Ce beneficii are Muira Puama?

Ce beneficii are Muira Puama?

Ce beneficii are Muira Puama?

Muira puama este un arbust care creste in Brazilia. Un alt nume pentru el este "lemnul potentei" datorita reputatiei sale ca ajutor sexual in Amazon. Multe parti ale plantei sunt folosite, dar utilizarea cea mai comuna de catre oamenii nativi este sa consume coaja de copac. Muira puama este comercializat in lumea occidentala sub forma de ceaiuri sau capsule si nu este reglementata de Administratia pentru Alimente si Medicamente. Acest remediu pe baza de plante poate interactiona cu alte medicamente.

Poate trata depresia

Dupa cum a raportat revista Life Extension Magazine, muira puama are o istorie lunga de utilizare de catre oamenii amazonieni pentru a trata diferite maladii. Il folosesc pentru a fi scutiti de stres, printre altele. Un studiu din 2008 realizat de cercetatorii brazilieni care au comparat muira puama cu imipramina antidepresiva a demonstrat ca acestia sunt la fel de eficienti in ameliorarea simptomelor depresiei. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, putine efecte adverse din utilizarea muira puama, in conformitate cu Extensia de viata. Verificati-va cu un terapeut licentiat sau cu medicul inainte de a lua muira puama pentru a scadea depresia.

Poate imbunatati memoria

Life Extension, de asemenea, raporteaza ca muira puama ar putea contribui la imbunatatirea memoriei in randul persoanelor in varsta. Cercetatorii teoretizand ca muira puama pot fi eficienta datorita inhibarii acetilcolinesterazei. Acetilcholinesteraza este o enzima care descompune acetilcolina neurotransmitatorul important, necesar pentru memorie si cunoastere. Prin protejarea acetilcolinei, muira puama ar putea avea o valoare terapeutica pentru persoanele care sufera de o memorie slaba sau cu tulburari de cunoastere. Daca sunteti pe un inhibitor de acetilcolinesteraza, cum ar fi donepezil, consultati un medic inainte de a lua orice remediu natural, cum ar fi muira puama.

Reputatia pentru imbunatatirea performantei sexuale

Un articol din Nutrition Review spune ca muira puama a fost folosita de mult timp ca afrodiziac in America de Sud. Studiile clinice confirma ca planta imbunatateste functia sexuala, inclusiv capacitatea de a obtine erectie puternica si excitare. Un studiu din 1995 al Institutului de Sexologie din Paris, sub supravegherea dr. Jacques Waynberg, a aratat o imbunatatire semnificativa in 51% dintre participantii cu disfunctie erectila. De asemenea, 62% dintre barbatii din grup au crescut foarte mult libidoul sau dorinta sexuala, potrivit cercetatorilor. Intr-un alt studiu realizat in 1990 de Dr. Waynberg, 66% dintre barbati au raportat o crestere a frecventei actului sexual. Daca intentionati sa luati muira puama pentru a creste dorinta sexuala sau pentru a ajuta la mentinerea unei erectii, consultati mai intai un specialist in domeniul sanatatii.