Importanta alimentatiei sanatoase

Importanta alimentatiei sanatoase

Gestionati greutatea

Cunoasteti cele doua ingrediente esentiale pentru pierderea in greutate: dieta si exercitiile fizice. Cu toate acestea, Huffington Post sustine ca pierderea in greutate reprezinta 75% dieta si doar 25% exercitii fizice.

O analiza a 700 de studii separate de pierdere in greutate a constatat ca oamenii obtin cele mai mari rezultate atunci cand mananca bine. In medie, o dieta fara exercitii fizice se ridica la 23 de kilograme pierdute in decurs de 15 saptamani. Pe de alta parte, exercitiile fizice fara dieta au ca rezultat pierderea de sase kilograme dupa 21 de saptamani. Desigur, acest lucru nu reduce valoarea exercitiilor fizice - trebuie sa fiti cat mai sanatosi posibil.

 

Sustineti un sistem imunitar puternic

Te bazezi pe imunitatea ta pentru a te apara impotriva bacteriilor, virusilor, ciupercilor si a altor invadatori straini. Cu toate acestea, o alimentatie deficitara infometeaza sistemul imunitar de vitaminele si mineralele adecvate de care are nevoie pentru a produce anticorpi. Daca te concentrezi pe a manca bine, este mai putin probabil sa te imbolnavesti.

 

Cresteti nivelul de energie

Scopul alimentatiei este de a obtine energie din alimente. „Caloriile goale” gasite in sifon, gustari procesate si alte alimente nedorite va pot umple stomacul, dar nu reusesc sa ofere energie de inalta calitate.

Pentru asta, aveti nevoie de carbohidrati complecsi, grasimi sanatoase si proteine. De asemenea, daca aveti oboseala inexplicabila, incercati sa cresteti aportul de fier cu fructe de mare, carne de pasare, verdeata inchisa cu frunze si mazare. Corpul tau absoarbe fierul mai bine daca il consumi cu vitamina C, care se gaseste in alimente precum broccoli, ardei, portocale si rosii.

 

Reduceti riscul de boli cronice

O mare parte din facturile medicale sunt destinate ameliorarii bolilor cronice legate de dieta, cum ar fi diabetul de tip 2. In timp ce genetica joaca un rol in probabilitatea de a contracta tipul 2, chiar si cel mai expus riscului este putin probabil sa se imbolnaveasca de boala daca mananca o dieta echilibrata. Daca diabetul se afla in familia ta, este mai important ca niciodata sa iti urmaresti aportul de zahar, astfel incat sa nu te expui unui risc mai mare.

 

Incetiniti efectele imbatranirii

Alimentele bogate in antioxidanti – inclusiv fructele de padure, varza kale, spanacul, varza rosie, nucile, fasolea si ciocolata neagra – au proprietati anti-imbatranire care va ajuta corpul sa functioneze mai bine pe masura ce imbatraniti. Este posibil sa fii mai putin predispus la riduri si boli de inima daca incluzi antioxidanti in dieta ta echilibrata.

 

Traiti mai mult

Desi nu este o cauza oficiala de deces, excesul de greutate este un precursor principal al mortii premature in SUA. Potrivit cercetarilor publicate in 2013, 18% din toate decesele pot fi atribuite unei diete proaste si/sau stilului de viata sedentar. Daca vrei sa traiesti o viata lunga cu mai putine complicatii de sanatate, concentreaza-te pe a manca mai bine.

 

Imbunatatiti-va sanatatea mintala si bunastarea

Corpul tau nu este singurul lucru care beneficiaza atunci cand mananci o dieta echilibrata; sanatatea ta mintala se imbunatateste si ea! S-ar putea sa apelezi in mod obisnuit la mancare nedorita atunci cand te simti defavorizat, dar ceea ce ai nevoie cu adevarat pentru a-ti stimula spiritul este o dieta plina de vitamine, minerale, acizi grasi esentiali si carbohidrati complecsi. Un studiu din 2017 a constatat ca consumul mai multor fructe, legume, leguminoase, fasole, nuci, cereale integrale, peste si ulei de masline a redus simptomele de depresie in randul participantilor, care au durat sase luni dupa experiment.

 

Imbunatatiti-va concentrarea mentala

Mancarea sanatoasa nu numai ca iti imbunatateste starea de spirit, dar iti accentueaza si concentrarea mentala. Potrivit Scolii de Medicina Harvard, grasimile saturate, grasimile trans si colesterolul pot deteriora tesutul creierului si chiar pot duce la accidente vasculare cerebrale. Pe de alta parte, alimentele bogate in grasimi sanatoase mono si polinesaturate - cum ar fi uleiul de masline, pestele si nucile - au fost legate de rate mai scazute de dementa.

Produse recomandate

Referinta: Bulletproof-13762

Marca: Bulletproof

BRAIN OCTANE OIL, C8 MCT Oil, 473ml, Bulletproof, dieta ketogenica

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii BRAIN OCTANE OIL: taie si suprima foamea, arde grasimea repede si eficient, ajuta in cazul de dietă ketogenică, efect antibacterian si antimicrobian, sursă eficientă de energie, ajuta la menținerea nivelului normal al colesterolului, sprijină absorbția nutrienților.

Pret: Pret 269,00 lei Pret de baza 297,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: OstroVit-GreenCoffee90

Marca: OstroVit

OstroVit Green Coffee 90 Tablete (Extract de cafea verde 500 mg)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficiile boabelor de cafea verde: ajuta la arderea grasimilor si cresterea metabolismului, ajuta in curele de slabire, rezultate demonstrate clinic pentru eficienta, menține presiunea sanguină sănătoasă, promovează sănătatea cardiovasculară, reduce radicalii liberi cu antioxidanți, echilibrează nivelurile de zahăr din sânge.

Pret: Pret 42,90 lei Pret de baza 66,90 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: PN3221

Marca: Pure Nutrition USA

Pure Nutrition USA L-Carnitina 1000 mg 100 capsule (Arde grasimea, inhiba pofta de mancare)

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficii Carnitina- buna pentru slabire, ar putea imbunatati memoria si functia mentala, ar putea imbunatati oboseala mentala si fizica, ar putea incetini rata de progresie a bolii, poate imbunatati memoria si poate imbunatati unele masuri ale functiei mentale si ale comportamentului la unele persoane cu boala alzheimer, poate imbunatati starea de spirit...

Pret: Pret 138,90 lei Pret de baza 152,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri