Tongkat ALI - T3stojack - Longjack - Eurycoma longifolia: beneficii, doze si efecte secundare, pareri

Tongkat ALI - T3stojack - Longjack - Eurycoma longifolia: beneficii, doze si efecte secundare, pareri

Ce este Tongkat Ali?

Tongkat-Ali, este un extract de plante obtinut din radacinile arborelui arbust verde Eurycoma longifolia. Este o planta indigena care se gaseste in tarile din Asia de Sud-Est precum Malaezia, Indonezia si Vietnam. Tongkat Ali este utilizat pentru a remedia malaria, infectiile, infertilitatea masculina si disfunctia erectila, febra. Trasaturile benefice pentru sanatate ale acestei plante medicinale sunt atribuite mai multor compusi bioactivi prezenti in planta, inclusiv flavonoide, alcaloizi si alti compusi care actioneaza ca antioxidanti. Extractul de Tongkat ail este disponibil sub forma de pastile sau mix-uri.

Creste apetitul si dorinta sexuala

Tongkat ali este o expresie in malayalam (o limba vorbita in India) care se traduce prin „bastonul lui Ali”. In timp ce unii experti spun ca acest nume se refera la radacinile lungi si rasucite ale plantei, altii spun ca numele se refera la efectele afrodisiace ale plantei.

Capacitatea lui Tongkat ali de a stimula dorinta sexuala este una dintre principalele sale utilizari. Si dovezile par sa sustina acest beneficiu, cercetarile care arata ca suplimentarea cu tongkat ali poate creste libidoul si apetitul sexual.

Tongkat aliPoate imbunatati functia erectila

Cercetarile au aratat ca tongkat ali poate imbunatati functia erectila generala. Barbatii care au luat 300 de miligrame (mg) dintr-un extract de tongkat ali pe zi timp de 12 saptamâni au raportat imbunatatiri ale erectiilor lor in comparatie cu cei care au luat un placebo. Aceasta include imbunatatirea frecventei cu care au reusit sa aiba o erectie in timpul activitatii sexuale. De asemenea, sa demonstrat ca Tongkat ali ajuta la cât de grea este o erectie, facilitând penetrarea.

Cercetatorii nu sunt siguri exact de ce tongkat ali are acest efect asupra functiei erectile, dar cred ca poate fi din cauza compusilor bioactivi pe care ii are planta. Compusii bioactivi sunt substante chimice pe care plantele le au in cantitati mici despre care se crede ca au efecte pozitive asupra sanatatii.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari pentru a spune cu siguranta ce efect are tongkat ali asupra functiei de erectie si daca ar fi un tratament adecvat pentru disfunctia erectila. Unele cercetari au fost amestecate. O revizuire a studiilor din 2017 a constatat ca din 11 articole care examineaza efectul tongkat ali asupra sanatatii sexuale masculine (inclusiv disfunctia erectila), sapte au aratat o imbunatatire notabila, in timp ce patru nu.

Poate imbunatati fertilitatea masculina

Cercetarile au aratat ca suplimentele de tongkat ali pot ajuta la imbunatatirea volumului spermei, precum si la cât de bine se misca materialul seminal.

Tongkat ali ar putea fi, de asemenea, capabil sa restabileasca nivelul de testosteron in rândul persoanelor cu sindrom de deficienta de testosteron sau hipogonadism cu debut tardiv. Unii cercetatori spun ca acest lucru sugereaza ca suplimentul ar putea fi o alternativa la terapia de inlocuire cu testosteron, un tratament tipic pentru barbatii al caror corp nu produce suficient testosteron, desi sunt necesare mai multe studii pentru a spune cu siguranta.

Poate creste puterea musculara

Ca parte a medicinei traditionale, oamenii au consumat extractul de radacina de tongkat ali ca o modalitate de a deveni mai puternici. Cercetarile par sa sustina aceasta utilizare, unele date care arata ca administrarea unui supliment de tongkat ali poate creste puterea si dimensiunea muschilor.

Intr-un mic studiu din 2019, tinerii care au luat tongkat ali au avut imbunatatiri semnificative in puterea lor de vârf atunci când au finalizat un program de antrenament de rezistenta.

Poate reduce stresul si anxietatea

Suplimentarea cu tongkat ali poate reduce stresul si poate imbunatati starea de spirit. Un studiu a implicat 86 de persoane care au spus ca au avut un stres moderat de la munca si ca incearca sa mentina un echilibru intre viata profesionala si viata privata. Timp de 12 saptamâni, unii dintre participanti au primit o combinatie de supliment de tongkat ali si multivitamine, in timp ce altii au primit un placebo. La sfârsitul perioadei de studiu, cei care au luat suplimentul au spus ca s-au simtit mai energici si mai bine emotional. Au raportat ca se simt mai calmi si mai linistiti.

Cu toate acestea, este important de mentionat ca unul dintre autorii studiului a fost angajat al unui producator de suplimente tongkat ali. Un alt studiu privind relatia pozitiva dintre tongkat ali si stres a fost, de asemenea, realizat si finantat de producatorii de supliment.

Cum sa administrati Tongkat Ali

Tongkat ali este o planta de arbust care se gaseste adesea in Cambodgia, Indonezia, Vietnam, Thailanda si alte tari din Asia de Sud-Est. Radacina plantei tongkat ali contine compusii care pot fi benefici pentru oameni, iar radacina este folosita pentru a crea un extract care poate fi luat sub forma de pulbere, capsula de supliment sau, in unele cazuri, bautura.

Nu exista nicio recomandare oficiala cu privire la momentul in care sa luati tongkat ali in ceea ce priveste ora din zi sau cu sau fara alimente. De asemenea, nu este clar cât timp ar trebui sa luati tongkat ali pentru a vedea rezultate, dar multe dintre studiile pe oameni care arata eficacitatea au facut ca participantii sa ia suplimentul timp de la opt saptamâni pâna la sase luni.

Doze si concentratii ale Tongkatului

Deoarece tongkat ali nu este bine studiat, nu exista linii directii ferme de dozare. Multe studii administreaza participantilor aproximativ 200 de miligrame pe zi de tongkat ali si in general aceasta este considerata o cantitate sigura pentru majoritatea oamenilor.

Contraindicatii si efecte secundare, este Tongkat Ali sigur?

Deoarece este un supliment alimentar tongkat ali nu este aprobat pentru siguranta si eficacitate de catre FDA - U.S. Food & Drug Administration. De asemenea, nu s-au facut prea multe cercetari asupra sigurantei sale. Asta inseamna ca nu stim multe despre siguranta acestui supliment.

S-a descoperit ca doze extrem de mari de tongkat ali provoaca leziuni ADN-ului in stomacul si intestinul subtire al animalelor, dar acest lucru nu a fost studiat la oameni. In mai multe studii pe termen scurt efectuate pe oameni care utilizeaza doze medii de tongkat ali, au fost observate efecte secundare adverse.

Ca si in cazul oricarui supliment, consultati medicul sau farmacistul dumneavoastra inainte de a utiliza tongkat ali. Nu este clar cum tongkat ali poate interactiona cu anumite tipuri de persoane, cum ar fi persoanele care sunt insarcinate sau care alapteaza sau care au o afectiune precum cancerul de prostata.

 

Produse recomandate

Referinta: Swanson-TongkatAli120caps

Marca: Swanson

Swanson Tongkat Ali 400 mg, 120 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficiile extractului de Tongkat Ali: creste natural nivelul de testosteron, creste placerea sexuala si intensitatea, creste performanta sexuala, echilibreaza nivelul de hormoni la barbati, ajuta la arderea grasimilor, ajuta la cresterea masei musculare, ajuta la cresterea sanatoasa a libidoului, creste energia si tonusul.

Pret: Pret 89,00 lei Pret de baza 104,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: NowFoods-TestoJack200,60

Marca: Now Food

NOW Foods TestoJack 200 - 60 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii TestoJack 100: creste in mod natural nivelul de tes-tosteron, amelioreaza tulburarile sexuale, imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la concentrare si focusare, imbunatateste functia erectila, poate trata infertilitatea, creste libidoul. (Printre ingredientele active se numara - Maca, Tongkat Ali, Tribulus Terrestris).

Pret: Pret 145,00 lei Pret de baza 160,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: PN6714

Marca: Pure Nutrition USA

Pure Nutrition T-Blast (pentru cresterea tes-tosteronului) - 60 Tablete

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii T Blast: ajuta la cresterea tes-tosteronului, raspuns sanatos la durere, asigura niveluri suficiente de celule rosii din sange, imbunatateste calitatea somnului, mentine densitatea osoasa optima, sustine masa musculara, asigura niveluri ridicate de energie

Pret: Pret 69,00 lei Pret de baza 81,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Biovea-1677

Marca: Biovea

Biovea, Iarba Caprei Nebune, Iarba Tapului 120 Capsule (Potenta, libidou, afrodisiac)

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Iarba Caprei Nebune: creste libidoul si functia sexuala, creste performantele sexuale, creste potenta masculina, mareste apetitul sexual, stimuleaza functia erectila, imbunatateste energia fizica si rezistenta, crește producția de tes-tosteron, ajută la ameliorarea unor condiții cum ar fi impotența (disfuncție erectilă, sau ED).

Pret: Pret 159,00 lei Pret de baza 209,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: NowFoods-TestoJack100,60c

Marca: Now Food

NOW Foods TestoJack 100 - 60 Capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii TestoJack 100: creste in mod natural nivelul de tes-tosteron, amelioreaza tulburarile sexuale, imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la concentrare si focusare, imbunatateste functia erectila, poate trata infertilitatea, creste libidoul. (Printre ingredientele active se numara - Tribulus Terrestris, Maca, Tongkat Ali).

Pret: Pret 139,00 lei Pret de baza 159,00 lei
Vezi produs
Ultimele produse in stoc

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri