Beneficii DHA
- iti protejeaza inima,
- imbunatateste simptomele adhd,
- amelioreaza inflamatia,
- imbunatateste sanatatea cognitiva,
- reduce riscul de depresie,
- sustine sanatatea ochilor,
- usor de administrat.
Ce este DHA?
Acizii grasi Omega 3 sunt un grup de grasimi esentiale. Principalele tipuri de grasimi esentiale sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA). DHA si EPA se gasesc in peste si alte fructe de mare si oua imbogatite cu omega, in timp ce ALA se gaseste in principal in alimente vegetale, cum ar fi varza kale si spanacul, semintele, cum ar fi chia, inul si canepa, si uleiurile din seminte precum inul si canola. .
Organismul nostru poate converti o parte din ALA in EPA si apoi in DHA, dar numai in cantitati foarte mici. Obtinerea DHA din alimente si/sau suplimente este singura modalitate practica de a obtine o cantitate adecvata.
Luate impreuna, DHA si EPA pot ajuta la reducerea inflamatiei si la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inima. Superputerea speciala a DHA consta in faptul ca este un element esential al creierului, al ochilor si al membranelor celulelor spermatozoizilor - sustine functia creierului, fertilitatea masculina si sanatatea ochilor. Urmatoarea este o rezumat a celor mai promitatoare beneficii pentru sanatate ale DHA.
Beneficiile acizilor grasi Omega-3 pentru sanatate
Iti protejeaza inima
Reducerea riscului de boli cardiovasculare este cel mai cunoscut beneficiu al luarii unui supliment de omega 3. Este, de asemenea, cel mai controversat beneficiu, deoarece studiile recente sugereaza ca cantitatea de omega-3 pe care ar trebui sa o consumati pentru a face o diferenta semnificativa este insuportabila. Intr-un studiu recent, doze mari de supliment cu ulei de peste omega-3 – de patru ori doza tipica sugerata – au imbunatatit functia inimii pacientilor si au redus cicatricile in muschiul nedeteriorat la pacientii care au avut recent un atac de cord.
Dar dozele mari de omega-3 necesita supravegherea medicului, ar fi greu de inghitit (aproximativ 8 pastile pe zi) si pot duce la indigestie si gaze. Dar pentru alte populatii, o doza mai modesta poate merita intr-adevar.
Un studiu amplu pe mai multi ani, publicat in 2018, sugereaza ca suplimentele de omega-3 pot reduce riscul de atacuri de cord la persoanele care mananca putin sau deloc peste sau la cei cu mostenire afro-americana. Pentru aceste doua grupuri, un supliment zilnic de 1 gram ar putea oferi un echilibru bun intre siguranta si eficacitate.
Imbunatateste simptomele ADHD
Exista unele dovezi ca uleiul de peste poate ajuta la imbunatatirea simptomelor ADHD. O revizuire sistematica a 16 studii a constatat ca acizii grasi omega-3/6 13 au avut o influenta pozitiva asupra simptomelor ADHD la copii. Beneficiile au inclus reglarea imbunatatita, invatarea, citirea si amintirea.
Amelioreaza inflamatia
In general, influenta definitorie a grasimilor omega-3, cum ar fi DHA, este efectele sale antiinflamatorii. In special, cresterea aportului de DHA poate ajuta la contracararea excesului de grasimi inflamatorii omega-6 gasite in uleiul de soia si porumb, grasimi tipice gasite in alimentele procesate. Un studiu din 2018 a constatat ca, pentru persoanele cu poliartrita reumatoida, 2.100 mg de DHA pe zi, timp de zece saptamani, a redus numarul articulatiilor umflate cu 28 la suta, comparativ cu un placebo.
Imbunatateste sanatatea cognitiva
DHA este principala grasime omega-3 din creierul tau. Creierul isi datoreaza de fapt existenta, din punct de vedere molecular, acizilor grasi omega-3. Multe studii, dar nu toate, sugereaza ca persoanele care consuma mai multi omega-3 din alimente, cum ar fi pestele, pot avea un risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer, dementa si alte scaderi ale functiei cognitive. Retineti ca multe dintre aceste studii arata ca mancati peste, nu consumati un supliment de ulei de peste. Un studiu din 2016 a sugerat ca consumul unei singure mese cu fructe de mare pe saptamana pe o perioada de 12 luni a fost asociat cu o memorie mai buna si o viteza de procesare mentala.
Reduce riscul de depresie
Exista mai multe teorii despre modul in care omega-3 pot ajuta la depresie. O teorie este ca omega-3 calatoresc prin membrana celulelor creierului si interactioneaza cu moleculele legate de starea de spirit, cum ar fi serotonina, in interiorul creierului. O alta teorie este efectele antiinflamatorii pe care le au asupra celulelor nervoase, care pot ajuta la atenuarea depresiei. Un studiu din 2016 a constatat ca un aport mai mare de EPA si DHA a fost legat de un risc mai scazut de a dezvolta depresie.
Sustine sanatatea ochilor
DHA este acidul gras structural primar al substantei cenusii a retinei. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a face lumina daca un supliment de DHA sau o dieta bogata in DHA poate ajuta la incetinirea degenerescentei retinei, inclusiv a degenerescentei maculare. Studii recente sugereaza ca un supliment de DHA poate, de asemenea, ameliora ochiul uscat si inflamatia cronica a pleoapelor.
Prospect DHA
Informatii nutritionale
Portie de servire- 1 capsula
Cantitate/servire
|
% DZR
|
Calorii
15
|
|
Grasimi
1.5 g
|
2%
|
Cholesterol
5 mg
|
2%
|
Calamarine® EE Marine Oil
1.22 g
|
†
|
Total Omega-3 Acizi Grasi [as ethyl esters (EE)]
675 mg
|
†
|
DHA (docosahexaenoic acid)
500 mg
|
†
|
EPA (eicosapentaenoic acid)
125 mg
|
†
|
Alti acizi grasi Omega 3
50 mg
|
†
|
†Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita.
Alte ingrediente: gelatina, glicerina, apa purificata (deionizata), aroma naturala de lamaie, amestec de antioxidanti brevetat [extract de rozmarin, tocoferoli, lecitina de floarea soarelui, palmitat de ascorbil].
Contine crustacee (moluste).
Utilizare recomandata: Ca supliment alimentar, luati o capsula moale pe zi, cu o masa.
ATENTIE: Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.