxidante, combate efectele nocive ale radicalilor liberi, sustine detoxifierea si regenerarea ficatului, protejeaza sanatatea hepatica si a rinichilor, creste imunitatea, actioneaza ca un puternic antiimflamator, ajuta in tratamentul...

Pret 45,00 lei Pret de baza 55,00 lei
Mai multe
Stoc epuizat